TOP 5 látnivaló Marokkóban, amit bűn kihagyni

Az bizonyos, hogy Marokkó egy igazán különleges és egyedi úti cél, de hogy melyek azok a helyek, melyek meglátogatása nélkül nem távozhatunk ebből a csodás országból, az kiderül a továbbiakban. Repüljünk is az Ezeregyéjszaka mesevilágába! 

 

Djemaa el Fna, a varázslatos tér

A mágikus Djemaa el Fna nem csak Marokkó, hanem talán egész Afrika legizgalmasabb tere. Ha mesemondókat, varázslókat, kígyóbűvölőket, majomidomárokat és mutatványosokat akarunk egy helyen látni úgy, hogy nem a cirkuszban ülünk, akkor jó helyen járunk. Ahogy leszáll az éj, egyre zsúfoltabb lesz a tér és az éhes tömeget ételes standok szolgálják ki. Lehet itt enni birkafejet, csigalevest, sült rákot, csirke nyársat, grillzöldségeket és még rengeteg különleges finomságot.  

 

Chefchaouen, a kék város

A gazdag történelmű Chefchaouen az egyik leghangulatosabb hegyvidéki városka Marokkó észak-keleti részén. A labirintusszerű medinát a kék falak teszik iszonyatosan különlegessé, melyek élőben sokkal káprázatosabbak, mint a képeken. Itt aztán van bőven kézműves termék: ruhák, szőtt takarók, helyi kecskesajt, szóval ide érdemes jönni egyedi darabokat vásárolni! A kék falak egyébként taszítják a szúnyogokat és a helyiek szerint ez a szín szimbolizálja a mennyország és az ég találkozását. 

 

Erg Chebbi dűnék

Tevegelni Erg Chebbi dűnéin a Szaharában? Álomszerű élmény, ahogy az akár 150 méteres dűnék között ringatózunk egy teve hátán a pompás narancssárga színű homokban. Ez már a sivatagba szorult berber törzsek leszármazottai, a tuaregek otthona, akik tevéik segítségével próbálják a turistáknak átadni az életmódjukat jellemző páratlan szabadság érzését. Több kisebb falucska és fogadó is van a dűnék lábánál. Érdemes Merzougában lepihenni és itt éjszakázni, hogy reggel a legmagasabb dűnéről lehessen nézni a napfelkeltét. Páratlan élmény!

 

Fez, a királyi város

Fez a legidősebb, teljesen érintetlen középkori, királyi város, ahol a legnagyobb az autómentes városi terület a népesség alapján. Elképesztő látni, ahogy az árukat szállítják szamárháton, hintókon vagy motorbicikliken. Utcáin hemzsegnek a kézművesek, akik saját kezűleg gyártott bőröket, szőnyegeket és vörösréz edényeket árulnak. Az óvárost egyébként magas falak és történelmi városkapuk veszik körül.

 

Casablanca

Casablancában található Afrika és talán a világ legnagyobb mecsete, a II. Hasszán. Gyönyörű látvány, ahogy ott áll az óceánparton monumentális, kaligráfiákkal díszített kapuival és mozaikos díszítéseivel. Casablanca Marokkó legfontosabb kereskedelmi központja és Észak-Afrika egyik legnagyobb kikötője. 

Legújabb cikkek

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!