Bor és konyha Burgenlandban

Burgenlandban a borok élvezete többnyire egy kellemes sétával kezdődik a pincesoron, majd egy finom menüvel végződik, amelyet helyi specialitásokból állítanak össze. Az elmaradhatatlan siker legfőbb tényezője: a sok napsütés, amely nemcsak a szőlőszemeket érleli.

Az osztrák bor bölcsője

Burgenland az osztrák bor bölcsője. Már a rómaiak is foglalkoztak itt bortermeléssel. A különleges vidék, amelyet az évszázados hagyományokat követve ápoltak, építettek ki és tökéletesítettek, mára olyan bortermelő területté vált, amely amellett, hogy újra csúcsminőségű borokat ajándékoz borkedvelőknek, számos ponton vált az osztrák borászat minőségi mércéjévé. Ambiciózus vincellérek százai versengenek egymással, hogy ki termeli a legjobb borokat. A borászok és pincemesterek fiatal generációjának megjelenése nem csupán egy új korszak kezdetét harangozta be, a versenyhelyzet élesedésének köszönhetően elősegítette a minőségi bortermelés térhódítását is.

Pannon ínyenc fogadósok

A pannon ínyenc fogadósok szeme előtt egyetlen cél lebeg: láthatóvá és érezhetővé tenni a pannon táj gazdagságát és különleges ízvilágát. Itt magától értetődik, hogy a konyhán helyi termékeket használnak. A púposan megrakott bevásárlókosárban éppúgy megtalálható az ananászeper, mint a fogas. Burgenland kulináris kínálatában tavasszal, nyáron, ősszel és télen egyaránt fellelhetőek a tartomány meghatározó ízei és termékei: a bab, a tök, a cukkini, a sárgabarack, az eper, a paradicsom, a liba és a szürke marha.

Egy darabka földi paradicsom

„Dél-Burgenland – egy darabka földi paradicsom”. Ez a védjegye a régió legkiválóbb gasztronómiai élményeket nyújtó vállalkozásainak, amelyek igazi különlegessége abban a személyes kapcsolatban rejlik, amelyet minden borkedvelő és ínyenc kialakíthat a különböző ínyencségek előállítóival.

A dél-burgenlandi régióban ugyanis a finomságok készítői és az ő minőség iránti szenvedélyük legalább olyan fontos, mint maguk a termékek.A régió pedig arra invitálja az érdeklődőket, hogy településről településre haladva ismerjék meg a vidék gasztronómiai kínálatát és a mögötte rejlő embereket. Minderre nagyszerű lehetőséget kínálnak az olyan rendezvények, mint a „Gyere a Paradicsomba!” elnevezésű gasztronómiai fesztivál, a különböző utazási irodai csomagok, a Paradies buszos túrák, a speciális Paradies élményprogramok és az egyéni kirándulások.

További cikkek a témában

Kattintson és válogasson burgenlandi ajánlataink között!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!