Róma haladóknak és ínyenceknek
Beküldő: Vista 2011-07-05 17:14:00
Római kulináris utazásunkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik egyszer már jártak Rómában, de szeretnék még jobban megismerni az Örök város művészeti kincseit és gasztronómiájának kulisszatitkait. Részt veszünk egy bor- és olívaolaj kóstolással egybekötött főzőtanfolyamon egy Róma környéki hangulatos agriturismóban, emellett megkóstolunk néhány római specialitást, például az articsókát zsidó módra, a mortadellával töltött pizzát vagy a cukkini virágot. Aki még nem járt Rómában, annak lesz néhány szabad órája, hogy egyénileg felkeresse a sokak által már ismert nevezetességeket.
Program
1. nap
A repülőtérről egyenesen buszos városnézésre indulunk. Útba ejtjük Caracalla fürdőit, a Szent Kelemen templomot, majd megtekintjük Michelangelo világhírű Mózes szobrát a leláncolt Szent Péter templomban. Michelangelo a Mózest tartotta élete egyik fő művének. Annyira élethű a szobor, hogy a legenda szerint, amikor elkészült, a művész ráütött a szobor térdére egy kalapáccsal és ezt üvöltötte: "Miért nem beszélsz?". Délután a Gianicolo dombról megcsodáljuk Róma egyik legszebb panorámáját, majd sétálunk a rendkívül hangulatos és színes Trastevere negyedben. Vacsorára római előételeket és pizzát kóstolhatunk, mert a rómaiak szerint ez az igazi!
2. nap
Ma elhagyjuk Rómát, és egész napos kirándulást teszünk a Castelli Romani környéken. Részt veszünk egy főzőtanfolyamon egy hangulatos agriturismóban, melynek során egy komplett olasz menüsort készítünk el. Ebédre megesszük, amit főztünk, emellett bort és olíva olajat is kóstolunk. Délután Nemibe és Castel Gandolfóba látogatunk el, ahol a pápai nyaraló is található.
3. nap
Reggeli után belvárosi sétára indulunk. Kívülről megnézzük a Palazzo Farnese és a Palazzo Spada épületeit, majd elvegyülünk a tradicionális Campo dei Fiori piac forgatagában. A hangulatos kis tér színes házak között bújik meg, közepén Giordano Bruno figyeli a portékájukat kínáló árusokat. Mauro Berardi standján érdemes az egész évre szükséges fűszerkeverék mennyiséget beszerezni. Emellett persze különleges gyümölcsöket, lekvárokat, szószokat is vásárolhatunk. Ebédre egy másfajta pizzát próbálhatunk ki, mortadellával töltve, az egyik leghíresebb római pékségnél. Ezután jöhet egy igazi olasz espresso, majd legalább 100 fagylalt íz közül válogathatunk. Délután a Galleria Borghese lenyűgöző gyűjteményét csodálhatjuk meg, többek között Bernini és Caravaggio világhírű alkotásaival.
4. nap
A napot a Capitolium múzeumban kezdjük, majd Marcello színháza mellett elhaladva sétát teszünk a zsidó negyedben. A zsidó negyed leghangulatosabb éttermében ebédelünk, a Portico d`Ottavia mellett, melynek specialitása a sült articsóka zsidó módra. Ebéd után transzfer a repülőtérre.