Portugál ízutazás

Izgalmas, sejtelmes, beteljesítő. Portugáliában a változatos borokon és a jó öreg tőkehal/vaníliás sütemény/fado kombón kívül – amit minden idelátogató megkóstol (remélhetőleg legalább ezeket), vannak komoly tartalmak.

Az ízutazás alapszabálya

A felfedezéshez azonban az alapszabályt itt is szükséges követni: el a drága és hanyag konyhát vezető turistaéttermektől! Be a sűrűbe – ahová a helyiek járnak. A valódi életbe, a hétköznapokba, a valódi ízek világába. Reggeli kávét zsebkendőnyi méretű, hangulatos talponállóban, piri-piri csirkét grillezőből, szecessziós hangulatot klasszikus presszóban, a madre titkait tradicionális, családi kisvendéglőben, a tenger ajándékait (halakban nagyon jók!) kék csempeborításos étteremben a fado-negyedben. Borok, szőlőültetvények, pincészetek, lankák, friss, rezgő sajtok, karakteres olajbogyók, hajnali pékség illata – mindehhez társaság, könnyedség, beszélgetések, beoldódás az időbe. Szerencsések vagyunk, hogy Krúdy nem látta. Ment volna azonnal...

Részletes program (ápr. 28.-máj. 2.)

1. nap  (ápr. 28.): Elutazás Budapestről közvetlen járattal Lisszabonba, majd onnan transzfer Portóba, Coimbra érintésével. Coimbrában ebédre helyi füstölésű sonka, néhány könnyű falat, egy pohár portugál asztali bor egy igazán különleges helyen - egy régi katedrálisban. Portóban délutáni borkóstolás szabad programmal, vásárlási lehetőséggel a pincesoron. Fakultatív vacsora Porto kétségtelenül egyik legnépszerűbb éttermében, ahová elsősorban a helyiek járnak. Népétekkel kezdünk, első tapasztalatként a ház leghíresebb fogásával. Egyszerű, de a receptje már világméretű séftalálkozókon is megfordult.

2. nap (ápr. 29.): Porto látnivalói a mai nap programja (Katedrális, Ribeira negyed, Dom Luis I. Híd, stb.). Délelőtt gyalogos városnézés. Ebéd egy legendás, helyiek által ismert, borválasztékáról és kiváló ételeiről híres étteremben: remek ételek, rendkívül kedves tulajdonos a New York Times által is megénekelt belvárosi pince-étteremben. Hangulatos hajókirándulás a Douro folyón, majd némi szabad idő, mely alkalmat ad további borok élvezetére. Fakultatív vacsora: a portugál konyha szimbólumai, a tengeri étkek is terítéken lesznek.

3. nap  (ápr. 30.): Portóból elindulva ebédünket a roston pirosra sült malackák városában költjük el. Majd Lisszabonba utazunk, ahol megnézzük Lisszabon fő látványosságát, a Jeromosok kolostorát, megállunk a Felfedezők emlékművénél és megkóstoljuk Portugália legendás süteményét és egy bikaerős bicát egy remek és nagyon dekoratív kávéházban, amit mindenkinek látni kell. Majd a Santa Justa-felvonó közelében, a belvárosban meggylikőrözés. Belvárosi séta, majd este a zegzugos utcákban lévő, hangulatos éttermek és fado-bárok várnak. Fakultatív vacsora és fado-program a Katedrálishoz közeli, sikátoros és eredeti Alfama-negyedben.

4. nap (máj. 1.): Reggeli után kirándulás Sintrába illetve Európa legnyugatibb pontjára Cabo da Roca-hoz, ahol hatalmas hullámok és drámai sziklák találkoznak látványosan és borzongatóan. Könnyű ebéd az impozáns kaszinójáról híres Estorilban, majd szabad program a népszerű nyaralóhelyen, Cascaisban. Ma érdemes lesz a Colares bort megkóstolni - eredeti termőhelyén. Fakultatív vacsoránkat Lisszabon városának egyik titkos zugában, a házi kosztjáról és barátságos hangulatáról híres étteremben költjük el, egy(?) pohár Vinho verde-vel locsolva. A terítéken többek között a "ha itt járunk, akkor mindenképp muszáj megkóstolni", vagyis a piri-piri csirke lesz.

5. nap (máj. 2.): Kora reggel indulunk a repülőtérre, érkezés a kora délutáni órákban Budapestre.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!