Varázslatos paradicsom - Top 5 programlehetőség Bali szigetén

Az alábbi összeállításban elolvashatjuk, milyen kirándulásokon érdemes részt vennünk, ha szeretnénk megismerni Bali lenyűgöző szépségeit.

1. Csodálatos Kintamani - Egész napos kirándulás

Bali híres táncművészetéről, melynek egyike a Barong & Keris tánc, mely az ősi Ramayana történetét dolgozza fel. A kirándulás első megállóján ezt a táncot tekinthetjük meg. Programunk következő állomása Kemenuh, egy kézműves falu, ahol fafaragó művészeket tekintünk meg munkájuk közben. Utunkat Kintamani felé folytatjuk, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk a Batur tóra és a még ma is működő Batur vulkánra. Itt lehetőségünk nyílik ebédelni a gyönyörű kilátásban gyönyörködve. A kirándulás utolsó állomása Tampaksiring, ahol a „Fiatalság kútját” és a „Szent Forrást” keressük fel. A kirándulás tartalmazza: tea és kávéfogyasztást induláskor, közlekedést, angol vagy német nyelvű idegenvezetőt, belépők árát.

2. Felejthetetlen naplemente - Félnapos kirándulás

Elsőként meglátogatjuk a XVII. századi Taman Ayun templomot, majd a helyiek által szentként tisztelt majmok erdejébe látogatunk. A kirándulás fénypontja az Indiai - óceánban egy szikla tetejére épült Tanah Lot templom, ahol a felejthetetlen naplementében gyönyörködhetünk. A kirándulás tartalmazza: tea és kávéfogyasztást induláskor, közlekedést, angol vagy német nyelvű idegenvezetőt, belépők árát.

3. A titokzatos Kelet-Bali - Egész napos kirándulás

Elsőként Batu Bulan kézműves falut látogatjuk meg, ahol a batik festészettel ismerkedhetünk meg. Utazásunk tradicionális balinéz falvakon visz keresztül, utunk során Bali legmagasabb pontját, az Agung hegyet (3142 m) csodálhatjuk meg. A vulkáni hegy oldalában Bali hindu lakosságának legfontosabb templomát a Besakih Anyatemplomot látogatjuk meg. A visszafele vezető út következő megállója Bukit Jambul, ahol gyönyörű kilátás mellett ebéd elfogyasztására van lehetőség. Utunkat tovább folytatva áthaladunk a tradicionális Penglipuran falun és betérünk Klungkungba, Bali korábbi fővárosába. A kirándulás tartalmazza: tea és kávéfogyasztást induláskor, közlekedést, angol vagy német nyelvű idegenvezetőt, belépők árát.

4. Varázslatos Észak-Bali - Egész napos kirándulás

Elsőként Pupuanban és Antosariban állunk meg, ahonnan a reggeli fényben gyönyörű fényképeket készíthetünk a rizsteraszokról. Következő állomásunk Lovina Beach, a fekete homokos tengerpart, ahol lehetőség nyílik ebédelésre. A kis pihenő után folytatjuk utunkat 1200 m magasra, ahol gyönyörködhetünk a kilátásban. A Buyan tó mentén haladva a szigeten egyedülálló madár és növényvilággal találkozhatunk. Visszafelé megtekintjük az "úszó templomot" Ulun Danu-t és megállunk egy helyi virág és gyümölcspiacon. A kirándulás tartalmazza: tea és kávéfogyasztást induláskor, közlekedést, angol vagy német nyelvű idegenvezetőt, belépők árát.

5. Oleh-Oleh - Félnapos bevásárló túra

Ezen a túrán Bali kézműves falvait keressük fel, ahol lehetőségünk van hagyományos indonéz tárgyak vásárlására. Batubulanból kő-és faszobrokat, Celukból arany ezüst tárgyakat, ékszereket, Ubudból festményeket. A vásárlás után egy rituális táncot, a Kecakot tekinthetjük meg. A kirándulás tartalmazza: tea és kávéfogyasztást induláskor, közlekedést, angol vagy német nyelvű idegenvezetőt, belépők árát.

Legújabb cikkek

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!