Krabi, a dzsungelbe burkolt egzotikus vad világ

Pihenés, relaxálás, totális ellazulás csodás, meleg környezetben, a türkizkék víz és a fehér homok társaságában. Talán senki nem mondta még ezen a világon, hogy nem vágyik erre. Thaiföld déli tartományában, Krabiban megtalálod számításaid, ha igazi lazításra vágysz, persze itt is akad bőven program, ha megunnád a sziesztát. Mutatjuk, mit csinálj, ha mehetnéked támad!

Krabi a természeti értékek széles választékát kínálja: dzsungelbe burkolt belső tér, mészkősziklák, barlangok, vízesések és egzotikus vadvilág. A legnépszerűbb szabadidős programok pedig, amit a nyaralás alatt ki lehet maxolni: az island-hopping, a sznorkelezés, a sziklamászás, a tengeri kajakozás, a dzsungel trekking és a búvárkodás. Krabinak még saját repülőtere is van és méltán válik egyre népszerűbb idegenforgalmi célponttá, de ennek ellenére a fő látnivalói még mindig viszonylag érintetlenek és természetes báját is sikerült megőriznie.

Krabi legszebb és legnépszerűbb strandja a Railay Beach, melyen nincsenek, csak gyalogos utak. Sem autó, sem busz nem rondíthat bele az összképbe, és a strandot is csak hajóval lehet megközelíteni. Ez aztán az igazi magával ragadó, makulátlan, nyugodt világ! Minden lenyűgöző látnivaló sétatávolságra van, abszolút át lehet adni magunkat a természet hívó szavának!

Krabi partvidékén ékeskedik egy ámulatba ejtő sziget, a Koh Hong, ahol érdemes eltölteni akár csak egy napot is a szűz homokban. Az igazság az, hogy éjszakára nem is lehet maradni, csak a nappali tartózkodás megengedett a Than Bok Khorani Nemzeti Park részeként nyilvántartott szigeten. Hasonlóan mesés sziget Koh Poda, mely csupán csak 1 km átmérőjű, de valami eszméletlen fehér a homok és bámulatos a pálmafákkal és a fenyőfákkal tarkított mivolta! Meglepő, de nem olyan zsúfolt, így még a sznorkelezés és a kajakozás szempontjából is halmozhatjuk az élvezeteket.

Ha valami egyedülállót szeretnénk látni, akkor mindenképpen látogassunk el az Emerald Pool-hoz. Krabi a kiemelkedő természeti szépségű területekről híres, de ez a hely sokat felülmúl közülük. A Thung Teao Erdei Természeti Parkban, egy szokatlan, gazdag biodiverzitású alföldi erdőben, természetvédelmi területen egy kristálytiszta tavat találunk, ami annyira szép, hogy szinte úgy érezzük, nem is a Földön járunk. Kiváló helyszín a ritka állatok és növényfajok felfedezésére, beleértve a Pitta Gurney madarat, amelyet egyszer már kihaltnak tekintettek. Az erdő buja, az égboltig terjedő, régi fák, szokatlan erdei lények és mészkőlábak - amelyek a káprázatos smaragd medencére nyílnak - lenyűgöző látványt nyújtanak.

Ha Thaiföldre utazunk, érdemes Bangkokban, a thai fővárosban is eltölteni néhány napot. Az izgalmassága, lüktetése, a grandiózus jellege és az energiái annyira feltöltenek, hogy tökéletes élményt ad a tengerparti lazulás előtt. Tehát lesz mit kipihenni! A piacok hangulata, az elképesztően szép templomok, a kézműves műhelyekkel, a régies boltokkal teli negyedek, na és persze a tuktukozás mind felejthetetlen lesz, ezt garantáljuk!

Válogass kedvedre Krabi ajánlataink között!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!