La Tomatina - egy őrült fesztivál Spanyolországban

Minden év augusztus utolsó szerdáján rendezik meg Bunolban a paradicsom fesztivált - Spanyolország egyik legőrültebb fesztiválját. A város főterén reggel 7 órakor már gyülekezik a csatára kiéhezett tömeg, s szédülten követeli a paradicsomot a „Tomate, tomate queremos tomate!” felkiáltásokkal...

Amikor a muníciót - a mintegy 140 000 kg! – paradicsomot szállító kamionok begördülnek a főtérre és a túlérett  paradicsom szállítmányaikat leöntik, kezdetét veszi az őrült csata. Minden irányból záporoznak a paradicsomgolyók! Kitérni előlük? Lehetetlen! A tombolás tetőfokán a több ezres tömeg úszik a paradicsomlében a város főterén. A csata gongütésig tart, ekkor mindenki feltápászkodik, és hosszas csúszkálás közepette, kimerülten elindulnak a folyó felé. A tisztálkodáshoz a város vezetősége zuhanyokat állít fel erre az eseményre, továbbá a tűzoltóság és a helyi lakosok is segítik a fáradt tömeget megszabadulni a ragacsos pürétől. A végén mindenki békésen és megelégedetten hagyja el a csata helyszínét.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!