Néhány felületes magállapítás a görögökről

Összegyűjtöttünk, hogy szerintünk melyek a legtipikusabb görög jellemvonások. Ön mit gondol? Mondja el véleményét a kommentekben!

  • Roppant hangosak. Az idősebb asszonyságok esetében elő fordul, hogy a közlés akusztikus viszonylata fülsüketítést eredményez.
  • A turizmusban így-úgy közvetlenül érdekelt görög ember persze kötelességérzetből is roppant szívélyes a külföldi látogatóval. Köszönésben mindig megelőzik a vendéget. Az utca embere azonban önzetlenül is képes barátságos arcot vágni, és a legtermészetesebb módon segíteni az elkallódó idegennek. Igazán közvetlen emberek, pedig valójában szívesebben vannak maguk között. Jól érzékelhető, hogy egymás között mennyivel oldottabbak.
  • A görögök fölöttébb babonásak. Példa: Imádják a gyerekeiket, de mégis utálják, ha egy idegen bámulja őket. Úgy tartják, hogy a pillantás akár rossz is lehet, és a gyereket attól megszállja valami rossz szellem, vagy kiprovokálja az istenek irigységét.
  • Feltűnő, hogy a görögök milyen gyakran vetnek keresztet. Főleg az asszonyoknál figyelhető meg, hogy egymás után kétszer, háromszor is ezt teszik. Nem kell ehhez az, hogy valami templom, kápolna vagy megszentelt hely legyen a közelben. Akkor is keresztet vetnek, ha valamitől félnek, vagy valami nehéz feladat előtt állnak. Így adódhat, hogy keresztet vetnek, mielőtt egy forgalmas úton át kell gyalogolniuk.
  • A görögöknek semmi nem olyan sürgős, hogy azonnali figyelmet követeljen. Gyakran láthatunk befejezetlen házakat Görögországban, sokszor csak annyit csinálnak meg a házból, amennyi éppen szükséges a családnak. Majd amikor szükségük lesz még több szobára, akkor építenek még többet.
  • A görögök sokkal nyugodtabbak, türelmesebbek, mint mi, magyarok. Ehhez ott a nyaraláskor érdemesebb inkább igazodni, mert a hepciáskodás, hőzöngés, balhézás, hisztizés ott nem csupán ellenszenvet válthat ki, hanem akár megmosolygó ellenkezést is. Még ha igazunk is van egy konfliktusban, célszerűbb lazább, haverkodóbb megközelítésben rendezni az ügyet.
  • Furcsa, hogy a mediterrán temperamentumuk ellenére, nincsenek mindjárt a plafonon, ha valami idegesítő történik velük.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!