Szilvafától a tandoori kemencéig - Gasztrokaland Szatmárban

Panyola újra előállt valami egyedivel. A pálinkájáról híres faluban folyamatosan történik valami: most épp gasztronómiai kalandozásra csábít. Egy helyi és egy nemzetközi főzőkurzus színhelye – üdítő kirándulásokkal, kenutúrával, pálinkakóstolóval, világzenei fesztivállal, lekvárfőzéssel.

A program délelőttönként kirándulással és közös ebéddel telik, majd megszervezzük az alapanyagok beszerzését, melyek szigorúan helyi termékek (bio tojás, háztáji csirke, vegyszermentes zöldségek és termelői méz, lekvár) – és kezdetét veszi a közös főzőkaland. Mindehhez a helyszín egy tágas nyári konyha, kemencével, spórral, stelázsival. A vacsorát közösen költjük el változatos helyszíneken: kockás abroszos asztal mellett, a vén diófa alatt, a Panyolai Pálinkafőzde kóstolóházában, az Öreg-Túr partján, tutajon, a Tiszán csorogva, naplementekor. Mintha hazajönnél! “A la Irénke” szatmári főzőtanfolyam: eredeti ízek, bio alapanyagok, kemence és sparhelt, nyárikonyha-feeling.

1. nap

Érkezés egyénileg Panyolára, szállás egyszerű falusi vendégházban. Este közös szalonnasütés.

2. nap

Délelőtt Tákosra és Csarodára kirándulunk, a középkori templomfreskók mesés világába. Ebéd Tarpán, majd aki szeretné - kenuval ereszkedhet a Tiszán Panyoláig. Rossz idő esetén visszabuszozunk és beszerezzük a vacsora alapanyagait. Este közös főzés Irénke nénivel, aki a szatmári ízek valódi ismerője. A mai téma: hagyományos szatmári ételek

3. nap

Reggeli előtt kisétálunk a Szamos-parti szilváskertbe, majd kirándulás Nagyarra, kávészünet a Luby-kastélyban. Szatmárcseke: egyedülálló csónakos fejfás temető, Kölcsey nyughelye. Túristvándi: a kedvünkért beindítják az öreg vízimalmot, majd megebédelünk egy árnyas vendéglőben. Délután hideg mentatea a kert növényeiből, házi süteménnyel. Este megpróbáljuk a házi tésztagyúrást és a kemencében sütést.

4. nap

A korán kelőknek a helyi pék megmutatja, hogy lehet tökéletes nosztalgiakiflit sütni, akár otthon is. Minden, ami szilva: megnézzük a helyi szilvalekvárfőzést, résztveszünk a munkában. (Ha a nyár időjárása is úgy akarja.) Fakultatív kenutúra a vadregényes Öreg-Túron, majd ellátogatunk a Panyolai Pálinkafőzdébe, ahol egy könnyű ebéd mellett megkóstoljuk a cég féltve őrzött pálinkáit (kereskedelmi forgalomban nem kapható, számozott palackok). Este fúziós konyha: helyi alapanyagok, gyors, mai ételek, eredeti ízek.

5. nap

Helyi piac: rögtönzött vásár a vendégház udvarán: száraztészta, gyümölcs, lekvár, vagy akár a nagyi százéves, kézi szövésű-hímzésű kenderabrosza. Vasárnapi Ebéd – nagybetűvel, aranyló húslevessel, csigatésztával, nagy asztalt körülülve. A jóleső szieszta után hazaindulás.

  • Időpont: aug. 24-28.
  • Részvételi díj: 69 000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

  • szállás 4 éjszakára egyszerű falusi vendégszobákban, kétágyas elhelyezéssel
  • organikus reggelik, ebédek
  • szatmári főzőtanfolyam (3 alkalom, felszereléssel, hozzávalókkal)
  • kirándulások transzferrel, belépőkkel, idegenvezető kísérővel
  • délutáni tea-kávé-limonádé-házi sütemény

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!