Fedezze fel Burgenlandot – ahol minden mozgásba lendül!

Szikrázó kék ég és kellemesen meleg napsütés. Ilyen kulisszák előtt dupla öröm a mozgás. A jól kiépített infrastruktúrának köszönhetően kiváló feltételek várják a sportbarátokat, akik így zavartalanul hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek.

Kerékpárosok földi paradicsoma

A Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Parktól Dél-Burgenland lankás dombvidékéig: fedezze fel Ausztria napos oldalát összesen mintegy 2500 kilométer kiválóan kiépített kerékpárúton! Üdvözöljük Burgenlandban, a kerékpárosok földi paradicsomában!

Legszebb kerékpárutak részletes leírása:

Nyeregben Burgenlandon át

Fedezze fel Ausztria napos oldalát lóhátról és élvezze a pannon táj szépségét! Burgenlandban kereken 1000 kilométernyi lovastúra-útvonal várja a vendégeket! Az északi nemzeti parktól a déli nemzeti parkig, a Fertő tavi szőlőtermő vidéktől a dél-burgenlandi Weinidylle régióig. GPS-támogatású tájékozódási rendszer gondoskodik róla, hogy a lóháton útnak indulók se tévedjenek el Burgenland szépségének felfedezése közben.

Jó sport a golfsport

A golfsport különleges helyet foglal el Burgenland életében. Nem véletlenül. Az éghajlati adottságoknak köszönhetően ugyanis itt csaknem egész évben – februártól novemberig egészen biztosan – rendkívül jó minőségű pályákon lehet játszani. A Donnerskirchenben, Bad Tatzmannsdorfban, Loipersdorfban található golfpályák, illetve a Stegersbach-Lafnitztal-i Reiter´s golfpályarendszer zavartalan puttolást biztosítanak minden évszakban.

Egy igazán stílusos sport: Nordic walking

Futó és walking aréna, Bad Tatzmannsdorf

Bad Tatzmannsdorf és környéke valóságos eldorádó a futás és a nordic walking szerelmeseinek. A mozgás örömet okoz, emellett jó hatással van az egészségre is. Éppen ezért Bad Tatzmannsdorf aktív programjainál az egészségjavító mozgás áll a középpontban, nem pedig a verseny. Legyen szó kezdőkről vagy haladókról – itt mindenki megtalálhatja a számára ideális útvonalat, hiszen 418 kilométernyi jelzett futó- és walking út, 9 különböző futóösvény és különféle speciális pályák állnak rendelkezésre.

Nordic Walking Panorama Park Neusiedler See

A páratlanul szép természetvédelmi területen fekvő három idilli község – Rust, Oggau és Mörbisch – között kialakított „Nordic Walking Panorama Park Neusiedler See” útvonallal valóra vált a nordic walkingosok, futók és túrázók álma: kereken 50 kilométernyi kitáblázott út áll rendelkezésre részben dimbes-dombos vidéken, fantasztikus környezetben és a Fertő tóval a háttérben.

Futó és nordic walking aréna Tózug – Heideboden

Frauenkirchen, Halbturn, Mönchhof és St. Andrä közösen alkotják a Tózug – Heideboden futó és nordic walking arénát. A települések mindegyike rendelkezik egy-egy 5, 10 és 20 km hosszú útvonallal, amelyek ráadásul egymással is össze vannak kapcsolva, így összekötik a településeket és azok kulturális látnivalóit.

Örök klasszikus: a túrázás

Burgenland látnivalóinak felfedezése túrázás közben igazán különleges élmény. Aligha létezik más módja annak, hogy a vidéket és az embereket ilyen intenzíven ismerjük meg. Festői települések, idilli szőlőskertek, nemzeti parkok és természetvédelmi területek. A Tózug sík vidékétől Dél-Burgenland lankás dombvidékéig: élvezze Pannónia örömeit!

Alpannonia – határtalan vándorlás

104 km Semmeringtől a Pannon-síkságig: ismerje meg ön is a hat egynapos szakaszra osztott, varázslatos panorámákat kínáló magaslati túraútvonalat, amely Alsó-Ausztrián, Stájerországon és Burgenlandon át egészen Magyarországig vezet. Igény esetén megszervezzük a csomag- és személyszállítást is.

Görkorcsolya

Az út maga a cél. Ez az állítás érvényes a napsütötte Közép-Burgenland görkorcsolyás paradicsomára, a „rolling area”-ra is. A tartományt minden irányban átszelik a kényelmes kirándulásra csábító rövid, sík útvonalak, de vannak nagyobb igénybevételt jelentő túrák is sok kulturális látnivalóval, valamint country-cross szakaszok a sportos kihívások kedvelőinek. Minden túra a Sonnentherme Lutzmannsburg Frankenau termálfürdő előtt található Rolling terminálban kezdődik és itt is végződik. Az utak mindkét irányban ki vannak táblázva, hogy útközben bármikor irányt és útvonalat válthassunk. Összesen több mint 45 km hosszú, kiválóan aszfaltozott útszakasz várja a görkorcsolyázás kedvelőit. Akár csúcsteljesítményre vágyik, akár csak kényelmes görkorcsolyázásra: itt kizárólag ön határozza meg a tempót.

Hajtánytúra

Kerekezett már síneken? Fedezze fel Közép-Burgenland festői szépségű tájait a Kékfrankos vidéktől egészen a Oberpullendorfig egy 23 km hosszú, speciális vasúti pályán. Páros napokon a hajtányok Horitschon/Neckenmarkttól Oberpullendorfig, páratlanokon pedig az ellenkező irányban közlekednek. Közepes tempóban körülbelül három óra alatt lehet megtenni ezt a szakaszt. Aki ennél gyorsabban szeretne haladni, annak lehetősége van az előzésre: egyszerűen emelje le a hajtányt a sínekről és máris mehet tovább! Minden pályaudvaron zárható tárolók állnak rendelkezésre. A visszaúton használhatjuk a tömegközlekedési eszközöket vagy az erre a célra létrehozott taxiszolgáltatást.

Kattintson és válogasson kedvezmények burgenlandi szállásaink között!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!