Táncold át az éjszakát! - Szórakozás Bécsben

Számos klub és bár varázsolja nappallá az éjszakát és bizonyítja azt, hogy Bécs éjszaka is fényesen csillog. Tegye teljessé bécsi tartózkodását egy kitérővel a városi éjszakai életbe.

Lemezlovasokra és gitáros zenekarokra biztosan nem gondolt a szecesszió építésze Otto Wagner, amikor megtervezte a városi vasutat (magas- és mélyvasút). Mégis központi helyévé vált a bécsi éjszakának. A Gürtel mentén, amely az egyik legfontosabb belvárosi közlekedési útvonal, a Chelsea nyitja a lokálok sorát. Főleg gitárzenét játszanak (élő zene és DJ). Néhány lépéssel odébb az üveghomlokzaton át a rhiz-be látni, a sajátságos bécsi elektrozene egyik bölcsőhelyére. Az üvegfal a többi helyre is jellemző – a Looptól a B72-n keresztül a Qig [kju:] és a Halbestadtig. Egészen Otto Wagner szellemében. Semmi üveg, helyette a legerősebb basszushangszerek, ezt nyújtja a Flex – ez nagy előny a dubnál, technonál és drum`n´bassnál. Nagyon hamar híre ment a Duna-csatornánál található klubnak. Az U4 diszkó a new-wawe-idők óta legendás – említsük meg csak Falco nevét! Még előbb létezett a Volksgarten Clubdisco: ez a város legrégebbi diszkója. A császárvárosi környezetben (Hofburg!) sok minden megváltozott, de van, ami megmaradt: elegáns emberek, késő éjszakába nyúló partik és hozzá az aktuális zene (a house-tól a hiphopon át a salsáig)...és ott van még Bécsben a Bermuda Dreieck, a Naschmarkt és a számtalan bár – de ez már egy másik történet.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!