Ez a weboldal sütiket használ az élmény fokozása érdekében.
A „Mindent elfogadok”, gombra kattintva elfogadja a cookie-irányelvünket.
A „Konfigurálás” gomb segítségével kiválaszthatja azt is, hogy mely sütiket kívánja engedélyezni.

Az ízek útján: Emilia-Romagna és San Marino

Ft-tól/fő 685.000
Időpont: 2025.10.08 - 10.13
Legjobb ár: 685.000 Ft-tól/fő Utazás időpontja: 2025.10.08 - 10.13
További árak és időpontok

Tartson velünk a „ Az ízek útján: Emilia-Romagna és San Marino ” utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 685.000 Ft/szoba.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Utazás azonosítója:202843

Idegenvezető, videó, térkép(we

A körutazás idegenvezetője: 

Dani Gabriella
other_443_37184_1000ut-idegenvezetok-dani-gabriella.jpg
Sei italiana? (Olasz vagy?)- szegezik nekem gyakran kérdést. Nem, de Veneto régióból származó apai ükapa révén olasz gyökerekkel is rendelkezem. Ez meg is magyarázza, hogy miért is van bennem olyan mélyen erős vonzalom az ország iránt, miért szeretem annyira az olasz nyelvet, kultúrát, történelmet, divatot, nem beszélve a konyháról, mindent, ami olasz, ami „Made in Italy". Kislányként órákat töltöttem Olaszország térképének tanulmányozásával, útiterveket készítettem, és alig vártam, hogy végre olasz fagyival a kezemben sétálhassak a tengerparton. A napjára sem emlékszem mikor léptem először az én Itáliám földjére olyan régen volt, de a „hazaérkeztem”, az „otthon vagyok” érzést a mai napig fel tudom idézni. Fiatalon kezdtem el olaszul tanulni, és hamar rájöttem, hogy az olasz a lelkem nyelve; minden egyes szóban ott van a közös múlt, az érzelem, a szenvedély. A nyelv ritmusával, és dallamos szépségével tökételesen kifejezi belső világom.
„Az a legszebb az életben, hogy bármit teszünk, időnként megállunk enni.” Pavarotti szavait megfogadva, aki Emilia-Romagna híres szülötte, a „dolce vita” jegyében utunk során ezt mi is gyakran meg fogjuk tenni.
További útjaim ❯❯
 

Ismerje meg Emilia-Romagnat és San Marinot!




Miért éppen

Bátran kijelenthetjük, hogy Olaszország hallatán a legtöbb ember először a hasára gondol. A szemünk előtt pizzák, spagettik, fagylaltok, sonkák, felvágottak, gazdag levesek, halételek, fűszerek, kávékülönlegességek és borok íze és illata kavarog! Az olasz gasztronómia és vendéglátás rendkívül sokszínű, összetett, és változatos, melynek eredete egészen a Római Birodalom koráig nyúlik vissza. Emilia Romagna tartományban különösen nagy hangsúlyt kapnak az ételek, hiszen innen származik az eredetvédett, világhírű parmezán (Parmeggiano Reggio), a pármai sonka, a mondenai balzsamecet vagy éppen a culatello szalámi.
Emellett kulturális és történelmi emlékekben is gazdag, hiszen 50 pompás kastély, UNESCO világörökségi helyszínek, aprólékosan készített mozaikdíszek és fenséges templomok tucatjai található a régióban.
1. Ellátogatunk San Marinoba, a világ egyik legkisebb államába. 
2. Részt veszünk egy családi hangulatú főzőkurzuson Monica és Barbara segítségével, akik bolognai nagymamájuktól lesték el a házias recepteket. 
3. A kulináris élvezeteket gazdag történelmi és kulturális látnivalókkal egészítjük ki. 

Programleírás

1. nap: Budapest – Rimini - San Marino – Santarcangelo (főzőtanfolyam) - Riccione
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Riminibe, ahonnan busszal a világ legrégebbi, ma is működő köztársaságába indulunk. Hihetetlen, de igaz: San Marino már 301 óta köztársaság! A Vatikánhoz hasonlóan egy enklávé, vagyis az egész állam egy másik ország területén belül van, hiszen körülöleli Olaszország. Az éttermeknek és boltoknak köszönhetően a középkor hangulata a mai, nyüzsgő életérzéssel keveredik. A városközpontot meghatározza a szikla tetejére épített vár, illetve annak fallal és tornyokkal csipkézett látványa.
Miután magunkba szívtuk a város hangulatát, továbbindulunk Santarcangeloba. Az enyhén lejtős domboldalon álló, hagyományos középkori erődfalu eredeti szerkezete a mai napig látható. Érdekessége, hogy puha tufa kőzetébe egy 160 barlangból, alagutakból és galériákból álló földalatti várost is kialakítottak, mely titokzatos történeteket mesél el nekünk. Miután telítődtünk a kultúrával, a testi élvezeteknek is hódolunk.
Monica és Barbara lesznek a vendéglátóink, akik a főzés szeretetét bolognai nagymamájuktól lesték el. Nagymamájuk minden reggel 6-kor szokás szerint felvette a kötényét, és feltett két nagy fazekat a tűzre: az egyikben bolognai ragu, a másikban pedig húsleves rotyogott. Segítségükkel megtanulhatjuk a tökéletes „sfoglia” (vajas leveles tészta) elkészítését egy fából készült „mattarello” (sodrófa) segítségével, majd közösen elkészítjük a friss „tagliatelle”-t (hosszú, lapos szalag formájúra vágott tészta). Finom borokkal párosítva el is fogyasztjuk a helyi finomságokat. Teli hassal csak vegyünk egy nagy levegőt, és élvezzük, hogy megérkeztünk Olaszországba! A szállás elfoglalása Riccione-ban (4 éj).
2. nap: Parmezán – Ferrari - balzsamecet
Az olasz konyhaművészet elmaradhatatlan kelléke a parmezán. Az egyik legrégebbi sajt Európában, már a 13-14. században is nagy népszerűségnek örvendett, még Boccaccio is említi híres művében, a Dekameronban. Eredetvédett termék, csak a helyi tehenek tejéből készülhet, a titka pedig a hosszú érlelésben rejlik. Minimum 18 hónapig, de akár 2-3 évig is érlelhetik, kocsikerék méretű korongok formájában. Egy helyi sajtfarmon különböző érettségi fokú parmezánokat kóstolunk, majd továbbindulunk a Ferrari hazájába, Maranelloba, ahol még a járda is piros. A Ferrari múzeumban lenyűgöző természetességgel fér el egymás mellett a régi és a legújabb technológia. Jól megfigyelhető, hogy mennyit változott a motorsportok világa az elmúlt évtizedekben, de úgyanúgy érdekes a látogatók számára az Enzo Ferrari emlékek vagy a Formula 1-es relikviák.
Délután ismét a helyi ízek felé fordulunk. Az igazi, klasszikus balzsamecet csak kis mennyiségekben készül, ennek megfelelően az ára is szinte csillagászati. Ha az üvegen szerepel a DOP vagy PDO oltalmat jelző védjegy, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az Reggio Emiliában készült. A fahordókban, akár 12 évig érlelt, szőlő alapú, sűrű folyadék kiváló ízesítője az ételeknek, amiből több félét meg is kóstolhatunk.
Este visszatérünk a szállásunkra és megvacsorázunk.
3. nap: Bologna: a kövér, a tudós és a vörös
Bologna Európa legrégebbi egyetemi városa, ahol többek között a híres író, Umberto Eco is tanított, emellett Rossini, A sevillai borbély szerzője is itt alkotott. A város Emilia Romagna tartomány székhelye, és mindhárom beceneve jól jelöli fontosságát az olasz kultúrában. „A kövér”, hiszen Olaszország kulináris központja, „A tudós”, mert lakosságának mintegy negyede diák és „A vörös”, ami nemcsak téglaépületeire, hanem politikai beállítottságára is utal.
A 12. századtól kezdődően épült árkádos épületek 62 kilométer hosszan szövik át a várost. Alakzatuk változatos, attól függően, hogy melyik korban épültek és mire használták őket. Az árkádok a bolognai identitás kifejező eszközei, melyek 2021-ben a Világörökség részei lettek. Nem csak Pisaban láthatunk ferde tornyot, hanem Bolognaban is: sőt, rögtön kettőt! A 12. századból származó Asinelli-torony 1,5 méternyire, míg „testvére”, Garisenda 3,22 méternyire tér el a függőlegestől. A bátrabbak 498 lépcsőfok leküzdése után gyönyörködhetnek a fantasztikus panorámában.
A városnézést követően szabadidő, melynek során egyénileg is megismerkedhetünk a kulináris élvezetekkel. Innen származik a híres mortadella felvágott és a bolognai ragu is, amit sohasem spagettivel, hanem tagliatelle tésztával tálalnak. Az éttermek, bárok és kávézók mindig csordultig vannak emberekkel, az óváros piacának környéke (Mercato di Mezzo, Via Pescherie Vecchie, via Rizzoli) pedig ínyenceknek kihagyhatatlan program!
Délután Faenza környékén megállunk egy családi pincészetben, amely a hagyományos és a modern borkészítési módszereket ötvözi. A pincelátogatást követően 3 soros borkóstoláson veszünk részt, majd visszatérünk a szállásunkra, vacsora.
4. nap: Ravenna: mozaikok és olíva olaj - Brisighella
Ravenna nem csak a Nyugat-Római birodalom végén, hanem a gótok uralkodása alatt és a bizánci uralom idején is főváros volt, így ezekből az időkből (402-751 között) számtalan építészeti örökség maradt fenn, ezek közül nyolc (!) műemléke az UNESCO Világörökség része. Két dolog kapcsolódik szorosan a városhoz: a színes és mozgalmas bizánci mozaikok és a híres költő, Dante Alighieri, aki élete utolsó éveit Ravennában töltötte és akit itt is temettek el. A Basilica di San Vitale és a Galla Placida mauzóleum mozaikjait közelebbről is megcsodálhatjuk. Az aprólékos részletek, a ruhák és ékszerek gazdagsága, és a díszítő elemek minősége mind-mind a bizánci udvar pompájára utalnak. A beszűrődő fény a márványfelületeken és a mozaikokon rendkívül szuggesztív hatású, a kupolában látható csillagos égbolt pedig számos művésznek adott ihletet.
Rövid szabadidőt követően a dombok között megbújó Brisighellába indulunk, amelyet a legszebb olasz falvak között tartanak számon. Már messziről kiemelkedik a tájból a "Santuario della Beata Vergine del Monticino" zarándoktemplom, a "Rocca Manfrediana di Brisighella" középkori vár és az Óratorony, mely három különböző magaslaton épült. A környék híres a barlangokban érlelt pecorino sajtról, a fekete szarvasgombáról és az itt termelt, magas minőségű olíva olajról, melyet mi is megkóstolunk. Este visszatérünk a hotelbe, vacsora.
5. nap: Rimini - Budapest
Rimini Olaszország egyik legvonzóbb tengerparti üdülőtelepülése, de a történelmi látnivalói is igen izgalmasak, mivel már az ókorban a Római Birodalom egyik legjelentősebb városa volt (Ariminum) és a dicsőséges múlt öröksége mai napig láthatók. Az óvárosában álló Augustus diadalív az egyik legjobb állapotban fennmaradt diadalív Észak-Itáliában, de a Mareccia folyón átívelő Tiberius-híd is tökéletes állapotban van. A városnézés után marad még egy kis időnk vásárolgatni, majd elrepülünk Budapestre.
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 
UNESCO világörökségi helyszínek:
  • Bologna - árkádok
  • Ravenna - ókeresztény és bizánci műemlékek

Szállás neve: Az ízek útján: Emilia-Romagna és San Marino
Ajánlatot kérekerre az utazásra: Az ízek útján: Emilia-Romagna és San Marino ! Ajánlatkérés
Elküldöm emailbenKüldje el az út hivatkozását emailben ismerősének vagy akár saját magának emlékeztetőként. Elküldöm

Az ízek útján: Emilia-Romagna és San Marino utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5


  • a Ryanair repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, elsőbbségi beszállással, 
    2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: 1 db 40x20x25 cm és
    1 db 10 kg-os 55x40x20 cm
    (melynek értéke: kb. 90 000 Ft - változhat)
  • a szállást 3*-os szállodákban
  • a reggelit 
  • 3 alkalommal vacsorát a szállodában,
    1 alkalommal vacsorát étteremben
  • a főzőtanfolyamot
  • a kóstolókat (bor, balzsamecet, sajt, olívaolaj)
  • a megadott programokat
  • a Ferrari Múzeum és a világörökségi helyszínek belépőit
  • a helyi közlekedést saját autóbusszal

  • a helyi idegenvezető költségeit és tiszteletdíját
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

  • az idegenforgalmi adót
    (helyszínen fizetendő)
    12 EUR
  • a borravalót
    (helyszínen fizetendő)
    30 EUR/fő
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,8%
 
EGYÉB KÖLTSÉGEK
  • Egyágyas felár
    35 000 Ft
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air Nívó:
    730 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap


Felárak*:
  1. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben

Az ízek útján: Emilia-Romagna és San Marino

Az ízek útján: Emilia-Romagna és San Marino

Olaszország, Rimini

Útazonosító: 202843

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés

Az ízek útján: Emilia-Romagna és San Marino

Az ízek útján: Emilia-Romagna és San Marino

Olaszország, Rimini

Útazonosító: 202843

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!