Utazási tippek Ausztriában autó nélkül!

Üdülés autó nélkül? Néhány éve ez még csak a környezettudatos utazókra volt jellemző, mostanság azonban rohamosan nő azok száma, akik az autó nélküli üdülés mellett teszik le a voksukat. Egyre többen választják tudatosan a természetet kímélő utazási formákat.

Erdei vasutak

Igazán látványos utazást ígérnek Ausztria erdei vasútjai. A 20 keskeny nyomtávú vasútvonal a legtöbb esetben a normál tömegközlekedési hálózat részét képezi. Különösen hangulatos a St. Pöltent Mariazellel összekötő mariazelli vasúton tett utazás. Aki korán kel, az az „Ötscher-medvével” utazhat, ami nem más, mint egy mackódizájnba bújtatott nosztalgiavonat. Az ínyenceknek – miként lehetne ez másként – ajándék gumimaci jár a kalauztól. Napközben az ÖBB modern regionális vonatai közlekednek ezen a vonalon.  A romantikus Pielachtal kerékpár- és túraútvonalakkal, valamint lovaglási lehetőségekkel csábít kikapcsolódásra, de emellett akár egy zarándokútra is lehetőség nyílik Mariazellbe. A hegyek szerelmesei megmászhatják az Ötschert vagy a Gemeindealpét, a kényelmesebb túrázóknak a Vorderötscher és az Ötscher-árok kínálnak nagyszerű alternatívát és csodás kilátásokat.

Hajózás Ausztria tavain és folyóin

Ausztria folyói és tavai számtalan autómentes élményt és kikapcsolódási lehetőséget kínálnak – például a hajózást. Igazi klasszikusnak számítanak a Duna és a többi folyó mentén vezető kerékpárutak. A Duna völgye Passautól Pozsonyig számtalan látnivalót kínál az üdülővendégeknek: a schlögeni Duna-kanyar mindjárt a kerékpártúra elején a természet varázslatos játékával ajándékozza meg a kirándulókat. A soron következő kihagyhatatlan állomás Linz. Ezután Wachau csábít időzésre finom borokkal és látványos várakkal, míg Bécsben nagyvárosi hangulat fogadja a városba érkezőket. Érdemes néhány nappal többet szánni az üdülésre, és a kerékpárúttól távolabb eső vidékeket is felfedezni. Akinek csupán kevés ideje van a nyaralásra, vagy nem szeretné az egész utat kerékpáron megtenni, az a kerékpáros és hajós kirándulást nagyszerűen kiegészítheti vonaton történő utazással is.

Könnyed mobilitás a völgybuszokkal

Különleges kínálat várja az autó nélkül érkező üdülővendégeket az Ausztria szívében található Lungau, Murau, Nockberge, Schladming–Rohrmoos és Sölk régiókban: az öt üdülőkörzet völgybuszaival a környezetkímélő mobilitás mellett tette le a voksát. A pályaudvarokon elsősorban kis- és elektromos buszok várják a környezetbarát turistákat, majd szállítják őket az üdülés helyszínére. A régió szállásadói az autó nélkül érkező üdülővendégekre specializálódtak, ennek megfelelően el is hozzák a turistákat a buszmegállókból. Az utazás kényelmét az biztosítja, hogy a völgybuszok menetrendjét tökéletesen összehangolták a vonatokéval, felvonókéval és postabuszokéval.  A megfáradt túrázókat szívesen felveszik a völgybuszokra a megállókon kívül is. Az egyik településről a másikra túrázók még előnyben is vannak, ha völgybuszokkal utaznak, így nem kell visszatérniük a kiindulóponton hagyott autójukhoz.

Alpesi gyöngyszemek

kep

Három alpesi település, Werfenweng, Neukirchen vagy Hinterstoder, különböző közlekedési alternatívákat kínál a vendégeknek a környék felfedezésére: kerékpárok, kerékpáros taxik és elektromos autók állnak rendelkezésre, illetve szerepelnek a települések ajánlatcsomagjaiban. Aki üdülését a három környezettudatos település, Werfenweng, Neukirchen vagy Hinterstoder egyikén foglalja le, az az üdülés időtartamától függően hozzájut egy 3–14 napig érvényes egyesített bérlethez, amely egész Ausztria közlekedési hálózatára érvényes. Ennek köszönhetően az érkezés és az elutazás személyre szabottan tervezhető.  Az üdülővendégek spontán dönthetik el, hogy tesznek-e egy látogatást valamelyik útba eső városba, rossz idő esetén egy termálfürdőbe vagy akár valamelyik szomszédos országba. Az alpesi gyöngyszemek egy körutazás keretén belül is felfedezhetőek, a sietősebbeknek szerepel a kínálatban egy hatnapos ajánlatcsomag.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!