Bázel – kultúra ínyenceknek

A Rajna-parti város nemcsak különleges kulturális kínálattal, hanem gasztronómiai élvezetekkel is kényezteti vendégeit. A Dreiländereck (Hármashatár) melletti elhelyezkedésének köszönhetően Bázel változatos és elsőrangú gasztronómiával dicsekedhet.

Egy Michelin csillagos étterem: Le Cheval Blanc

Az ínyencek számára ez azonban régóta nem titok. Sőt, mostanában különböző kitüntetések formájában is nyilvánvalóvá vált. Peter Knoglt, a Grand Hotel Les Trois Rois-ban működő, Michelin-csillaggal díjazott Le Cheval Blanc étterem konyhafőnökét a neves GaultMillau gasztronómiai kalauz idén az év szakácsává választotta. Egy évvel korábban a Stucki étterem szakácsának, Tanja Grandisnak is része lehetett e megtisztelő elismerésben, ugyanis elnyerte „Az év felfedezettje“ díjat. Ők ketten azonban csak kiragadott példák, hiszen a Dreiländereck (Hármashatár) környékén több mint 20 GaultMillau pontokkal és Michelin csillagokkal rendelkező étterem található.

Gasztronómiai sokszínűség

Nem kevésbé meglepő az a sokszínűség, amely a kevésbé közismert konyhákra jellemző. A hármas határ adta egyedülálló elhelyezkedés mindig is szélesebb látókört biztosított az itteni szakácsoknak. A világra nyitott Bázel azonban a távoli országokból érkező bevándorlók étkezési szokásaiból is igyekszik átvenni azt, amit jónak talál. Legyen szó különleges ínyenc-kóstolókról, a polgári konyha fogásairól vagy egzotikus ételekről, egy biztos, Bázelben csak jól választhat.

Éjszaka sem áll meg az élet

A kellemes hangulatú puboknak, stílusos kluboknak és a mindig izgalmas eseményekkel és látnivalókkal szolgáló, nyüzsgő alternatív szórakozóhelyeknek köszönhetően Bázelben éjszakai is pezseg az élet. Az éjszakai életre és gasztronómiai élvezetekre vágyó vendégek feltétlenül keressék fel az Osteria Acquát, az egykori vízi erőműben kialakított, olasz konyhát kínáló éttermet és bárt, vagy a 60 éve fennálló, mégis modern berendezésű Atlantist, amely kreatív étlap- és hétvégenként változatos programkínálattal áll vendégei rendelkezésre, és ennek köszönhetően a jól sikerült bázeli esték biztos záloga.

További információk:

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!