Ausztráliai anziksz egy kollégánk tollából

Ausztrália hatalmas, ebből adódóan ezer arca van, ezt mind megismerni, az országot alaposan bejárni talán még a helyieknek sem sikerül... Az utazók jelentős része is a két nagyvárosra - Sydney-re és Melbourne-re -, illetve a keleti partra koncentrál, holott, szerintem, ha Ausztrália, akkor "Outback Australia". Fedezzük fel az ország belsejét!

Kollégánk tippjei, hogyan tegyük igazán felejthetetlenné ausztráliai kalandozásainkat:

  • Az Ayers Rockot mindenki meg akarja mászni, sokkal kevesebben gyalogolják körbe, pedig ez legalább annyira magával ragadó, és a turista is sokkal kevesebb.
  • A lélegzetelállító Katherine Gorge szurdokban hajózva garantáltan fogunk látni parton heverésző krokodilokat is.
  • Twin Falls és Jim Jim Falls a Kakadu Nemzeti Parkban fizessünk be egy 2-3 napos terepjárós kalandtúrára, örökre felejthetetlen élményben lesz részünk!

Sydney és Melbourne - melyiket lássuk előbb?

Ha Sydney-re és Melbourne-re is van időnk, akkor kezdjük az utóbbival. Nyugodt, kedves, élhető város, számos gyönyörű kirándulóhellyel a közelben, mint a Great Ocean Road vagy Phillip Island. Ha Melbourne után megyünk Sydney-be, még nem tudjuk elképzelni, de Sydney magasan lekörözi Melbourne-t. A város fekvése, az öböl, a strandok, Manly, az óceánpart, az Operaház, a Rocks negyed.... egyszerűen lenyűgöző!

És végül a számomra a legkülönlegesebb hely Ausztráliában: Fraser Island. A világ legnagyobb homokszigetére csak terepjáróval tehetjük be a "lábunkat", amit pár napra 4 fő már egészen emberi áron bérelhet, de csatlakozhatunk kisebb csoportokhoz is. A szigeten belső tavakban fürödhetünk, kristálytiszta vizű patakokban sétálhatunk, dingókkal találkozhatunk, a partról bálnákat, delfineket, cápákat figyelhetünk meg.

Étkezés

Sok étterem lehetővé teszi, hogy magunk vigyünk egy üveg bort a vacsorához, ezt egy BYO (vagyis Bring Your Own) táblácskával jelezni is szokták. Nagyon jó ötlet szerintem, kisebb összegből megúszható egy kellemes vacsora. Másik étkezős tippem, hogy a keleti part strandjain, a Szörf klubok gyakran éttermet is üzemeltetnek, kiváló minőségben és megfizethető áron!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!