Minden igényt kielégít? – Zakynthos, a mindenki szigete

Ha már úgy kezdik a bemutatást, hogy ez a hely kiváló családosoknak, fiataloknak, idősebbeknek és pároknak egyaránt, akkor nagy baj nem lehet. Ez a viszonylag kicsi sziget könnyen bejárható, kellően zöld és remek strandjai vannak. Sőt, többek szerint Görögország legszebb szigetei közé sorolható.

Zakynthos a Görögország nyugati részén lévő Jón-szigetek közé tartozik és egyszerre kínál tartalmas, izgalmas, napfényes kikapcsolódást a fiataloknak és a családoknak is. De ha valakit a régi építészeti, történelmi emlékek érdekelnek, az jobb ha lelkiekben felkészül ezek majdnem teljes hiányára. Oka egy szörnyű földrengés, mely a Richter-skála szerinti 7,3-as erősséggel sújtott le a szigetre még 1953-ban, majd 2006-ban egy 5,9-es rázta meg a vidéket. Igaz károkat csak az első katasztrófa okozott, de ez elég volt ahhoz, hogy Zakynthos inkább a hasukat süttetők paradicsomává váljon.

De nem is csoda, hiszen partjai, amik a déli és keleti részen húzódnak szép homokosak, illetve izgalmasan sziklaszirtesek. A tengervíz mindenhol lassan mélyül és szinte teljesen átlátszó, így a gyerekek legnagyobb örömére a mélyebb részeken is jól látható a tengerfenék. A strandok mellett a sziklás, eldugottabb öblöket is érdemes felkeresni. Mielőtt azonban kihajóznánk, nem árt ha bepillantunk a sziget fővárosába is, ami a keleti parton található. Az említett földrengés miatt csak kevés régi épület maradt érintetlen, de közülük az egyik a kikötőben álló Dionüszosz-templom, ami sértetlenül megúszta a megpróbáltatásokat. Ha felülről szeretnénk megnézni a várost, érdemes felkapaszkodni a  városközponttól északra magasodó Sztráni-hegyre, melynek tetejéről szép kilátás nyílik a környékre.

Az előbb már majdnem kihajóztunk, most már nem állíthat meg minket semmi. Első lépésként ne menjünk túl messze, mert bár a kirándulások a helyi szigetekre igen csalogatóak, Zakynthosnak is sok szépsége van, amit érdemes lehet felfedezni. Csodálatos látványosságai, például a Kék barlangok, vagy a Navagio-öböl (Hajóroncs strand). A Kék barlangokhoz a sziget szinte mindegyik pontjáról eljuthatunk, megszámlálhatatlanul sok szolgáltató indít hajókirándulásokat ide. A barlangokat egyébként hullámverés vájta a sziklába és 1867-ben fedezték fel őket. Szuper program az itt eltöltött idő, hisz kis csónakokon visznek be bennünket a barlangokba, hol hihetetlenül tiszta és kék a víz. Sőt még fürdési lehetőségünk is van. A legnagyobb barlang a Skinari-foknál lévő világítótorony alatt található. Reggelente nem létezik ennél szebb látvány. Zakynthos tehát semmiképpen sem a legtöbb látnivalót és kirándulási lehetőséget kínáló görög sziget, de mindezek mellett gyönyörű, és felejthetetlen nyaralást lehet itt eltölteni.

Válogasson kedvezményes zakynthosi ajánlataink között!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!