Thaiföld, a mosoly országa - körutazás Ázsia legizgalmasabb térségében

Délkelet-Ázsia méltán egyik legnépszerűbb országa Thaiföld, hiszen sokszínű világával, fantasztikus természeti látványosságaival, gazdag keleti kultúrájával és szebbnél szebb tengerpartjaival garantáltan leveszi a lábáról az odautazó vendégeket, akik itt akár egy Bounty reklám szereplőjének is érezhetik magukat. Egy felejthetetlen és életre szóló élménnyel gazdagodhatunk, amit még kellemesebbé varázsol a helyiek rendkívüli vendégszeretete és határtalan közvetlensége. A buddhizmus ereje, valamint a hatalmas sziklafalakkal tarkított fehér homokos partok biztosan gondoskodni fognak arról, hogy Thaiföld szerelmeseivé váljunk!

Bangkok - a magával ragadó, meseszerű főváros

Utunk első állomása a vibráló thai főváros, Bangkok, mely rengeteg izgalmat és érdekességet tartogat számunkra. A mozgalmas, nyüzsgő Angyalok városa (Bangkok hivatalos helyi neve) a felhőkarcolók, a luxus bevásárlóközpontok, a mulatóhelyek, a bárok, a buddhista templomok, a tuk-tukok, az utcai kifőzdék, a piacok és az ínyenc éttermek központja.  Már az első napon ízelítőt kaphatunk a lüktető ázsiai metropolis lenyűgöző világából, hiszen az Asiatique éjszakai piacon lehetőségünk van elvegyülni a helyiek varázslatos miliőjében. Itt minden lehetőségünk meg van arra, hogy beszerezzük az egyedibbnél egyedibb szuveníreket és kézműves ajándékokat, melyekkel meglephetjük otthon maradt szeretteinket, vagy akár saját magunkat is. A repülőút és a vásárlás fáradalmait kipihenhetjük egy óriáskeréken ülve, vagy éjszakai hajókázás közben, ahol csodálhatjuk a pompás fényekben úszó várost.

A fővárosban keverednek a vallásos kegyhelyek, a modern épületek és a kis viskók, mely egy egyedülálló és bámulatos látványt nyújt az odautazó európai turisták számára. Kötelező állomás egy városnézés során a Wat Pho templom és a Wat Phra Kaeo, ahol a Smaragd Buddha látható és a Királyi Palota, mely egy rendkívül impozáns építmény. Hogy kicsit szusszanjunk is, érdemes egy másik szemszögből is megnézni Bangkokot - ezt egy hegyes orrú thai csónakon lebegve tehetjük meg, miközben hagyjuk, hogy ámulatba ejtsen minket a város lélegzetelállító látványa.

Úszópiac és hét lépcsős vízesés? Naná!

Egy szuper érdekes és egyedi program az úszó piac bebarangolása, ahol minden mennyiségben fellelhető az olcsó ruha és a tigris-balzsam. Az úszó piac három része vízi úton fonódik össze, melyen az őstermelők egyszemélyes csónakjaikról árulják a helyi különleges gyümölcsöket és zöldségeket. Sehol sem ilyen édesek a trópusi gyümölcsök, mint itt, egyszerűen bűn kimaradni belőle! A banán, a jackfruit, a guava és a durian mellett egytálételeket is kóstolhatunk, melyek a csónakban, frissen készülnek el.

Felejthetetlen élmény Ayutthaya számtalan lenyűgöző temploma előtt állni, vagy megmártózni a világ egyik legpazarabb zuhatagában. Minden fáradalmat megér felmászni a hosszú ösvényen, mely a hétlépcsős Erawan-vízesés tetejére vezet, hiszen a kilátás páratlan és semmihez sem fogható.

Phuket

Körutunk utolsó állomása Thaiföld legnagyobb szigete, Phuket, ahol kipihenhetjük a főváros nyüzsgését és zaját, mielőtt újra visszatérünk a hétköznapok rohanó világába. Persze itt is érdemes minél több kis szigetet meglátogatnunk, hiszen megannyi élményt gyűjthetünk még a hazautazás előtt. Phi Phi szigetén nincs autós közlekedés, a lakók csak sétálva és kerékpárral jutnak el A-ból B-be. Kihagyhatatlan - főleg a rajongók számára - a James Bond Island is, ahol az Aranypisztolyos férfi című részt forgatták. A mészkősziklák egészen drámai hatást keltenek, ahogy a smaragdzöld tengervízből kiemelkednek!

Élje át Ön is velünk ezt az élményt Thaiföld - a mosoly országa csoportos körutazásunkon magyar idegenvezetővel!

Legújabb cikkek

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!