Milyen szilveszteri szokások vannak a világban?

A világ számos kultúrájában hisznek abban: bizonyos szilveszteri szokások meghatározzák a következő év szerencséjét. Ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat!

Japán: Kezdje tiszta lappal

Legyen kint a fenyődísz a bejárati ajtón az év utolsó napjáig! Japánban úgy tartják, ez azt szimbolizálja, hogy maguk mögött hagyják a tavalyi év összes búját-baját, és tiszta lappal kezdhetik a következőt.

Hollandia: Falatozzon fánkot!

Hollandiában a hagyomány szerint szilveszterkor amerikai fánkot kell enni, mert ez áldást hoz a házra. Szerintük ugyanis a gyűrű alakú sütemény biztosítja, hogy a szerencse is, akárcsak a kör, végtelen legyen.

London: Csókoljon meg egy bobbyt!

Ha elég merészek vagyunk és boldogabb, szerencsésebb újévet szeretnénk, akkor szemrebbenés nélkül csókoljunk meg egy londoni rendőrt (bobby), akiket elsősorban a Trafalgar téren találunk.

Mexikó: Cipeljen magával bőröndöt!

Szeretne egzotikus helyre utazni a jövő évben? Éjfélkor vegye elő utazótáskáját! Mexikóban azt vallják, ha szilveszter éjjelén tesz egy sétát a bőröndjével a kezében, jövőre nagy eséllyel látogathat el messzi tájra nyaralni.

Görögország: Süssön tortát!

Görögországban újév napján vasilopitát sütnek, aminek belsejébe pénzérmét rejtenek. Aki megtalálja tányérján a pénzt, egész évben szerencsés lesz. Érdekesség, a görögök az új esztendőt nem január 1-jétől, hanem az ortodox naptár szerint, január 6-ától számolják.

Spanyolország: Egyen szőlőt!

A spanyolok szerint az év utolsó napján, amikor az óra éjfélt üt, gyorsan meg kell enni egy tucat szőlőszemet. Egyet minden egyes ütéskor. Amennyiben ez sikerül, vagyis mindet le tudta nyelni ennyi idő alatt, 12 hónap boldogságra számíthat a következő évben.

Latin-Amerika:Viseljen sárgát!

A latin-amerikai országokban az emberek szívesen bújnak sárga ruhába a szilveszteri bulikon. Ugyanis úgy hiszik, ez az árnyalat, amelynek tónusa a legközelebb áll az aranyéhoz, a következő évre gazdagságot hoz nekik.

Kattintson és válogasson szilveszteri ajánlataink között!

Legújabb cikkek

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!