Alaszka kincsei – luxushajóval a gleccserek és bálnák világába

Messze északon fekszik egy érintetlen vidék, ahol a természet még a maga vad valóságában létezik. Alaszkáról szokták mondani, hogy egyike az utolsó olyan helyeknek a Földön, ahol még megtapasztalható a vadon különös békéje a civilizációtól távol. Nem véletlen, hogy a nagy aranyláz idején annyi misztikum lengte körül ezt az egyszerre élő és élettelen világot. Olyan utazásra invitáljuk most, ahol alkalma lesz megélni a tiszta alaszkai életérzést és a természet nyugalommal fűszerezett vadságát – mindezt egy luxus tengerjáró hajó fedélzetén, tökéletes kényelemben!

Alaszka - látkép

A hajóút Vancouverben, a világ talán legzöldebb városában veszi kezdetét. Érdemes elidőzni egy városnézés erejéig, hogy belelássunk a helyiek boldog hétköznapjaiba, sétálgassunk a nyüzsgő nagyváros családias negyedeiben és belekóstoljunk a helyi gasztronómiába. Innen már a Norwegian Cruise Line hajótársaság Sun névre keresztelt luxushajóján szeljük a hullámokat az Inside Passage irányába. Ez a gleccserek által csipkézett partszakasz lenyűgöző panorámát tartogat a hajózóknak. A parti megállókon se hagyjunk ki olyan élményeket, mint berepülni a fjordok fölé hidroplánnal vagy részt venni egy hamisítatlan bálnalesen, ahol megfigyelhetjük a hatalmas állatok erejét. Az Inside Passage zárásaként Juneau-ban, az alaszkai fővárosban kötünk ki, ami alig 33 ezres népességével egy romantikus kisváros benyomását kelti.

A luxushajó csillogását kicsit hátunk mögött hagyva Skagway-ből visszafelé utazunk az időben, egészen az aranyláz korába – méghozzá a keskeny nyomtávú vasúttal Yukon-ig, az aranyásók és szerencsevadászok paradicsomába. Ha szerencsénk van, talán magunk is találhatunk még aranyrögöket – és ne feledjük, a helyiek arra esküsznek, hogy nem tapasztalta meg igazán Alaszkát, aki nem vonatozott legalább egyszer az államban!

Yukon keskeny nyomtávú vasút

A sok élményt követően alkalmunk adódik majd élvezni luxushajónk ezernyi szolgáltatását is míg az Alaszkai-öbölben és Glacier Bay-nél hajózunk. A fedélzeten 16 fantasztikus étterem gondoskodik a kulináris élvezetekről, a hangulatot pedig 12 bár és társalgó pezsdíti fel, mielőtt belevetnénk magunkat a gyengéd kényeztetésbe, melyet a spa részleg és a Stardust Lounge adhat. A Norwegian Sun a fiataloknak és időseknek egyaránt kedvez – eleganciája és kifinomultsága semmihez sem fogható.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!