Jordánia – az arab világ békeszigete

Jordánia egy igazán különleges úti cél, ahol egy látogatás alkalmával van lehetőségünk lebegni a Holt-tengeren és fürdeni a csodálatos korallok uralta Vörös-tengerben. Láthatunk itt varázslatos, narancssárga színekben pompázó ősi sziklavárost és tevegelhetünk a sivatagban is.

kep

Fontos megemlíteni, hogy egy jó közbiztonságú, konszolidált politikai helyzetű, békés országról beszélünk és a térség (Szíria, Izrael, palesztin területek, Irak) konfliktusai egyáltalán nem érintik utazásunkat. Egy átfogóbb élmény érdekében tanácsosabb szervezett, csoportos formában utazni. A helyiek vendégszeretete és szelídsége elképesztő és az utcai árusok sem rámenősek, nyugodtan lehet kedvünkre sétálgatni az utcákon. Könnyen beszélgetésbe lehet velük elegyedni, szóval ne lepődjünk meg, ha meginvitálnak minket otthonukba, vagy boltjukba egy méregerős kávéra, vagy egy istenien finom, édes mentateára! Ha pedig kedvünk támad dohányozni, bárhol megtehetjük azt, sőt a vízipipa választék is igen széles, mindenképp érdemes kipróbálni az intenzív illatú dohányaikat. Az arany és az ezüst sokkal olcsóbb, mint itthon, így szép kis szuveníreket lehet beszerezni, főleg ha sikerül alkudnunk is (biztos, hogy sikerül).

kep

Petra, az ősi sziklaváros

Ami Egyiptomnak a piramisok, Indiának a Taj Mahal, az Jordániának Petra. A romváros egyébként az UNESCO kulturális örökség része és ugyanolyan csodás élőben is, mint a képeken. Garantáltan tátva marad a szánk, amikor a város kapuját átlépve, majd a kanyargó természetes folyosó végére érve, először megpillantjuk a napfényben fürdő kincstár homokkőből kifaragott homlokzatát. Találunk itt hellenisztikus stílusú sírokat, színházat és megnézhetjük a városközpont egykori épületeit és palotáit is.

kep

Aqaba

Aqaba forgataga minden bizonnyal különleges újdonság lesz az európai turista számára. Simán megtörténhet az, hogy egy helyi bazáros hozzánk szól magyarul, vagy elénekli nekünk az „Az a szép”-et! Régebben nagyon sok magyar járt ide nyaralni, így ez a váratlan jelenség nem is annyira meglepő. A helyi nők nagy része az iszlám szabályoknak megfelelően, a nagy hőség ellenére is, hosszú ruhában vagy csadorban lép utcára és szégyenlősen fordul el, ha fényképezni próbáljuk őket. Szerencsére azt teljes mértékben elfogadják, hogy mi, európaiak könnyedebben öltözködünk, és nem nézik rossz szemmel a rövidnadrág tangapapucs kombinációt sem.

kep

A Holt-tenger vize és iszapja csodás, ráadásul a parton gyönyörű sókristályokat láthatunk. A mediterrán éghajlatnak hála egész évben nagyon jó idő van, de talán a tavasz és az ősz a legkellemesebb. A Wadi Rum sivatag igazi különlegesség, legalább egy éjszakát érdemes ott tölteni, hiszen a naplemente látványa egy kihagyhatatlan életre szóló élmény.

Válogass kedvedre Jordánia ajánlataink között!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!