Koh Samui, a nem mindennapi történetek szigete

Koh Samui nem túl nagy, nem túl pici, mozgalmas, de vannak romantikus kis zugok is a szigeten. Tökéletes választás, ha először utazol Thaiföldre és persze akkor is, ha már jól ismered az országot. A sziget belseje gyönyörű, csak arra vár, hogy felfedezd! Mumifikált szerzetesektől a vonzó vízeséseken át, egészen a Nagymama és Nagypapa sziklákig minden megtalálható ezen a festői szigeten.

Nem csak a természet szerelmeseinek ajánlott ám elkirándulni az Ang Thong Nemzeti Parkba, mely 42 érintetlen szigetet foglal magába a Thai-öbölben. A jellegzetes mészkő-hegység, a vastag dzsungel, a fehér homokos strandok, a vízesések, a rejtett öblök és tavak csak azt várják, hogy gyönyörködj bennük. A park több mint 100 négyzetkilométernyi védett területen fekszik és az egzotikus vadon élő állatok otthona. Akik éjszakára is maradnának, tipikus egyszerű bungalókban szállhatnak meg, vagy akár sátorozhatnak is.

Koh Samui déli partján van néhány lenyűgöző sziklaalakzat, melyeknek a thaiok mágikus erőt tulajdonítanak. A képződmények formái a termékenységet hivatottak szimbolizálni, valamint az öröm és a csoda forrásának tekintik, mivel sok évvel ezelőtt a helyiek fedezték fel őket. Ezek az úgynevezett Nagypapa (Ta) és Nagymama (Yai) sziklák, melyek látványa sokszor kuncogást szül a látogatók között. Hihetetlen, hogy a természet munkájának köszönhetően épp egy férfi és egy női nemi szervet ábrázolnak és pont egymás mellett. Érdemes meglátogatni a nagyszülőket!

Ahogy Phuket, úgy Koh Samui is büszkélkedhet egy Nagy Buddhával, mely 12 méter magas, aranyozott és egy díszes sárkánylépcső megmászása vezet el hozzá. Egyébként a Big Buddha egy aprócska szigeten áll, amit egy hosszú út köt össze Samuival. Ha már a buddháknál tartunk, meg kell említenünk a Titkos Buddha Kertet is, melyhez meredek, dzsungel-övezte ösvények vezetnek el, méghozzá a sziget mélyén. Rengeteg szobor található itt, melyeket egy nyugdíjas idős farmer kezdett kifaragni 77 évesen és egészen 91 éves korában bekövetkezett haláláig dolgozott rajtuk.

Thaiföld egy egészen egyedi hely, ezt már tudjuk. De olyat biztosan nem sokat látsz máshol, hogy egy bő 40 éve halott szerzetes múmiája meditáló pózban várja a látogatókat. Bizony, a Wat Khunaram templomban ül Luong Pordaeng szerzetes, akit soha nem mumifikáltak, teste mégis kevés jelét mutatja a bomlásnak. Na jó, egyedül a szeme nem bírta a hosszú évtizedeket, ezért egy stílusos napszemüveggel takarták el az arcát. Eszméletlen laza!

Ha Thaiföldre utazunk, érdemes Bangkokban, a thai fővárosban is eltölteni néhány napot. Az izgalmassága, lüktetése, a grandiózus jellege és az energiái annyira feltöltenek, hogy tökéletes élményt ad a tengerparti lazulás előtt. Tehát lesz mit kipihenni!  A piacok hangulata, az elképesztően szép templomok, a kézműves műhelyekkel, a régies boltokkal teli negyedek, na és persze a tuktukozás mind felejthetetlen lesz, ezt garantáljuk!

Válogass kedvedre Koh Samui ajánlataink között!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!