TOP 5 látnivaló Marokkóban, amit bűn kihagyni

Az bizonyos, hogy Marokkó egy igazán különleges és egyedi úti cél, de hogy melyek azok a helyek, melyek meglátogatása nélkül nem távozhatunk ebből a csodás országból, az kiderül a továbbiakban. Repüljünk is az Ezeregyéjszaka mesevilágába! 

 

Djemaa el Fna, a varázslatos tér

A mágikus Djemaa el Fna nem csak Marokkó, hanem talán egész Afrika legizgalmasabb tere. Ha mesemondókat, varázslókat, kígyóbűvölőket, majomidomárokat és mutatványosokat akarunk egy helyen látni úgy, hogy nem a cirkuszban ülünk, akkor jó helyen járunk. Ahogy leszáll az éj, egyre zsúfoltabb lesz a tér és az éhes tömeget ételes standok szolgálják ki. Lehet itt enni birkafejet, csigalevest, sült rákot, csirke nyársat, grillzöldségeket és még rengeteg különleges finomságot.  

 

Chefchaouen, a kék város

A gazdag történelmű Chefchaouen az egyik leghangulatosabb hegyvidéki városka Marokkó észak-keleti részén. A labirintusszerű medinát a kék falak teszik iszonyatosan különlegessé, melyek élőben sokkal káprázatosabbak, mint a képeken. Itt aztán van bőven kézműves termék: ruhák, szőtt takarók, helyi kecskesajt, szóval ide érdemes jönni egyedi darabokat vásárolni! A kék falak egyébként taszítják a szúnyogokat és a helyiek szerint ez a szín szimbolizálja a mennyország és az ég találkozását. 

 

Erg Chebbi dűnék

Tevegelni Erg Chebbi dűnéin a Szaharában? Álomszerű élmény, ahogy az akár 150 méteres dűnék között ringatózunk egy teve hátán a pompás narancssárga színű homokban. Ez már a sivatagba szorult berber törzsek leszármazottai, a tuaregek otthona, akik tevéik segítségével próbálják a turistáknak átadni az életmódjukat jellemző páratlan szabadság érzését. Több kisebb falucska és fogadó is van a dűnék lábánál. Érdemes Merzougában lepihenni és itt éjszakázni, hogy reggel a legmagasabb dűnéről lehessen nézni a napfelkeltét. Páratlan élmény!

 

Fez, a királyi város

Fez a legidősebb, teljesen érintetlen középkori, királyi város, ahol a legnagyobb az autómentes városi terület a népesség alapján. Elképesztő látni, ahogy az árukat szállítják szamárháton, hintókon vagy motorbicikliken. Utcáin hemzsegnek a kézművesek, akik saját kezűleg gyártott bőröket, szőnyegeket és vörösréz edényeket árulnak. Az óvárost egyébként magas falak és történelmi városkapuk veszik körül.

 

Casablanca

Casablancában található Afrika és talán a világ legnagyobb mecsete, a II. Hasszán. Gyönyörű látvány, ahogy ott áll az óceánparton monumentális, kaligráfiákkal díszített kapuival és mozaikos díszítéseivel. Casablanca Marokkó legfontosabb kereskedelmi központja és Észak-Afrika egyik legnagyobb kikötője. 

Válogass kedvedre Marokkó ajánlataink között!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!