Bécs, a zene városa

Üdvözöljük a világ zenei fővárosában! Több híres zeneszerző élt itt, mint bárhol másutt és a zene úgyszólván a levegőben van: itthon van itt a keringő és az operett, a musicalek „made in Vienna” szintén meghódították a nemzetközi publikumot. A város koncerttermei és színpadai mindenfajta zenét kínálnak a komolyzenétől a progresszív zenéig – és egész éven át egyik fesztivál a másikat éri.

Színház és zene az egész városban

A Bécsi Ünnepi Hetek (május 14.–június 20.) öt héten át nemzetközi együttesek műsorait mutatja be. A fesztivál nyitóünnepsége május 14-én az Eurovízió Young Musicians Contests fináléjával, gyönyörűen zengő kóruszenével és a World Music magával ragadó hangjaival évente ezreket vonz a bécsi Városháza előtti térre.

Egy éjszaka a filharmonikusokkal

A Bécsi Filharmonikusok és karmesterük, Franz Welser-Möst 2010. június 8-án 20.30 órai kezdettel különleges zenei élményekkel várja a zenerajongókat, ingyenes belépés mellett. A „Nyári éji koncert” alkalmával a Bécsi Filharmonikusok a Schönbrunni kastély parkjában bűvölik el a hallgatókat – mindezt ingyenes belépés mellett teszik: a nagyhírű zenekar ezzel szeretne feledhetetlen élményt szerezni a bécsieknek és a városba látogató vendégeknek. A zenei interpretációk témája a bolygók, a Nap és a Hold lesz.

Legújabb cikkek

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!