Ciprus, a lelkünknek kedves

Van valami mágikus erő ebben a csodálatos mediterrán szigetben, ami időtlenné teszi, és arra készteti  az  utazót,  hogy  időről  időre visszatérjen. Ciprus fantasztikus tengerpartokkal, végtelen napsütéssel, ősi és modern csodákkal gazdagon lett megáldva. S van még valami hipnotikus és csábító, valami megmagyarázhatatlan vonzerő benne. Szíve van.

Ciprus és lakói évezredek óta látják vendégül a látogatókat, és ez a tradíció mára már az ország karakterébe is beépült. Legyen egy nap a tenger­parton, egy finom  kávé Lefkoszia  macskaköves utcáinak  egyik  kávézójában, vagy egy ízletes meze  a  lélegzetelállítóan szép Troodos­ hegység kedves kis falvában – Ciprust a szívünkbe lopja. Aki időt szán rá, s meghallgatja, mit sugall, többé nem feledi sármját, páratlan természeti értékeit, változatos falvait, városait. Ciprus tökéletes keveréke az ősi és modern világnak. Ritka kincs, amely évszázadok történelmét dobogja bele modern világunkba. A modern Lefkosziát az üzleti világ, a legújabb divat és a soha meg nem álló nagyvárosi életforma teszi pulzálóvá. A főváros ugyanakkor a történelmi emlékek városa is egyben. Erre emlékeztetnek az óvárost körülölelő velencei falak, de múzeumai alaposabb betekintést is engednek a titkokkal teli múltba.

A legnagyobb tengerparti üdülőváros és élénk forgalmú kikötő, Limasszol az egyik legkedveltebb pihenőhely a külföldiek körében. A város történelmi karakterét Oroszlánszívű Richárd házasságának legendája határozza meg. Az ország legnagyobb nemzetközi légikikötőjének otthont adó Larnaka a „fogadóbizottság” szerepét tölti be a  szigeten. Barátságos és nyugodt kis város állandóan nyüzsgő tengerparti sétánnyal. Remek kiindulópont további felfedezésekhez. A nyugati parton álló Paphos tárt karokkal várja a helyieket és a külföldieket egyaránt.  Leírhatatlan kedvesség árad belőle. A leggazdagabb történelmi város, amely a világörökség része, egyben kapu az érintetlen, de hihetetlen természeti kincseket rejtő Akamasz-félsziget felé.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!