Bécs: az élvezetek művészete

A kulináris és kulturális élvezeteket sehol máshol nem fejlesztették olyan művészi szintre, mint Bécsben. Az éttermek egyedülálló fogásokkal várják az ínyenceket, miközben a bécsi múzeumok a legkülönbözőbb korszakokból származó műremekekkel csábítják az érdeklődőket.

A karácsonyt megelőző időszakban az utcák ünnepi díszkivilágításban pompáznak és különleges shopping-élményekre invitálnak. Az adventi vásárok pedig a főváros legszebb helyeire varázsolnak ünnepi hangulatot.

Karácsonyi hangulat - a hagyományostól a modernig

November közepétől karácsonyig Bécs legszebb terei varázslatos karácsonyi vásárrá változnak. A hagyományos Bécsi Adventi Varázslat idején a Városháza előtti tér egy csillogó tündérországgá alakul át. A karácsonyi falu a Művészettörténeti Múzeum és Természettudományi Múzeum között császári légkörrel és forró punccsal bűvöli el a látogatót. A Tél a Múzeumi Negyedben rendezvénysorozat alkalmával remek DJ-k gondoskodnak a változatos zenei mixről. Részletek

Ringstrasse - a császári körút

150. születésnapját ünnepli a Ringstrasse A bécsi Ringstrasse a világ legszebb körútja. Sehol máshol nem találsz egymáshoz ilyen közel, ennyi reprezentatív épületet, teret és parkot. 2015-ben 150. évfordulóját ünnepli a Ringstrasse. A Ringstrassét Ferenc József császár avatta fel 1865. május 1-én. A díszpompás körút akkor épült, amikor lebontották a gigantikus városfalat, amely korábban az ellenségektől védelmezte a császári központot. A császári rendelet alapján olyan épületek nőttek ki a földből, mint a Művészettörténeti Múzeum, a Természettudományi Múzeum, a Bécsi Opera, a Neu Burg és a Várszínház. A parlamentet és a városházát a népnek készített épületekként tartották számon.

Császári Bécs - kortalan pompa

Egy bécsi séta felér egy a császári múltba történő időutazással – nem csoda, hogy a történelmi belvárost az UNESCO is a világörökségek részévé nyilvánította. Bécsben több mint 27 kastély és több, mint 163 palota található, minden sarkon értékes kultúrális alkotásokat fedezhetőek fel, de akár egy kávéházban is álmodozhatunk a régi császári időkről.

Különleges shoppingélményekre vágyik?

Akkor látogasson el a királyi és császári beszállítók egyikéhez! A bécsi Ringstraßén gyalogosan, villamossal vagy hagyományos módon egy fiákerrel tett városnéző túra igazán különleges élménynek számít. Feledhetetlen kulturális élményeket ígér a város leghíresebb kastélyban tett látogatás is. A Schönbrunni kastélyban összesen 1441 helyiség állt a császári család rendelkezésére - ezek közül számos még most is megcsodálható. A kastélyt körülölelő parkban olyan építészeti remekművek várják a vendégeket, mint például a Pálmaház vagy a Bécsi Állatkert, amelyet immár harmadik alkalommal választottak Európa legjobb állatkertjének.

Bécs ízei

Érezze jól magát a bécsi ízek oázisában, élvezze a különleges kávék széles választékát, és hagyja elszállni az órákat. A cukrászdák vég nélküli sütemény és tortakínálata a bécsi élményt dolce vitává varázsolja. A bécsi konyha különlegességei, mint a bécsi szelet és a császármorzsa évszaktól függetlenül örök kedvenceknek számítanak. Természetesen a Sacher-torta és társai sehonnan sem hiányozhatnak a repertoárból. Bécsi „édes életet” kínálnak újabban az olyan csokoládézók, mint a „Xocolat”, a „Fruth” és a „Blühendes Konfekt”. Részletek

Spóroljon a Bécs-kártyával

A mindössze 19.90 euróért váltható kedvezményes kártyával több mint 210 kedvezmény vehető igénybe múzeumoknál és látnivalóknál, színházaknál és koncerteknél, bevásárlásnál, kávéházakban, éttermekben és borozókban, valamint ingyenesen használhatóak a metrók, a buszok és a villamosok is 72 órára. Bécs-kártyánként egy gyermek ingyen utazhat a szülőkkel.

Bécs a zene fővárosa

A Bécsi Filharmónikusok újévi koncertje minden évben tévénézők millióit nyűgözi le világszerte több mint 80 országban. A Bécsi Fiúkórus, akik az Augartenben egy önálló, saját koncertteremmel rendelkeznek „MuTh” néven, minden kontinensen nagy sikert aratnak. Ezen kívül a Bécsi Szimfónikusok is szenzációsak. A Zeneegylet és a Koncertház a város két nemzetközileg elismert koncertterme. Adottak a feltételek egy magas színvonalú fesztiválkörúthoz is: legyen szó klasszius zenéről, vagy kortárs alkotásokról, a modern Bécsről, ünnepi hetekről, a Bécsi Jazz Fesztiválról, vagy a Bécsi Filharmónikusok nyáresti koncertjéről.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!