Görög városnézés szánkózás helyett

Téged is zavar Görögországban a tömegnyomor egy-egy nevezetességnél vagy hogy nem férsz el a strandokon a millió törülközőtől? Esetleg a rekkenő hőségben nem tudod igazán élvezni a látványt és a városnézést? Túl drága a szállás és az ellátás? Megértünk! Gondoltál már arra, hogy mindezeket kihagyhatnád és egy teljesen új megközelítésben élvezhetnéd a mediterrán pihenést? Engedd, hogy meggyőzzünk arról, hogy igenis érdemes az őszi, téli és tavaszi időszakban ellátogatnod Görögországba!

ATHÉN

Amikor az emberek Athénra gondolnak, egy forró nyári nap jut eszükbe, amikor némi turistáskodás után lemennek a strandra megmártózni a meleg tengerben. Meglepő módon viszont a görög főváros télen is közkedvelt, hiszen rengeteg élményt és látnivalót kínál.

Athént tényleg mindenkinek látnia kell életében legalább egyszer. Persze nem csak úgy, hanem nyomós érvek szólnak mellette: kulturális kincsesláda, élő történelemkönyv, görög gasztronómiai élmények, nyüzsgő éjszakai élet és persze a csodás tengerpart. Nem csak azért érdemes ide télen vagy ősszel érkezni, mert narancsoktól roskadoznak a fák, hanem mert kellemes hőmérsékletben, tömeg nélkül lehet andalogni a számtalan nevezetesség között. Apropó nevezetesség! Mit is érdemes megnézni Athénban?

Először is, nem szabad távoznunk az Akropolisz meglátogatása nélkül. Bár elég nehéz lesz nem észre venni, hiszen egy város fölé magasodó nagy szikla tetejére épült és Athén szinte minden pontjáról látható. Praktikus tényező, hogy a legtöbb látnivaló a Plaka negyed közelében összpontosul, így nem kell sokat utazgatnunk, hogy mindent lássunk.

Kötelező program továbbá Athén legpezsgőbb és leginkább élettel teli pontjára ellátogatni, nevezetesen a Varvakios piacra. Nincs étvágygerjesztőbb látvány a gyönyörű, friss gyümölcsöktől, zöldségektől, húsoktól és halaktól. Ennyi színben még tuti nem láttál olíva bogyót, szóval raktározz be belőle pár zacskóval és nasizz belőle a városban! Ha pedig beülnél valahova ebédelni vagy vacsorázni, az év bármelyik szakában ugyanaz a magas színvonal vár, csak télen sokkal alacsonyabb áron.

Ha izgat az ókori görög kultúra, el kell látogatnod ennek legnagyobb tárházába, a Nemzeti Régészeti Múzeumba, ahol november 1. és március 31. között a hónap minden első vasárnapján bárki számára ingyenes a belépés!

THESSZALONIKI

Görögország második metropolisza, Szaloniki szintén egész éves úti cél. A hegyoldalra épült város igazán izgalmas programokkal kecsegteti az odautazókat. A kellemes őszi időben több napot is el lehet tölteni a hely felfedezésével, hiszen a város rengeteg lenyűgöző múzeummal, régészeti lelőhelyekkel és bizánci emlékekkel büszkélkedhet. 

Itt található Thesszaloniki jelképe, a Fehér torony, melyből gyönyörű panoráma tárul elénk a tengerpartra. A tengerparti sétány egyébként iszonyatosan hangulatos nappal és az esti órákban is - a helyiek is imádnak itt flangálni. A Fehér toronytól egyébként a rakparton tovább sétálva eljutunk Nagy Sándor lovas szobrához, amit szintén nem illik kihagyni. 

Szaloniki egyik legfontosabb eseménye, a Nemzetközi Filmfesztivál éppen novemberben kerül megrendezésre minden évben, ahova csak úgy özönlenek a híres filmsztárok. 2016-ban mi, magyarok is díjazottak voltunk, mégpedig a Tiszta szívvel című alkotásért zsebelhettük be többek között a legjobb színészeknek járó díjakat.

Mindent összevetve örök igazság, hogy Görögországban mindig melegebb van, mint nálunk, tehát bármikor megyünk, jobban járunk, mintha itthon maradnánk. Nincs annál jobb érzés, mint amikor a városban sétálgatva nem olvad le rólunk a ruha vagy nem botlunk lépten-nyomon külföldi turistába, ugye? Arról nem is beszélve, hogy mindenhez fele annyi áron juthatunk hozzá szezonon kívül.

 

Válogass kedvedre Görögország ajánlataink között!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!