Madagaszkáron, Benyovszky nyomában

A csodálatos Madagaszkár szigetével nekünk, magyaroknak különleges kapcsolatunk van: Benyovszky Móric, a híres magyar világutazó-kalandor gróf köt össze minket. 

Madagaszkár szigetén az egyik észak-keleti törzs bennszülöttjei szeretetük jeléül tiszteletbeli királyukká választották azt a hajdanán, a XVIII. században Magyarországról érkezett grófot, aki megpróbálta megismertetni az ottaniakkal a civilizált világ előnyeit: betegeket gyógyított, ételt osztott az éhezőknek, kibékítette az egymással viaskodó törzseket… A mai napig nem feledkeznek meg tetteiről és Madagaszkáron ma két városban is található Benyovszky Móric utca!

Idén, 2016-ban, Benyovszky emlékévet ünnepelünk Magyarországon: Benyovszky Móric születésének 270. és halálának 230. évfordulója alkalmából. A VISTA pedig ez alkalomból „expedíciót” indít utasainak Madagaszkár felfedezésére, Benyovszky nyomában!

Milyen élményeket garantálunk utasainknak a "Benyovszky nyomában Madagaszkáron" túra alatt?

  • 11 nap elvarázsolt világ, kikapcsolódás és felfedezés. Madagaszkár egy teljesen egyedülálló világ.
  • A makik hazája, az orchideák országa, a világ legnagyobb vanília termesztője, álombeli tengerpartok, lenyűgöző tájak várnak bennünket.
  • Ez a ‘nyolcadik kontinens’, ahol az állat-és növényvilág 80%-a endemikus, azaz csak itt megtalálható!
  • Mindig mosolygó lakosok, ma is élő hagyományok, varázslatos babonák és mítoszok, és a ‘mora-mora’, azaz a természet és az egyszerű életkörülmények diktálta lassú élettempó – egy utazás nem csak térben, hanem időben is... Madagaszkár, a Föld egyik kihagyhatatlan úti célja.

Benyovszky nyomában, emlékeit felfedezve és átélve egy valóságos expedíción érezhetjük magunkat, és közben bejárjuk Madagaszkár legzöldebb tájait, legdúsabb esőerdőit, megismerjük legnagyobb lemúrfaját, legzamatosabb gyümölcseit, legkülönlegesebb fűszereit. Élmények sokaságát nyújtó utazás, amelyet az érintetlen Antongil-öbölben álomba illő tengerpartokon való pihenéssel koronázunk meg, akár a hosszúszárnyú bálnák társaságában !

Utazásunk során Benyovszky nyomdokain járva bepillanthatunk kalandos életének körülményeibe, testközelből ismerhetjük meg madagaszkári tartózkodásának sikereit és viszontagságait, elbeszélgethetünk a helyi lakosokkal a magyar gróf emlékéről, megtekintjük a Magyar-Madagaszkári Társaság által kalandos módon felállított emléktáblát Maroantsetrában és a Benyovszky Móric utcákat, melyek a mai napig élénken őrzik emlékét a szigeten. Mindeközben testközelből ismerkedünk több makifajjal, illetve a sziget híres kaméleonjaival és hüllőivel, felfedezzük az őserdő endemikus növény-és állatvilágát, különleges orchidea-fajait, megcsodáljuk a helyi tradicionális kézműves hagyományokat, és természetesen megkóstoljuk a madagaszkári konyha remekeit. Madagaszkár olyan helyein járunk, ahol a természettel a legeredetibb és legvédettebb, a lakossággal és a helyi kultúrával a legautentikusabb formájában találkozhatunk. Túránk végén csodálatos, képeslapba illő tengerparton élvezhetjük jól megérdemelt pihenésünket a Masoala félszigeten.”

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!