Április 23.: Szent György, Katalónia védőszentjének ünnepe

Katalónia védőszentje, a nemzetközi kóbor lovag állítólag megölt egy sárkányt, amely éppen egy gyönyörű hercegnőt készült lenyelni valahol Barcelonától délre. A sárkányvérből kinőtt egy rózsabokor, amelyről a legszebb virágot a hercegnő számár leszakította.

Éppen ezért a hagyományos Rózsa Fesztivált a középkor óta megtartják Barcelonában, hogy a hódoljanak a lovagi becsületnek és a romantikus szerelemnek. Ez egy nap, amikor mindenki, aki él és mozog rózsát ad igazi szerelmének.

A szerelem és könyv ünnepe Barcelonában

1923-ben a szerelmesek fesztiválja egyesült a Nemzetközi Könyv Nappal, amelyet Miguel Cervantes 1616-os halálának évfordulóján tartanak, szintén április 23-án. Több mint  négymillió rózsát és félmillió könyvet adnak el a katalán Szent György napon. A könyvesbódék az egész Rambla-t elfoglalják és annak ellenére, hogy április 23-a hivatalosan nem munkaszüneti nap, szinte egész Barcelona ellóg ilyenkor és sétálgat. Barcelonában és egész Katalóniában Szent György napja örömtelien telik. A tavaszi levegő édes és tele van ígéretekkel. Szerelmesek mindenhol. Van 24 órás Don Quixote felolvasás. Írók dedikálnak a könyves standoknál. Sarriàban virágkötők 45 féle rózsát állítanak ki, amelyek a 45 féle szeretet jelképezik, a lehetetlentől a viszonzatlanig, a gyermekitől az anyaiig.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!