Rio de Janeiro - a szamba fellegvára

Brazília és azon belül maga Rio de Janeiro városa a világ azon pontja, amely mindenki bakancslistáján valahol elől szerepel. Aki megtekinti a város ismert és nagyon kedvelt látnivalóit, mint a Cukorsüveg-hegyet, a Krisztus-keresztet, a színes üvegablakokkal rendelkező Szent Sebestény katedrálist, vagy Selaron lépcsőjét, már önmagában is olyan élményekkel gazdagodik, mint kevés más helyen a világon. 

Az év azon időszaka, amikor a város leginkább igazi arcát mutatja, maga a Karnevál! Február van, párás meleg, csodálatos napsütés, hosszan elnyúló tengerpart, mindenhonnan bossa nova árad és az emberek az utcán táncolnak.

A karnevál még ennél is több: sok esetben sorsfordulatot, kiemelkedési lehetőséget biztosít a helyi szegényebb rétegek számára, és ha ez esetleg nem is változtatja meg örökre az életüket, de egy dologban biztosan sokat ad: elismerést nyújt a nyertes szamba iskola számára. A szamba iskolák táncosai egész évben erre készülnek. Először megszületik a koreográfia, majd az adott témára a jelmez.

Egy riói számára a legnagyobb elismerés bekerülni a Sambodromoba, a Győztesek felvonulói közé és önfeledten előadni az oly sokat gyakorolt táncot, hiszen akkor már biztosan a legjobb 6 közé került. 

Egy igazi trópusi, egzotikus élményt ad, amikor a Tijuca városi parkjának esőerdejében vízesések és gránithegyek között, egy jeep-ben ülve hallgathatjuk a riói madárcsicsergést.

Rio de Janeiro-ba látogatni a karnevál idején egy igazi autentikus élmény, hiszen ekkor tapasztalhatjuk meg a valódi riói életérzést.

Ha Ön is kedved kapott, tartson velünk brazíliai utunkra

 

Legújabb cikkek

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!