Bécsben megnyíltak a karácsonyi vásárok

November közepétől karácsonyig Bécs legszebb terei varázslatos karácsonyi vásárrá alakulnak át. A karácsonyi pékségek és a forró puncs illata elő-karácsonyi hangulatot kelt.

Rathausplatz

A hagyományos Wiener Adventzauber (bécsi adventi varázslat nevű karácsonyi vásár) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik. A körülbelül 150 stand karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál. Egy 12 méter átmérőjű, óriási adventi koszorú uralja a teret, a környező fák pedig ünnepi díszben csillognak és fényárba borítják a környéket.

Maria-Theresien-Platz

Innen nem messze található a Kunsthistorisches és a Naturhistorisches Museum közötti Maria-Theresien-Platzon a karácsonyi falu. Itt az adventi időszakban több mint 60 stand szolgál hagyományos kézműves alkotásokkal és eredeti ajándékötletekkel. Az elő-karácsonyi időszakban főleg a fiatalabbak által kedvelt találkozóhely a romantikus karácsonyi falu a régi kórháznál (Altes AKH).

Altwiener Christkindlmarkt

Az Altwiener Christkindlmarkt (bécsi karácsonyi vásár) a belvárosi Freyung téren hagyomány-hű esemény. Már 1772-ben volt itt karácsonyi vásár, ma kézműves alkotások, üvegdíszek, hagyományos jászolok és kerámiák kaphatók. Délután fél 5-től ünnepi hangulatú adventi zene tölti be a teret.

Schönbrunni kastély

A schönbrunni kastély előtti kulturális és karácsonyi vásár a császári kulisszák romantikáját kínálja, és a karácsonyt követően újévi vásárrá alakul át. A hangulatos vásáron hagyományos kézműves alkotásokat, kézzel készített ékszereket és karácsonyi díszeket találunk. A nagyszabású gyermekműsor mellett egy karácsonyi műhely is várja a látogatókat. Szintén császári légkör lengi körül a Belvedere kastély előtti adventi vásárt.

Karlsplatz

A Karlsplatzon egy alternatív karácsonyi vásár várja a szemlélődőket. Az itt megtalálható számtalan kézműves alkotás között biztosan akad karácsonyi ajándék is. A Spittelberg karácsonyi vásár idillikus kis utcáit is érdemes bebarangolni. Rendkívül hangulatos hely az óriáskerék előtti téren rendezett téli vásár is, amely ebben az évben január 8-ig tart nyitva.

Kattintson és válogasson kedvezményes bécsi szállásajánlataink között!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!