Chicago - Észak-Amerika nyüzsgő kultúrháza

Chicago a Michigan-tó partján várja mind a kulturális élvezetekre vágyó utazókat és a mind a kalandokat kereső látogatókat egyaránt. Persze nem a 20-as, 30-as évek gengszterváros jellege hoz majd izgalomba minket, hanem Chicago magával ragadó barátságossága és szebbnél szebb szegletei. Ugorjunk is bele a szeles város rejtelmeibe, ChicaGO! 

Chicago nagy mérete egyáltalán nem veszi el a bensőséges légkört, főleg a belvárosban. Utcái tiszták és óriási kulturális élet folyik itt. Sok méltóságteljes, magas, régi épületet láthatunk, melyek rendkívüli panorámát biztosítanak a város felett. Menjünk csak fel a Skydeck Chicago (korábbi nevein Sears Torony és Willis Torony) vagy a John Hancock Observatory tetejére (mai nevén 360 Chicago), biztosan nem fogunk csalódottan távozni a városnézés végén (vagy akár itt is indíthatjuk a napot)! 

Az emberek barátságosabbak, mint sok más amerikai nagyvárosban és a közbiztonság is kifogástalan. Talán ha összegyúrnánk New York-ot és San Francisco-t, akkor megkapnánk Chicago-t, hiszen ebben a városban benne van a Nagy Alma nyüzsgése, romlottsága, építészeti csodái és San Francisco kifinomultsága és ékszerdoboz mivolta is. Annak ellenére, hogy Chicago kiterjedése hatalmas, a belvárost simán be lehet járni pár nap alatt.  

Az előzőek után nem lesz meglepő, hogy van néhány olyan hely, melynek meglátogatása nélkül távozni a városból határozottan bűn. Ilyen például a Millennium Park, melynek közepén egy hatalmas tükörfelületű csepp alakú köztéri műalkotás áll, nevezetesen a Cloud Gate. Elképesztő látványt nyújt, ahogy visszatükrözi a körülötte elsétáló, nézelődő embereket és a mellette álló épületeket. 

A Michigan Avenue-n sétálva is csodás építményeket fedezhetünk fel, főleg ha kicsit felnézünk az ég felé, hiszen itt tornyosul a Wrigley Building. A városban nagyon sok a park, ahol el lehet időzni, sétálgatni és a tó miatt teljesen elfelejthetjük, hogy egyébként egy betonrengeteg vesz minket körül. Nem csak parkból, hanem outletekből sincs hiány, így engedhetünk a csábításnak és kedvünkre vásárolhatunk fillérekért a legnevesebb márkákból. Érdemes félig üres bőrönddel érkezni, hogy legyen hova tenni a beszerzett darabokat! 

Chicago-t is ismerősnek érezhetjük ugyanúgy, mint New York-ot, hiszen ez a város sem hiányozhat a filmekből. Gondoljunk csak a magasvasútra, ami tuti elrobogott már egyszer-kétszer a „fejünk felett” a filmvásznon, a Buckingham Fountain pedig a Rém rendes család nyitóképéről „rémlik” oly sokaknak. 

Nyáron mindenképpen menjünk ki a Michigan-tó homokos partjára és látogassunk el a Navy Pier szórakoztató központjába is, ahol kipróbálhatjuk az óriáskereket, a műjégpályát, a minigolf pályát és bazárokban is vásárolgathatunk. Egyszerűen tökéletes program!

Legújabb cikkek

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!