Alaszka kincsei – luxushajóval a gleccserek és bálnák világába

Messze északon fekszik egy érintetlen vidék, ahol a természet még a maga vad valóságában létezik. Alaszkáról szokták mondani, hogy egyike az utolsó olyan helyeknek a Földön, ahol még megtapasztalható a vadon különös békéje a civilizációtól távol. Nem véletlen, hogy a nagy aranyláz idején annyi misztikum lengte körül ezt az egyszerre élő és élettelen világot. Olyan utazásra invitáljuk most, ahol alkalma lesz megélni a tiszta alaszkai életérzést és a természet nyugalommal fűszerezett vadságát – mindezt egy luxus tengerjáró hajó fedélzetén, tökéletes kényelemben!

Alaszka - látkép

A hajóút Vancouverben, a világ talán legzöldebb városában veszi kezdetét. Érdemes elidőzni egy városnézés erejéig, hogy belelássunk a helyiek boldog hétköznapjaiba, sétálgassunk a nyüzsgő nagyváros családias negyedeiben és belekóstoljunk a helyi gasztronómiába. Innen már a Norwegian Cruise Line hajótársaság Sun névre keresztelt luxushajóján szeljük a hullámokat az Inside Passage irányába. Ez a gleccserek által csipkézett partszakasz lenyűgöző panorámát tartogat a hajózóknak. A parti megállókon se hagyjunk ki olyan élményeket, mint berepülni a fjordok fölé hidroplánnal vagy részt venni egy hamisítatlan bálnalesen, ahol megfigyelhetjük a hatalmas állatok erejét. Az Inside Passage zárásaként Juneau-ban, az alaszkai fővárosban kötünk ki, ami alig 33 ezres népességével egy romantikus kisváros benyomását kelti.

A luxushajó csillogását kicsit hátunk mögött hagyva Skagway-ből visszafelé utazunk az időben, egészen az aranyláz korába – méghozzá a keskeny nyomtávú vasúttal Yukon-ig, az aranyásók és szerencsevadászok paradicsomába. Ha szerencsénk van, talán magunk is találhatunk még aranyrögöket – és ne feledjük, a helyiek arra esküsznek, hogy nem tapasztalta meg igazán Alaszkát, aki nem vonatozott legalább egyszer az államban!

Yukon keskeny nyomtávú vasút

A sok élményt követően alkalmunk adódik majd élvezni luxushajónk ezernyi szolgáltatását is míg az Alaszkai-öbölben és Glacier Bay-nél hajózunk. A fedélzeten 16 fantasztikus étterem gondoskodik a kulináris élvezetekről, a hangulatot pedig 12 bár és társalgó pezsdíti fel, mielőtt belevetnénk magunkat a gyengéd kényeztetésbe, melyet a spa részleg és a Stardust Lounge adhat. A Norwegian Sun a fiataloknak és időseknek egyaránt kedvez – eleganciája és kifinomultsága semmihez sem fogható.

Legújabb cikkek

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!