Csodás ingyenes múzeumok

Tudta, hogy Nagy-Britannia legnagyobb múzeumai és galériái ingyenesen látogathatók? Nézzük, melyek a legjobbak!

National Museum of Scotland, Edinburgh

Ez a csodálatos Nemzeti Múzeum a történelem és kultúra néhány remekművén keresztül mutatja be az egyedülálló skót nemzet történelmét. 12. századi elefántcsontból faragott Lewis sakkfigurák, ijesztő fegyverek, páncélok és az óriási Newcomen gőzgép várják az ide látogatókat.

National Gallery, London

A National Gallery-ben található a nyugat-európai festmények egyik legszínvonalasabb gyűjteménye: káprázatos impresszionista mesterművek, Van Gogh napraforgói, van Eyck mesteri Amolfini portréja. Kerüljön közelebb a festményekhez az ingyenes tárlatvezetés vagy az ArtStart érintőképernyős vezető segítségével. A szomszédos National Portrait Gallery híres britek portréit vonultatja fel Shakespeare-től egészen David Beckhamig.

Tate múzeumok, London, Liverpool

A Tate Museums hihetetlen gyűjteményeket halmozott fel: a leghíresebb alkotások a Tate Modernben és a Tate Liverpoolban várnak a látogatókra, míg a Tate Britain 1500-tól napjainkig mutatja be a legpompásabb brit művészeti alkotásokat.

Fitzwilliam Museum, Cambridge

Ne hagyja ki a Fitzwilliam Múzeumot sem, ahol görög agyagedények, egyiptomi múmiák és Titian, Veronese, Turner, Hogarth, Moore, Hockney, Freud és Hepworth ekletikus művészi alkotásai jelentik a legérdekesebb látnivalókat.

Kelvingrove Art Gallery and Museum, Glasgow

Glasgow legnagyobb múzeumában a szépművészettől és dekorációs művészettől kezdve a régészetig, illetve természettudományig minden megtalálható. Ne hagyja ki Dali Keresztes Szent János Krisztusa festményét vagy a Spitfire vadászgépet, mely az épület előcsarnokában lebeg!

Merseyside Maritime Museum, Liverpool

Húzza fel a vitorlát, és merüljön el a szigetország vízi történelmében a liverpooli Maritime Museumban! A harmadik emeleten újonnan nyílt International Slavery Museum ijesztő és sokatmondó is egyben. Ha azonban inkább a szárazföldön maradna, nézze meg a családok kedvencét, a World Museum Liverpoolt, ahol bogárház, űrrakéták és dinoszauruszok várnak Önre.

Imperial War Museum, London és Manchester

Ezek nem csupán fegyvergyűjtemények, ezek a múzeumok bemutatják a háborús kultúrát, a harcok elkerülhetetlen borzalmait, és, hogy a háborúk miként formálták világunkat. Ismerje meg a villámháborút, az I. világháborús lövészárkok hétköznapjait, vagy tudjon meg többet a titkos kémháborúkról!

Kensington múzeumok, London

A nyugat-londoni Kensington egymástól néhány percre lévő három hatalmas ingyenes múzeumnak ad otthont. A V&A egyedülállóan változatos kollekciójával a világ legjobb művészeti és tervezői múzeuma. Csodálja meg a csillogó ékszereket, a pompás szobrokat, a csodálatos festményeket, vagy akár a funky divatot! A British Galleries gyűjteményének egyik kimagasló ékköve a „The Great Bed of Ware”, melyről még Shakespeare is megemlékezett a Vízekereszt, vagy amit akartok című művében. A Science Museumban az egész család számára érdekes használati tárgyakkal találkozhatunk, míg a barlangszerű Natural History Museumnak földrengésszimulátora, dinoszaurusz-galériája és életnagyságú kék bálnája is van.

St Fagans: National History Museum, Wales

A St Fagans Európa egyik legnagyobb szabadtéri múzeuma, mely 100 hektáros területen mutatja be Wales történelmének legnagyszerűbb épületeit. Valódi időutazásban lehet része, amint bejárja a hat házat és a hozzájuk tartozó kertet, s végig követheti a változásokat 1805-től 1985-ig. Itt találja Wales legkisebb postáját is.

National Railway Museum, York

Még ha nem is érdekelik a vonatok, ez a hely biztosan lenyűgözi majd. A Great Hallban körülbelül 50 felújított mozdony található a Japán szupergyors vonattól kezdve a csodálatos viktoriánus gőzmozdonyokig. A terjengő gőz illata Önben is letűnt korok romantikáját idézi majd fel.

Kedvezményes szilveszteri ajánlatunk Londonba:
december 30., 4 nap/ 3 éj,

87 900 Ft/fő reggelivel
Részletek

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!