Brugge: A város, ahol Belgium látnivalóinak felfedezése kezdődik

A belga, azaz nyugat-flandriai város ugyancsak egyike azoknak a magyar turisták által méltatlanul hanyagolt célpontoknak, amelyekre jó okkal hívjuk fel a figyelmet. Attól mondható Európa egyik legkiemelkedőbb látványosságának, hogy városmagja szinte sértetlenül őrződött meg a középkor óta.

Brugge múltja

Aki látta Brugge-t, az nyugodtan utólagos köszönetet mondhat az évszázadok során ott járt hadaknak, hordáknak, vallásháborús féktelenkedőknek, légierőknek, hogy ezért-azért elfelejtkeztek hivatásszerű romboló tevékenységükről.  Nehéz olyannal találkozni, aki látta ezt a várost és nem szuperlatívuszokban szól róla!

Brugge és a csatornák sokasága

Velencei lagúnás érzést kelt, hogy a várost csatornák sokasága szeli át. Partjain kis részben malmok maradványai és az óvárost körülvevő régi erődítmények,  Európa legmagasabb kőtornyai állnak. Nagy részben pedig azok a jellegzetes házak, amelyeket az ismert németalföldi festők vásznain ismerhettünk meg. A 12. századtól prosperáló városban a gyapjúpiac, a gyapjúszövő ipar és a szövetpiac sok helyi polgár jómódját alapozta meg, s így épülhettek a szebbnél szebb családi és kereskedő házak. Egyik leghíresebbje volt a történelemkönyvekből ismert gazdag Hanza-városoknak. Ugyan a 16. századtól kezdve elsorvadt fejlődése, de a 19. század második felétől mindmáig érdekes módon azáltal került újra a figyelem központjába, hogy turisták sokasága jött csodálni hajdani aranykorszakának csodás épségben maradt épületeit, utcáit, tereit. Brugge (Brűzs-nek ejtendő) ma a turizmus révén érezheti magát egy újabb aranykorban. A piactér a jellegzetes németalföldi, keskeny csúcsos homlokzatú polgári házak sokaságából áll, meg a látványosan magas tornyú tanácsházából. Aki szerencsés, kifoghat itt szombati vásárt, vagy valamilyen ünnepséget, ahol látható az is, hogy a jólét ma is jellemzője a városnak.

Brugge szépsége

Nagy az ázsiója Brugge-nek, pedig amúgy Belgium nincs annyira az utazók célkeresztjében. A közeli országokból folyamatosan, egész évben áradnak a turisták, akik könnyedén eltartják bősz vásárlásaikkal a város több száz aranyos kis boltocskáját, szálláshelyét és éttermét. Csak elhatározás kérdése, hogy az utazó pár perc alatt megszabaduljon a többi turista tömegétől, és megnyugtató magányban érezze magát egy középkori hangulattal teli utcarészen. Brugge-ban a legjobb dolog céltalanul kószálni, térkép nélkül. Így lehet véletlenül felfedezni kis utcarészeket, hidacskákat. Belső kerteket, hangulatosabbnál hangulatosabb helyekre rejtett, kis, tölgyfaasztalos vendéglőket, romantikus zegzugokat. Meg gyönyörű gótikus templomokat, amelyeknek egyes oldalait izgalmasan mossa egy-egy csatorna vize. A múzeumokat, templomokat mindenhol nagy hévvel látogató turisták fajtája itt elemében érezheti magát. Óriási a választék és kevés a csalódás. Ráadásul a történelmi városmag könnyen bejárható gyalog is.

Szabadidős program a flandriai régió városában

Három napot tartalmasan el lehet itt tölteni. Ebbe akkor még az is belefér, hogy bérelt biciklivel néhány órát kerekezni lehet a városon kívül valamelyik csatorna partján, meg-megállva egy-egy hangulatos malom tövénél. Meg egy-két kisebb településnél, amely még Brugge-nél is jobban megidézi a németalföldi festők által annyiszor vásznon megjelenített paraszti világot.

Brugge-be gyalogszerrel

Amúgy Brugge-be nem érdemes kocsival menni. Aki csak teheti, inkább repüljön Brüsszelbe és az elég kicsi Belgium felfedezésének részeként vonattal menjen a csodálatos kis városba. Egy ilyen folyamatos időutazáshoz nem is való a fránya autó. Jobb gyalogszerrel.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!