Bécs ízei

Az őszi és téli időszak remek alkalom egy bécsi kávéház meglátogatására. Kényeztesse magát a bécsi finomságok oázisában, élvezze a számos különleges kávé ízét, akár órákon keresztül.

A bécsi kávéház régi. Nagyon régi. És kora ellenére, vagy talán épp azért, élőbb és gazdagabb mint valaha. A hangulatos tradicionális kávéházakon és az apró presszókon kívül Bécsben ismernek még kávézó-éttermet, kávézó-cukrászdát, valamint a kávéház kombinációját kocsmával, könyvesbolttal, bárral, zenés lokállal, kabarészínpaddal stb. Napjainkban pedig vannak arra is törekvések, hogy a kávézónak is a gyorséttermi kultúrára jellemző jelleget adjanak. Lényegében azonban a kávéház megmarad továbbra is oázisnak a hétköznapokban, egy olyan helynek, ahol meghúzódhatunk, ahol találkozhatunk, ahol átadhatjuk magunkat a ráérés élvezetének. A bécsi kávéház régi – és ugyanakkor fiatal...

Landtmann

 1873-ban nyílt meg „Bécs legelegánsabb kávézója“. Azóta már intézménnyé vált ez a körúti kávéház és a város lakói épp úgy kedvelik, mint az idegenből érkezők. Vendégei közt volt Sigmund Freud, Marlene Dietrich, Romy Schneider, Burt Lancaster, Hillary Clinton és Paul McCartney. Nagy borkínálat, kétnyelvű étlap, vasárnaponként nyitva, Schanigarten, kert vagy terasz, élőzene.

Schottenring

 Az 1879-ben alapított körúti kávézó klasszikus, ugyanakkor aktuális: a finom konyha és az élőzene élteti a hagyományokat, az internet lehetőség és az almásrétes szeminárium a mai kor igényeit szolgálja. Vasárnaponként is nyitva, Schanigarten, kert vagy terasz, élőzene, nagy borkínálat.

Mozart

1794 óta létezik itt kávézó. A biedermeier korban a művészek kedvenc találkahelye volt. Szemközt az Albertina grafikai gyűjteményével, közel a Hofburg múzeumaihoz, az Opera mellett ez a nagymúltú kávéház máig is összekapcsolja a kávé és a kultúra élvezetét. Nagy borkínálat, kétnyelvű étlap, vasárnaponként nyitva, Schanigarten, kert vagy terasz, élőzene.

Forrás

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!