Costa Rica - csodaország a Csendes-óceán és a Karib-tenger között

Costa Rica egy olyan hely, ahol még az idő is megáll. Nem hiába nevezik a világ legboldogabb országának, hiszen a stressz és a sietség fogalmát még hírből sem ismerik a helyiek. A szörfösök paradicsomaként is emlegetik, bár a legjellemzőbb erre a piciny, változatos országra a trópusi esőerdők, a vulkánok, a hegyvidékek, az izgalmas tengerpartok és a számos állat- és növényfaj kavalkádja.  

Costa Rica Közép-Amerika egyik legkisebb országa, de ennek ellenére a legfejlettebb és a legjobb infrastruktúrával rendelkezik, ezért rendkívül könnyen be lehet járni. Az egyik legmeghatározóbb élmény az országban a szabadon élő állatok közelsége. A biodiverzitásnak köszönhetően rengeteg növény- és állatfajt ismerhetünk meg utunk során. Az itteni élővilág nem fogható semmihez, a természet színeinek játéka pedig annyira lenyűgöző, hogy biztosan elvarázsolja az odautazókat.

Costa Rica fővárosa San José, melyre mondhatjuk azt, hogy érdekesen kaotikus. Picit úgy is tűnhet, hogy a helyiek nem dolgoznak, mert hétköznapokon is ott nyüzsögnek a belvárosban, pedig általában egy szabadnappal rendelkeznek egy héten. A costa ricai emberek igencsak adnak a külsejükre, szeretik a sportos divatot, amiben valószínűleg a foci iránti rajongás is szerepet játszik. A főváros tele van ellentétekkel, hiszen egyszer kisebb viskókat, máskor impozáns villákat lehet látni.

Mindenhol, még a kisebb falvakban is megtalálható egy templom, egy iskola, egy lelátós focipálya és legalább egy soda (házi kifőzde). A helyiek leginkább babot, rizst és trópusi gyümölcsöket fogyasztanak szívesen és a sört sem vetik meg. A tipikus helyi étel - amit turistaként nekünk is illik megkóstolni – a casado, az empanada és a Nicaraguában is őshonos, bab-rizs alapú gallo pinto. Ami pedig kihagyhatatlan, azok a mennyei helyi gyümölcsök, a chilipaprika és a frissen pörkölt kávé.

Az első számú úti cél az országba látogatók számára nem hiába a Manuel Antonio Nemzeti Park, hiszen csendes-óceáni partszakasza egészen páratlan és jobban is ki van építve a turisták számára, mint az ország karib-tengeri oldala.

Az ökoturizmus szárnyal és igazán példamutató, hogy mennyire komolyan veszik a környezet védelmét. A costa ricaiak rettentően kedves és segítőkész emberek, jelszavuk: Pura Vida (tiszta élet).

Ha egyszer eljutunk Közép-Amerikába, nem hagyhatjuk ki Panamát és Nicaraguát sem. Panamaváros hihetetlenül dinamikusan fejlődik és talán úgy lehet legjobban jellemezni, hogy Miami, Havanna és San José keveréke. A városnak két arca van, hiszen a gigantikus modern épületek mellett ott vannak a régmúlt romjai is. Nicaragua ismert városkáját, Granadát is feltétlenül útba kell ejtenünk, úgy ahogy a Masaya vulkánt és az Apoyo lagúnát.

Ön is megtapasztalhatja ezt a kincsekkel teli világot! Nézzen szét ajánlataink között!

Legújabb cikkek

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!