Cuba? Sí!

Hölgyeim és Uraim! Ahogy egy portugál közmondás tartja: „tem as costas quentes", vagyis mindenkinek kell egy jó kis hátszél. Ahhoz, hogy a hátszelet definiálhassuk, bizony nem árt tudni, hogy merről jövünk, és merrefelé tartunk. Apropó: tartunk. Hát tartsunk Kubába! Kubába, ahol a hamisíthatatlan kubai son diktálja a szükséges lépéseket, a karibi hétköznapok pergésének ritmusát.

kep

És miért éppen Kuba?

  • Mert Kubában ilyenkor jobb. Persze süt a nap, és hullámzik a tenger, de nem ez a lényeg. Ott, Havannában a régi óváros a Moro, és a Playa felé vezető két alagút között húzódik a Malecón, a híres sétány, melyen többször is volt alkalmam végigsétálni. Majd’ 16 kilométer, de megéri.

  • Hogyan is ne érné meg, amikor minden méterén vagy horgásznak, vagy csókolóznak, vagy épp elhúz mellettünk egy elképzelhetetlenül irreális nem éppen járműszerű autó.
  • A hamisítatlan havannai feelinghez tartoznak a szinte minden sarkon játszó zenekarocskák, akik a januári 33 fokos melegtől elpilledt turistáknak fáradhatatlanul dalolnak és közben minden daluk a szívünkig hatol.

kep

  • Gondolom, Önök is szeretnek enni. Van egy kubai énekes, aki kitalálta a mambót, és akiről elnevezték azt az éttermet is, mely ott áll Havannában a Paza Vieja sarkán, neve: Tabirna de Benny Moré. Az étteremnek helyet adó épület egyébként a 16 században épült és meglehetősen szépen kirenoválták. És abszolút tanúsíthatom, igen jó a konyhája. Szóval itt falatozott a koncertek után maga Benny Moré is, akinek fotóival rendesen kitapétázták a helység falait.

  • Megkívántak egy hűsítő koktélt? Akkor ugorjunk be Hemingway kedvenc kocsmájába a Bodeguita del Medio-ba, ahol a nagy író kedvenc itala, egy jó mojitó megindítja az emberek nyelvét, a helység történelmi aurája pedig rendesen belebegi a fáradt turisták múltra áhítozó lelkét. És mint oly sok helyen Kubában, itt is könnyen előfordulhat velünk, hogy a pultot bizony tánclépésben közelítjük meg.
  • Hol találták ki a mambót, amely megbolondítja a hölgyeket? És a cha cha chát, amely tánc és egy ritmus, akárcsak a mambó. No és a salsa? És a rumba? Ugye tudják, hogy ezek mind Kubából származnak? Na azért.

  • Zenélni kicsit olyan, mint játszani. Talán ezért mondják sok nyelvben úgy: játszani egy hangszeren. És azt is mondják, hogy az élet egy nagy játék. Kubában élet például egészen másról szól, mint amire az ideruccanó európai szocializálódott. A töredezett burkolatú utcákon, a málló házakban úgy élnek az emberek, mintha valamikor, úgy ötven-száz éve megállt volna az idő. És ennek ellenére, milyen jókat játszanak! Minden értelemben.
  • Egy eldöntendő kérdés maradt a végére: igent mondjunk Kubára? Majd Önök, kedves Hölgyeim és Uraim, eldöntik a kérdést. Csak el ne felejtsék, hogy ehhez előbb oda kell utazni!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!