A varázslatos Thaiföld – körutazás Bangkoktól Chiang Mai-ig

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Bangkok | Ayutthaya  | Sukhothai  | Chiang Mai | Thaton | Chiang Rai | Bangkok

Program:

1.nap: Bangkok
Üdvözöljük Bangkokban, Délkelet-Ázsia élettel teli, nyüzsgő nagyvárosában! Az „Angyalok városaként” is emlegetett metropolisz olyan látnivalókkal várja Önt, mint az ősi templomok folyó parton álló díszes épületei, a napsütésben ragyogó arany sztúpák, a kanyargó Chao Praya folyó és a várost behálózó mellékcsatornái, a felhőkarcolók és Ázsia legdivatosabb bevásárlóközpontjai. A gasztronómia szerelmesei is élvezni fogják ezt az utazást, ahol rengeteg étterem és street food árus csábít finomabbnál finomabb falatokkal.

Érkezést követően találkozás a helyi angol nyelvű idegenvezetővel, majd transzfer a szállodába. A szobák elfoglalása 14:00-tól lehetséges. A szobák korai átvétele felár ellenében lehetséges. 

Ellátás: nincs

Szállás (2 éj): Furama Xclusive Sathorn (vagy hasonló)

Fakultatív program felár ellenében:

Bangkok rejtett arca - városnézés a Délkelet-Ázsiában jellegzetes vízi járművel, a hosszúfarkú csónakkal (longtail boat). A kis csatornákon haladva bepillantást nyerhet a helyiek mindennapi életébe, plusz elkerülhetőek a nagyvárosi forgalmi dugók. Faházak, úszóházak mellett halad el a csónak, majd kiköt a város egyik ikonikus templománál, a Chao Praya folyó mentén álló színes Wat Arun-nál.
Program időtartama: 14:00-16:00.
(minimumlétszám 2 fő)

2.nap: Bangkok (Királyi Palota, Wat Pho templom, Smaragd Buddha templom, Wat Saket templom)
Találkozás az idegenvezetővel 07:00-kor a szálloda halljában, majd utazás BTS magasvasúttal a Chao Praya folyóig, ahonnan hajóval közelítheti meg a nap első célpontját, a Wat Pho templomot. A Wat Pho-ban több mint ezer Buddha szobor található, és itt helyezkedik el Thaiföld egyik legnagyobb fekvő Buddha szobra is. Séta Thaiföld egyik legszentebb templomához, a Wat Pra Kaew-hez, vagyis a Smaragd Buddha templomhoz. Ezután a nap fénypontja, a Királyi Palota következik, melyet a Chakri dinasztia építtetett a 18.században. Majd látogatás egy érdekes amulett piacon. Egy kis kaland következik, tuk-tuk-ozás a Wat Saket templomig, ahol a „mennyei Arany Hegyről” csodálhatja meg a városi kilátást. Visszatérés a szállodába csónak-taxival és magasvasúttal a látnivalókkal teli nap végén.

Ellátás: reggeli a szállodában, ebéd egy helyi étteremben.

Fakultatív program felár ellenében:

Vacsora hajózás a Chao Praya folyón: vacsora egy tradicionális tíkfából készült hajón, miközben élvezheti az esti fényekbe borult város látványát a felhőkarcolókkal és a templomokkal. Thai zene és tánc kíséri a vacsorát. Az ár tartalmazza a transzfert.
Program időtartama: 19:00-21:00.
(minimumlétszám 2 fő)

3.nap: Bangkok – Ayutthaya
Találkozás az idegenvezetővel 08:00-kor a szálloda halljában, utazás Ayutthaya-ba megállóval a Bang Pa-In nyári palotánál. A palota a 17. századi keleti és nyugati építészet stílusjegyeit viseli magán. Ezután felfedezheti a jelentőségteljes Ayutthaya romjait, melyek története visszarepíti a város fénykorába, egészen a burmai invázió előtti időkig. Séta az UNESCO Világörökségi területen olyan látnivalókkal, mint a Wat Yai Chai Mongkhon templom a téglákból épített, óriási fekvő Buddha szobrával és harang formájú pagodájával, vagy a Wat Mahathat templom maradványai, a fák gyökereinek fogságába esett Buddha fejjel. Ezután a bronz Buddha következik a Wat Phra Mongkhon Bophit templomnál, amely csodásan tükrözi a thai spiritualitás lényegét. Majd a három ikonikus pagodával rendelkező Wat Phra Samphet templom következik.

Ellátás: reggeli a szállodában, ebéd egy helyi étteremben.

Szállás (1 éj): Classic Kameo (Deluxe szoba) vagy hasonló

4.nap: Ayutthaya – Uthani Thani – Sukhothai
Találkozás az idegenvezetővel 08:00-kor a szállodában. Ayutthaya-t elhagyva az ország középső síkságain halad tovább az utazás, egy megállóval Uthani Thani-nál, ahol megnézheti a Tha Sung templomot, Thaiföld egyik leglátványosabb templomát, melyet „üveg templomnak” is neveznek a belső dekorációja miatt. Majd a Sakaekrang folyón hajózva töltheti ebédjét, miközben megfigyelheti az úszó házakban élő helyiek mindennapi életét. Ezután Sukhothai lesz a következő úti cél, ahol egyszer minden elkezdődött! Itt alapították Thaiföld első királyságát, ez a hely a thai kultúra bölcsője. Az UNESCO által is jegyzett ősi város egy igazi kincsesbánya az Ázsia szerelmesei számára. Csodálja meg az óriási Buddha szobrokat, és a lenyűgöző faragott elefántokat. Sukhothai nem csak az egyik legjelentősebb ősi atmoszférával rendelkező thai város, hanem a thai építészet, művészet, vallás és az egész kultúra szülőföldje. Este szabadidő a városban.

Ellátás: reggeli a szállodában, ebéd a hajón.

Szállás (2 éj): Le Charme Sukhothai (Superior szoba) vagy hasonló
Ayutthaya – Utani Thani távolság körülbelül 134 km és 1 óra 45 perc.

5.nap: Sukhothai
Találkozás az idegenvezetővel 08:30-kor, majd bringára pattanva indulás a Sukhothai Nemzeti Parkba! Az ősi Sukhothai maradványai között kalandozva felfedezheti Thaiföld egykori klasszikus feudális királyságának történetét. Kétkeréken haladva, könnyedén bejárhatja az UNESCO világörökségi látnivalókat a különféle templomokkal, kolostorokkal, elképesztő faragott elefánt szobrokkal, Buddha ábrázolásokkal és magas sztúpákkal. A biciklizés időtartama körülbelül 1,5 – 2 óra megállókkal együtt (4 -6 km), mindenkinek javasolt, akinek nincs ellenére részt venni egy nem megerőltető, könnyed kerékpározáson. Ezután látogatás és ebéd egy háznál, ahol a házigazda elmeséli a város történetét, ahogyan ő ismeri, miközben élvezheti a helyiek vendégszeretetet és elkészítheti saját buddhista amulettjét. Ezután visszatérés a szállodába, a délután további részében egyéni szabadidő, pihenés.

Ellátás: reggeli a szállodában, ebéd egy vendéglátó háznál a program során.

Fakultatív kirándulás felár ellenében:
Sukhothai környéki biciklizés naplementekor, angol nyelvű helyi idegenvezetővel. Min.létszám 2 fő. Időtartama: 16:00-18:30

6.nap: Sukhothai – Lampang – Chiang Mai
Reggeli után továbbutazás Lampangba, ahol a Lanna építészeti stílusú buddhista templomnál, a Wat Phra That Lampang Luang-nál lesz az első megálló. A 15.századi templom Thaiföld legrégebbi fából készült temploma, amely köszönhetően a vastag tíkfa tartóoszlopainak a mai napig áll. A templomot erődítményszerű fal veszi körül. Ezután Thaiföld egyik legbájosabb városa, Chiang Mai következik, amely egyben az ország északi kulturális központja. Számos antik templomot, fából és téglából készült épületet lehet itt látni, amelyek többek között a természet színeinek szépségét is tükrözik. Chiang Mai kiváló kiindulópont a túrázásokhoz, a kis hegyi közösségek meglátogatásához az északi hegyvidéken, és egy kiránduláshoz az elefánt menhelyen, ahol természetes közeghez hasonló környezetet biztosítanak a korábbi kizsákmányoló tartásból kimentett ormányosoknak.

Délután látogatás a 19. század elején épült Do Suthep templomegyütteshez, amely az ország egyik legmagasabb hegyén helyezkedik el, gyönyörű kilátást nyújtva a Chiang Mai-ra. A Do Suthep a város egyik legszentebb temploma, a legjobb hely egy áldás kérésére szerzetestől, vagy a szerzetesek énekének hallgatására. Egy igazi spirituális élményben lehet itt része, vallási hovatartozástól függetlenül. Érezze át a lebegés könnyedségét az ég és a föld között a hegyen, és csodálja meg ahogy a lenyugvó nap színesre festi a tájat.

Ellátás: reggeli a szállodában, ebéd egy helyi étteremben.

Szállás (2 éj): Banthai Village (superior szoba) vagy hasonló
A Sukhothai – Lampang távolság körülbelül 200 km és 3 óra.
A Lampang – Chiang Mai távolság körülbelül 105 km és 1 óra 30 perc - 2 óra forgalomtól függően

7.nap: Chiang Mai
Egyéni szabadidő, majd 16:30 – 21:30 között városnézés Észak-Thaiföld legnagyobb városában, Chiang Mai-ban. Elektromos tuk-tuk-al fedezheti fel a város főbb részeit (pl. a folyópartot, az óvárost, és a Nimman részt). Helyi finomságok és frissítő ital kóstolására lesz lehetőség a folyóparti árusoknál naplementekor. Ezután nyüzsgő piacok és nevezetes épületek mellett fog elhaladni a tuk-tuk, egészen az óvárosig. Megálló egy parknál, amely a helyeik kedvelt helye az esti sportolásra. Egy piac következik, amely az óriási street food kínálatáról híres. Kóstoljon meg bátran helyi ételeket az idegenvezető ajánlásával. Végül a Nimmanhaemin városrész következik, ahol trendi bárok, éttermek találhatók. Végül egy kis étteremben tradicionális burmai ételeket kóstolhat, mielőtt desszertet választ az árusoknál.

Ellátás: reggeli a szállodában, vacsora az esti programon.

Fakultatív program felár ellenében:

Látogatás az Elefánt Rezervátumban:
Egy újabb élmény mellyel gazdagíthatja utazását! Reggeli órákban utazás a Chiang Mai környéki zöld-, buja vidékre, az Elefánt Rezervátumba, ahol nehéz sorsú, kimentett elefántoknak nyújtanak menedéket. A program a Mahut (elefánt gondozó) ruhába történő átöltözéssel kezdődik. Itt nem jöhet szóba az elefántok hátán való utazás és az ehhez hasonló attrakciók, melyek az állatok bántalmazásával állnak kapcsolatban. Ehelyett találkozhat velük, elkészítheti kedvenc csemegéjüket, etetheti őket és lekísérheti őket a patakhoz, ahol részt vehet a fürdetésükben.
Az új barátokkal töltött kellemes délelőtt után, felfrissülést és zuhanyozást követően ebéd a rezervátumban, ahol további érdekességeket hallhat az elefántok védelméről.

8.nap: Chiang Mai – Chiang Dao – Thaton
Találkozás az idegenvezetővel 08:00-kor, utazás Chiang Dao-hoz, Thaiföld harmadik legnagyobb hegyéhez és legmagasabb mészkő csúcsához. A hegy alatt van egy barlangrendszer, Észak-Thaiföld legnagyobb barlangjaival, melyek rendkívül szent helyeknek számítanak.
Túra a barlangokban, olykor szűk járatokon, a helyi idegenvezető segítségével. Ezután a termékeny völgyben fekvő kisváros, Thaton következik. A várost körülvevő hegyekben több kisebb etnikai közösség él. A nap végén a ragyogó Wat Thaton templomegyüttes következik, amely kilenc szinten szóródik szét a város melletti dombokon, kilátással a völgyben elterülő Thaton-ra és a folyóra. (A Wat Thaton megtekintése minibusszal körülbelül 1 órás program, ha a lépcsőn való sétát választja felfelé, akkor hosszabb időt vesz igénybe).

Ellátás: reggeli a szállodában, ebéd egy helyi étteremben.
Chiang Mai -Tathon kb. 200 km-es távolság és 3 óra 45 perc.

Szállás (1éj): Mae Kok River Village Resort (Superir szoba) vagy hasonló

9.nap: Thaton – Doi Pu Muen – Chiang Rai
Kora reggel indulás a Red Lahu faluba, amely a Doi Pha Hom Pok Nemzeti Parkban lévő Pu Muen hegyen található. Egy speciális terepjárműre átszállva juthat el a Red Lahu faluba, ugyanis az út utolsó szakaszán normál gépjármű nem tud közlekedni.  A faluba érve a helyiek bevezetik a tea és a kávé termesztésének rejtelmeibe és részt vehet a tealevelek szedésében. Megtudhatja hogyan állítják itt elő a teafüvet, mielőtt szépen becsomagolják és a polcokra kerül. Ezután elkészítheti saját ebédjét hagyományos módon, bambusz edényben és banán leveleken. A kis hegyi közösségben töltött időt követően továbbutazás Chiang Rai-ba.

Ellátás: reggeli a szállodában, ebéd a hegyi faluban.

Szállás (2 éj): Laluna Hotel and Resort (Garden bungalow) vagy hasonló

Thaton – Doi Pu Muen távolság körülbelül 50 km és 1 óra
Doi Pu Muen – Chiang Rai távolság körülbelül 112 km és 2 óra 30 perc

10.nap: Chiang Rai – Aranyháromszög – Chiang Rai
A Fekete ház meglátogatásával kezdődik a nap. A spirituális épületkomplexum egy híres Chiang Rai-i építész, Thawan Duchanee remekműve, melyet a pokol és az ember sötét oldala ihletett. Majd utazás Thaiföld legészakibb pontjára a Myanmar-i határnál lévő Mae Sai-ba, ahol felfedezheti egy élénk piac kínálatát. Ezután az egykori drogkereskedelem és háború által hírhedté vált Aranyháromszög következik. A legjobb hely a szemlélődésre a festői Wat Phu Kao templom, panorámával a Mekong-folyóra. Az ebédet egy kellemes, eldugott helyen lévő étteremben töltheti, ahol könnyed, helyi fogásokat fogyasztva csodálhatja meg az épületet körülvevő természetet. Majd az Ópium múzeum következik, ahol minden kérdésére választ kaphat az egykori ópium kereskedéssel kapcsolatban. Este tuk-tuk-al fedezheti fel Chiang Rai olyan látnivalóit, mint az egyedülálló aranyóra torony, ahol fény és zenei show műsor is látható, valamint Mengrai király szobra, ahol tömjént és virág adományt áldozhat a további szép utazási élményekért. Végül vacsora Chiang Rai éjszakai piacánál lévő étteremben, majd szabadidő a szállodába való visszatérés előtt.

Ellátás: reggeli a szállodában, ebéd a La Vallee étteremben, vacsora egy helyi étteremben.

11.nap: Chiang Rai – Chiang Mai – Bangkok (éjszakai vonattal)
Ezen a napon Észak-Thaiföld egyik legkülönlegesebb templomát, a Fehér templomot (Wat Rong Khun) látogathatja meg. A hófehér, csipkézett templom egyedülálló alkotás, amely ötvözi a régi és a modern thai építészet elemeit. A templom a híres építész, Chalermchai Kositpipat nevéhez köthető. Érdekes történeteket, legendákat hallhat itt a művész mondanivalójáról, például a „földből az ég felé” nyúló kezek legendáját. Chiang Mai-ba visszatérve szabadidő a híres Warorot piacon, amely a legjobb hely szuvenírek gyűjtésére a Bangkok-ba való visszatérés előtt.

Ellátás: reggeli a szállodában.

Szállás: Éjszakai vonaton, másodosztályon, 4 személyes, légkondicionált kabinokban. A kabinokban 2 db emeletes ágy van, minden ágynál van elhúzható függöny, elektromos dugalj és egy kis lámpa. A közös mosdó a vagon végében található. Az ágyak egyszerűek, de kényelmesek. Felár ellenében kérhető belföldi repülőjegy és 1 éjszaka szállás Bangkokban. 
Fehér templom – Chiang Mai távolság körülbelül 173 km és 3 óra. 

12.nap: Bangkok – elutazás
Kora reggel érkezés Bangkokba vonattal, transzfer a szállodába egy reggelire, a hazautazás előtt.
Legkorábbi járat elutazáshoz 14:00-tól foglalható. Transzfer a repülőtérre, elutazás.

Ellátás: reggeli

Fakultatív:
Plusz 1 éj szállás: Furama Xclusive Sathorn Bangkok – vagy hasonló Ár: 23 000 Ft/fő
Chiang Mai - Bangkok repülőjegy, plusz 1 éj szállás Bangkokban, kétágyas szobában 82 000 Ft/fő

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

Indulási kikötő: Bangkok
Érkezési kikötő: Bangkok
Szállás neve: A varázslatos Thaiföld – körutazás Bangkoktól Chiang Mai-ig

Fakultatív programok

Bangkok rejtett arca

Ár: 43.092 Ft / fő

Chiang Mai - Bangkok repülőjegy + 1 éj szálloda

Ár: 88.452 Ft / fő

Elefánt rezervátum - Chiang Mai

Ár: 36.288 Ft / fő

Sukhothai környéki biciklizés naplementekor

Ár: 11.340 Ft / fő

Vacsora hajózás a Chao Praya folyón:

Ár: 38.556 Ft / fő
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
A varázslatos Thaiföld – körutazás Bangkoktól Chiang Mai-ig

A varázslatos Thaiföld – körutazás Bangkoktól Chiang Mai-ig

Thaiföld, Bangkok

Útazonosító: 160890

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A varázslatos Thaiföld – körutazás Bangkoktól Chiang Mai-ig

A varázslatos Thaiföld – körutazás Bangkoktól Chiang Mai-ig

Thaiföld, Bangkok

Útazonosító: 160890

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!