Alpesi síélmények Karintiában

Alpesi síélmények, amely minden igényt kielégít – Karintia csodás alpesi régiókkal és egyedülállóan széles kínálattal várja a télen ide látogatókat: Heiligenblut és Nassfeld, valamint Bad Kleinkirchheim és a Mölltali-gleccser között. És mindezt garantált sok napsütéssel és hóval. A vendégek összesen 1104 kilométernyi sípályán síelhetnek.

Bár bővelkedik síterepekben a tartomány, azok annyira különbözőek, hogy érdemes alaposan megfontolni, hová foglaljunk szállást. Síelők számára a tartomány legnagyobb előnye, hogy a Top-Kärnten síbérlet Karintia szinte összes pályájára érvényes! Ez nagy előnyt jelent, többek között azt, hogy reggel, ébredés után, az időjárás alapján eldönthetjük, hogy melyik pályán síeljünk aznap. Ausztria legdélebbi tartománya lévén Karintia jellemzően napsütéses terület. Ez enyhe tél esetén akár hátrányt is jelenthetne, ha nem lenne itt gleccser is, ahová szintén érvényes a síbérlet.

Árkategóriában elég változatos a kínálat, vannak „elitebb” síterepek, melyeken egyrészt nehéz szállást találni, másrészt megfizetni azt. Éppen ezért jó a síbérlet: foglalhatunk olcsóbb helyen szállást, de kipróbálhatjuk a „drágább” síterepeket is. Ez a többi tartományban nem adatik meg, vagy csak részben, összevont síterepekkel. Karintia tartomány Turisztikai Hivatala a Millstätter See régiót támogatja télen, mivel ez elsősorban nyári üdülőhely. Hogy télen is gyarapítsa a régió forgalmát, a Turisztikai Hivatal, illetve a síbérlet társaság olyan rendelkezést hozott, hogy aki itt foglal szállást, az olcsóbban kapja a síbérletet (kb. 20%-kal). Itt a szállások eleve olcsóbbak is a téli időszakban, összességében jóval olcsóbban foglalhatja le a téli programját az, aki hajlandó a kedvező ár ellenében naponta egy kicsit többet autózni a kiválasztott síterep felé.

A síterepek címszavakban / mi alapján válasszunk?

Petzen

Olcsó a síbérlet és a szállások is, de inkább kezdőknek való síterep. A 29 km pályából, kb. 8 km egy behavazott alpesi út, ami keskeny és szinte vízszintes, épp csak leszivárogni lehet rajta. Kezdőknek hatalmas élmény lehet, jobb síelőknek kiábrándító. A többi pálya rendben lenne, ha lehetne ratrakolni, de valószínűleg némely pálya túl keskeny és nem fér be a ratrak, így nagyon buckás és kezeletlen általában.

Turracher Höhe

Kisebb, de nagyon népszerű síterep. Jellemzően drágák a szállodák, főleg a pályaszállások és a törzsutasok évekre előre lefoglalják a szobáikat, így elég nehéz foglalni új vendégeknek, főleg főszezonban. Apartmant könnyebb találni. A síterület különlegességét egyrészt a jó mikroklíma adja, (április végéig általában van hó), másrészt sajátos hangulatot ad a tó, amely a síterület közepén van, és amint befagy, motoros szán segítségével lehet átsíelni a tavon.

Millstätter See

Körsí, síszafari a két kulcsszó. A Karintia közepén fekvő tó körüli üdülőhelynek két vonzereje van: az egyik, hogy köröskörül elérhető, 5-60 km-es távolságban találhatóak Karintia legjobb síterepei (10 síterep összesen 444 km pályával). A másik, hogy a pályák távolsága miatt nagy kedvezményekkel lehet foglalni mind a szállásokat, mind a síbérleteket.

Koralpe

Az 1500-2100 m között fekvő  Koralpe síterep elsősorban a kezdők és családosok ideális terepe. Előnyei közé tartoznak a közelsége és a környékén található olcsó szálláslehetőségek, valamit eldugottsága, mely a zsúfoltság ellen hat. Hosszabb időre viszont egy haladó síelőnek már nem jelent kihívást, könnyen unalmassá válhat. A csákányos felvonók sem teszik igazán vonzóvá. Leginkább családosoknak és tanulni, gyakorolni vágyóknak ajánljuk. Haladó sízőknek max. pár napra érdemes ide utazni.

Gerlitzen Alpe

Nem túl nagy, de főleg a magyarok körében nagyon közkedvelt terület. Kabinos felvonóval lehet feljutni a síterephez, ha itt esetleg várni is kell, a tömeg jól eloszlik fönt a pályákon. Változatos pályarendszer és kellemesek az árak itt.

Bad Kleinkirchheim

"A pályákról a fürdőkbe" - ez a település mottója. Kellemes a kikapcsolódás a két nagy központi termálfürdőben egy fárasztó sínap után. A völgyben elhúzódó településen több a pályaszállás. Az ára főszezonban magasabb, szezonon kívül nagyon jó áron lehet, mind bérletet, mind pedig szállást foglalni. Érdemes megnézni a márciusi „sí-termál hetek” akcióit, ahol a szállás ára már tartalmazza a síbérletet és 50% kedvezménnyel vehető fürdőbelépő.

Nassfeld

A legnépszerűbb terep mind az osztrákok, mind a külföldiek körében. Sok és jó pálya, kitűnő infrastruktúra és számos hütte várja a síelőket. Előnye, hogy könnyen megközelíthető és aránylag hóbiztos terep. Hátránya a drágább árfekvés mind bérletben, mind szállásban, és a kevés alacsonykategóriás pályaszállás.

Heiligenblut

Kicsi, de nagyszerű síterep. Változatos a pályarendszer, kezdők és haladók is találnak megfelelő pályát.

Mölltal-gleccser és Ankogel

Hóbiztos pályarendszer, de az időjárás meghatározó. Előnye, hogy a két síterep valamelyikén nagy valószínűséggel mindig lehet síelni, hóvihar esetén inkább Ankogel, napos idő és meleg esetén pedig ott a hóbiztos gleccser. Jó kis hely, jók és sokfélék a pályák, felérve a gleccserre pedig már nincs akadály az ember előtt, még egy fa sem.

VISTA TIPP: Karintia síbérlete - Top Ski Kärnten síbérlet

Key-card kaució: 5 €

Érvényes a következő síterepeken:

Ankogel/Mallnitz

Bad Kleinkirchheim/St. Oswald

Baumgartnerhöhe

Bodental

Dreiländereck

Emberger Alm

Falkert

Gerlitzen

Goldeck

Heiligenblut/Grossglockner

Hochrindl

Innerkrems

Kals am Grossglockner

Kartitsch

Katschberg-Aineck

Klippitztörl

Koralpe

Kötschach-Mauten

Lienz

Matreier Goldried

Mölltaler Gletscher

Nassfeld-Hermagor

Obertilliach

Petzen

Schleppe Alm

Sillian-Hochpustertal

Simonhöhe

St. Jakob im Defreggertal

Turracher höhe

Verditz

Weinebene

Weissbriach/Gitschtal

Weissensee

Válogasson kedvezményes karintiai síajánlataink között!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!