Bor és konyha Burgenlandban
Beküldő: Vista 2014-11-24 01:15:00
Burgenlandban a borok élvezete többnyire egy kellemes sétával kezdődik a pincesoron, majd egy finom menüvel végződik, amelyet helyi specialitásokból állítanak össze. Az elmaradhatatlan siker legfőbb tényezője: a sok napsütés, amely nemcsak a szőlőszemeket érleli.
Az osztrák bor bölcsője
Burgenland az osztrák bor bölcsője. Már a rómaiak is foglalkoztak itt bortermeléssel. A különleges vidék, amelyet az évszázados hagyományokat követve ápoltak, építettek ki és tökéletesítettek, mára olyan bortermelő területté vált, amely amellett, hogy újra csúcsminőségű borokat ajándékoz borkedvelőknek, számos ponton vált az osztrák borászat minőségi mércéjévé. Ambiciózus vincellérek százai versengenek egymással, hogy ki termeli a legjobb borokat. A borászok és pincemesterek fiatal generációjának megjelenése nem csupán egy új korszak kezdetét harangozta be, a versenyhelyzet élesedésének köszönhetően elősegítette a minőségi bortermelés térhódítását is.
Pannon ínyenc fogadósok
A pannon ínyenc fogadósok szeme előtt egyetlen cél lebeg: láthatóvá és érezhetővé tenni a pannon táj gazdagságát és különleges ízvilágát. Itt magától értetődik, hogy a konyhán helyi termékeket használnak. A púposan megrakott bevásárlókosárban éppúgy megtalálható az ananászeper, mint a fogas. Burgenland kulináris kínálatában tavasszal, nyáron, ősszel és télen egyaránt fellelhetőek a tartomány meghatározó ízei és termékei: a bab, a tök, a cukkini, a sárgabarack, az eper, a paradicsom, a liba és a szürke marha.
Egy darabka földi paradicsom
„Dél-Burgenland – egy darabka földi paradicsom”. Ez a védjegye a régió legkiválóbb gasztronómiai élményeket nyújtó vállalkozásainak, amelyek igazi különlegessége abban a személyes kapcsolatban rejlik, amelyet minden borkedvelő és ínyenc kialakíthat a különböző ínyencségek előállítóival.
A dél-burgenlandi régióban ugyanis a finomságok készítői és az ő minőség iránti szenvedélyük legalább olyan fontos, mint maguk a termékek.A régió pedig arra invitálja az érdeklődőket, hogy településről településre haladva ismerjék meg a vidék gasztronómiai kínálatát és a mögötte rejlő embereket. Minderre nagyszerű lehetőséget kínálnak az olyan rendezvények, mint a „Gyere a Paradicsomba!” elnevezésű gasztronómiai fesztivál, a különböző utazási irodai csomagok, a Paradies buszos túrák, a speciális Paradies élményprogramok és az egyéni kirándulások.