Chicago - Észak-Amerika nyüzsgő kultúrháza

Chicago a Michigan-tó partján várja mind a kulturális élvezetekre vágyó utazókat és a mind a kalandokat kereső látogatókat egyaránt. Persze nem a 20-as, 30-as évek gengszterváros jellege hoz majd izgalomba minket, hanem Chicago magával ragadó barátságossága és szebbnél szebb szegletei. Ugorjunk is bele a szeles város rejtelmeibe, ChicaGO! 

Chicago nagy mérete egyáltalán nem veszi el a bensőséges légkört, főleg a belvárosban. Utcái tiszták és óriási kulturális élet folyik itt. Sok méltóságteljes, magas, régi épületet láthatunk, melyek rendkívüli panorámát biztosítanak a város felett. Menjünk csak fel a Skydeck Chicago (korábbi nevein Sears Torony és Willis Torony) vagy a John Hancock Observatory tetejére (mai nevén 360 Chicago), biztosan nem fogunk csalódottan távozni a városnézés végén (vagy akár itt is indíthatjuk a napot)! 

Az emberek barátságosabbak, mint sok más amerikai nagyvárosban és a közbiztonság is kifogástalan. Talán ha összegyúrnánk New York-ot és San Francisco-t, akkor megkapnánk Chicago-t, hiszen ebben a városban benne van a Nagy Alma nyüzsgése, romlottsága, építészeti csodái és San Francisco kifinomultsága és ékszerdoboz mivolta is. Annak ellenére, hogy Chicago kiterjedése hatalmas, a belvárost simán be lehet járni pár nap alatt.  

Az előzőek után nem lesz meglepő, hogy van néhány olyan hely, melynek meglátogatása nélkül távozni a városból határozottan bűn. Ilyen például a Millennium Park, melynek közepén egy hatalmas tükörfelületű csepp alakú köztéri műalkotás áll, nevezetesen a Cloud Gate. Elképesztő látványt nyújt, ahogy visszatükrözi a körülötte elsétáló, nézelődő embereket és a mellette álló épületeket. 

A Michigan Avenue-n sétálva is csodás építményeket fedezhetünk fel, főleg ha kicsit felnézünk az ég felé, hiszen itt tornyosul a Wrigley Building. A városban nagyon sok a park, ahol el lehet időzni, sétálgatni és a tó miatt teljesen elfelejthetjük, hogy egyébként egy betonrengeteg vesz minket körül. Nem csak parkból, hanem outletekből sincs hiány, így engedhetünk a csábításnak és kedvünkre vásárolhatunk fillérekért a legnevesebb márkákból. Érdemes félig üres bőrönddel érkezni, hogy legyen hova tenni a beszerzett darabokat! 

Chicago-t is ismerősnek érezhetjük ugyanúgy, mint New York-ot, hiszen ez a város sem hiányozhat a filmekből. Gondoljunk csak a magasvasútra, ami tuti elrobogott már egyszer-kétszer a „fejünk felett” a filmvásznon, a Buckingham Fountain pedig a Rém rendes család nyitóképéről „rémlik” oly sokaknak. 

Nyáron mindenképpen menjünk ki a Michigan-tó homokos partjára és látogassunk el a Navy Pier szórakoztató központjába is, ahol kipróbálhatjuk az óriáskereket, a műjégpályát, a minigolf pályát és bazárokban is vásárolgathatunk. Egyszerűen tökéletes program!

 

Válogass kedvedre Chicago ajánlataink között!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!