Gasztrotúra Dél-Olaszország eltitkolt régiójában - Basilicatán

Basilicatát, ezt a minden ízében dél-olasz régiót jól eltitkolták a világ elől. Itt még garantáltan nem járt a szomszédunk, sőt még az olaszok többsége sem. Egy régió a 2000 méter magas hegycsúcsok és a türkizkék tenger között, ahol kicsit megállt az idő, zöldellő dombtetőkön, olajfa- és narancsligetek közepén, álmos kisvárosokban sétálgathatunk, a helyi nonna 1 perc után kávéra invitál minket saját házába, és mindenhol a legfinomabb házi koszttal várnak minket. Slow travel és slow food a javából.

Program

1. nap

Bari repülőteréről Materába utazunk. Az ebédet követően gyalogos városnézésre indulunk ebben a lenyűgöző városban. Matera Basilicata egyik ékköve, a város barlanglakásai (sassi) az UNESCO Világörökség részét képezik. Matera domboldalra épült házai, girbegurba utcái Krisztus korának szentföldi városképeire emlékeztetnek. Az egyik domboldal nem véletlenül szolgált háttérdíszletnek Mel Gibson filmjében, a Passióban. Szállás egy tradicionális farmházban, a San Giuliano tó partján, egy hatalmas narancsliget közepén. Vacsora a szálláson tipikus helyi specialitásokkal (lukán kolbász, érlelt sajtok, olajban pácolt zöldségek, parázson sült bárány, stb.)

2. nap

Reggeli olasz módra a farmházban, helyben készült lekvárokkal. Fantasztikus a narancslekvár egyenesen a narancsligetből! A reggeli után először Castelmezzano városkába utazunk, melyet Olaszország legszebbjei között tartanak nyilván, megkapta a kitüntető "Borghi piú belli d'Italia" címet is. Sétálunk egyet, megcsodáljuk a meseszép kilátást, majd fakultatív program következik: az Angyalok röpte! Igazi bátorságpróba! A hegycsúcsok tövében megbújó 2 meseszép városka között kb. 1000 méter magasságban kifeszítettek egy drótkötél pályát, melyen a bátrak kb. 110 km/óra sebességgel repülhetnek 1,5 km-en keresztül. Ebéd, majd rövid látogatást teszünk Montescaglioso városba. Vacsora a farmházban, majd esti séta és borkóstoló Materában.

3. nap

Délelőtt főzőkurzuson veszünk részt a farmházban, melynek során háziasszonyunkkal együtt elkészítünk egy komplett basilicatai menüsort. Ebédre természetesen elfogyasztjuk, amit főztünk. Délután a Tirrén-tenger partjára, Marateába utazunk, ahol egy 4*-os, tengerparti, medencés hotelben töltünk 2 éjszakát. Maratea a Tirrén-tenger gyöngyszeme, egy kicsit Portofino, egy kicsit Rio de Janeiro. A 22 méteres San Biagio szobor egy domb tetejéről kémleli a horizontot. A középkori városközpontban sokszínű házak között tekergő macskaköves sikátorok, virágos piazzák és 18. századi palazzók várnak ránk. Vacsora a tenger gyümölcseivel a szállodában. Este sétálunk egyet Maratea városkában, majd megkóstolunk néhány finom helyi likőrt (citromlikőr, édeskömény likőr, zölddió likőr).

4. nap

Ez a nap a pihenésé és strandolásé. Az ebédet a tengerparton fogyasztjuk el, a vacsorát pedig a szállodában.

5. nap

Buszos transzfer Bari repülőterére, majd hazautazás.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!