Rodosz születése

Amikor Zeusz főisten szétosztotta a szigeteket és a városokat az istenek között, Hélioszról megfeledkezett. Amikor észrevette a hibát, bosszúsan felkiáltott: - Most kezdhetem elölről az egészet!

Héliosz megnyugtatta: - Felesleges. Ma vettem észre, hogy Kis-Ázsiától délre egy új sziget kezd kiemelkedni a tengerből, ha nekem adod, én azzal is megelégszem. Zeusz örömmel ígérte neki az ismeretlen szigetet, amit Héliosz hamar birtokba is vett, s ott Rhodé nimfával egybekelve hét fiút és egy lányt nemzett. A legenda úgy tartja, hogy Héliosz mind a mai napig a sziget szent állata, a kakas kukorékolására ébred, pompás keleti palotájából négylovas napszekerén indul útjára, végighajt az ég boltozatán, este leszáll nyugaton, majd fogatával együtt aranycsónakon a világot körülfolyó Ókeanoszon hajózik haza. A helybeliek ezért hiszik azt, hogy Héliosznak köszönhetik, hogy földjükön egész esztendőben nincs egyetlen olyan nap, amikor legalább egy órácskára ne sütne rájuk a Nap.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!