Kína - a legek országa

A világ legnépesebb országa, Kína egy igazi történelmi és kulturális kincsesláda, mely több mint százszor nagyobb hazánknál. Fejlődése megdöbbentő tempóban halad előre, hiszen minden területen a legnagyobbak, a legjobbak és a leggyorsabbak kívánnak lenni. Itt a meglepetés mindennapos, egyszerűen nem lehet unatkozni. Vessük is bele magunkat Kína lebilincselő világába!

kep

A kínai kultúra annyira más, mint a miénk, hogy ne lepődjünk meg, ha számunkra nem normális és talán vicces dolgokon kapjuk őket. Ilyen például a köpködés, a gyógyszertárban való dohányzás, vagy a lerágott csont földre dobása az étteremben. Ezek mindennapos tevékenységeknek számítanak a kínai kultúrában, tényleg nem éri meg ezen bosszankodnunk és fennakadnunk. A kínai egy igen szorgalmas nép, nagyon sokan működtetnek éttermet vagy kisboltot. Az sem számít egyedi esetnek, ha valaki ott él, ahol dolgozik. Ezt tényleg úgy kell érteni, hogy a bolt polcai mögött rejlik az otthonuk. A legtöbb kínai városra jellemző, hogy este minden utca és park megtelik beszélgető felnőttekkel, egymással játszó gyerekekkel és az sem ritka, ha táncra perdülnek. Előre betanult koreográfiákkal szórakoztatják magukat és az őket néző tömeget, iszonyatosan aranyosak!

kep

Shanghai

Shanghai-t, a világ legnagyobb városát a Kelet Párizsának is nevezik. Nem hiába, hiszen a francia negyedben sétálgatva szinte csak a feliratok emlékeztetnek arra, hogy nem Európában járunk. Ebédeljünk egyet a Shikumen házak területén egy hangulatos étteremben, vagy igyunk meg egy koktélt a bárok egyikében! Shanghai városában keveredik a keleti és a nyugati kultúra, ezért annyira egyedi és hangulatos. Mindig lüktet, európaiként szinte felfoghatatlan ez a zsongás. Shanghai tiszta és tágas, rendkívül sok a zöld terület, ami finomítja a nagyvárosi hangulatot. Shanghaiban egyébként olcsóbban tudunk kólát venni, mint vizet, vagy simán vásárolhatunk akciósan kígyót a Tesco-ban. De ha lemegyünk edzeni egy konditerembe és véletlenül szükségünk van szemcseppre, akkor nyugodtan elvehetjük a közös használatra szánt darabokat. Az pedig már nem is meglepő, hogy esőben is működtetik a szabadtéri mozgólépcsőket... Egyszerűen hihetetlen hely!

kep

Hong Kong

Ha már utcai mozgólépcső, akkor említést kell tennünk arról, hogy Hong Kongban található a világ leghosszabbja. Ha pedig a „leg”-eknél tartunk, nem maradhat ki a felsorolásból a világ legnagyobb Buddha szobra sem, ugyanis azt is itt nézhetjük meg. A vízparti Hong Kong elképesztő éjszakai fényekben, minden nap esti lézer show szórakoztatja az odautazókat, amit érdemes hajóról szemlélni. A Victoria Peak-ről látni a város panorámáját kihagyhatatlan élmény, hiszen gyönyörű látvány tárul elénk. Érdemes kipróbálni a hong kongi emeletes villamost, amit garantáltan élveznek kicsik és nagyok is. Ilyen valóban nincs máshol a világon, csak itt.

kep

Peking

Pekingben csak úgy sorakoznak az UNESCO kulturális világörökség részei, de nem csak ezek miatt érdemes itt pár napot eltöltenünk. A Kínai Nagy Falon kívül rengeteg más érdekes látnivaló vár minket, például a Pekingi Állatkert vagy Füvészkert. Előbbi teljesen olyan, mint egy hatalmas területű park, ami tele van kis tavakkal, növényekkel és pagodákkal, ráadásul csendes és még a pandákban is gyönyörködhetünk! Utóbbiban pedig megnézhetjük a kínaiak elképesztően szép kertjeit, andaloghatunk a több kilométeres sétálóutcákon, valamint láthatunk hatalmas kaktuszokat és akár 25-30 méteres pálmafákat is. A Pekingi Operaház is csodás, hiszen az egész épületet víz veszi körül és csak egy víz alatti üvegfolyosón juthatunk be az épületbe - bámulatos! Ha Pekingben járunk, nem távozhatunk a Tiltott város meglátogatása és egy pihentető lábmasszás nélkül, na meg persze kóstoljuk meg a sült skorpiót, kígyót és selyemhernyót is!

kep

Válogass kedvedre Kína ajánlataink között!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!