BRUGGE, A ,,KÖZÉPKORI MANHATTAN ***

Ft-tól/fő 239.000
Időpont: 2021.10.23 - 10.27
Legjobb ár: 239.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.10.23 - 10.27
További árak és időpontok

Tartson velünk a BRUGGE, A ,,KÖZÉPKORI MANHATTAN *** utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 239.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:153344

Leírás:

Kulturális felfedezőtúra a gótikától a szecesszióig

Túlzás nélkül állítható, hogy Európa egyik legszebb városa a nyugat-flandriai Brugge. Óvárosa a középkor óta szinte érintetlen, az ,,észak Velencéjének" is nevezik csatornáiról és több mint 80 hídjáról. A látnivalók tárháza kimeríthetetlen ebben a fantasztikus városban, mely gyalogosan, kerékpárral és hajóval is kellemesen felfedezhető. Brugge Belgium kulináris fővárosa is, egymást érik utcáin a jobbnál jobb éttermek. Kihagyhatatlan élményt nyújt a friss kagyló kóstolása a világlegfinomabb sült krumplijával kísérve, a helyi főzésű söröknek és a mennyei belga csokoládénak pedig nincs párja. A Brugge-i barangolás végén Brüsszel nevezetességeinek és az Art Nouveau kiemelkedő építésze, Victor Horta múzeumának megismerésére is lehetőség nyílik.

1. nap

Elutazás a reggeli órákban repülőgéppel Budapestről Brüsszelbe, majd tovább utazás egyórás vonatúttal a bájos középkori városba, Brugge-be. A helyeik kiejtésében első hallásra lehetetlen felfedezni a város nevét, ha ezt hallja: ,,Bröhö", akkor jó helyen jár! Brugge, vagy Bruges az a fajta hely, amelyre az emberek rendszeresen rácsodálkoznak a kockaköves utcákon sétálva: vajon miért nem fedezték fel maguknak már hamarabb? A barátságos várost a történelme tette naggyá, óvárosa megérdemelten vált az UNESCO Világörökség részévé - számos látogatói vélemény alapján Európa egyik legszebb városa. Szállás Brugge-ben.

 
2. nap

Egész napos városnézés, mely a kulturális értékek iránt érdeklődő vendégek és a természetkedvelők részére is maradandó élményt nyújt. A csatornák partjáról benyúló fűzfák évszázados emeletes lakóházak mellett zöldellnek, lenyűgöző látképet adva a hídról nézelődőknek. Rozenhoedkaai a túra első állomása, mely két csatorna találkozásánál jött létre és nevét onnan kapta, hogy ezen a festői helyen egykor rózsafűzéreket árultak. Mára a város legtöbbet fényképezett pontja lett, melyet minden napszakban érdemes felkeresni varázslatos hangulata miatt. A XIII. században alapított Begijnhof fehér házai és csendes, parkosított környezete a mai napig egyedülálló nők otthona, akik a Benedek-rend szolgálata mellett döntöttek. A középkorban Brugge fontos kereskedelmi állomás volt, a Hanza városok és Skandinávia irányából Nyugat- és Dél-Európa felé áramló áruforgalomban. A spanyol kereskedők által alapított Spaanse Loskaai (spanyol rakpart) üzletei megőrizték a hajdani idők hangulatát. Jan van Eyck, a németalföldi festészet legkiemelkedőbb alakja a névadója a város főterének, melyet a középkori Manhattanként is emlegetnek a teret körbevevő magas házak miatt, melyet gazdag és befolyásos kereskedők építtettek az egykori vámház köré. A Szent Vér-kápolna a Szent Vér ereklyéjét őrzi. A legenda szerint a XI.-XII. században hozták a városba a Krisztus vérét rejtő kristályfiolát, amelyet a májusi, Mennybemenetel napi körmeneten mutatnak be.

Szállás Brugge-ben.

3. nap

Pihenés, szabad program.

Brugge-ben vétek kihagyni a mennyei csokoládét! Számtalan csokoládébolt különlegességeit ízlelhetik meg itt az édesszájúak. A The Chocolate Line csábító, kézműves finomságait kötelező megkóstolni!

Délután fakultatív programlehetőség: a város titkainak felfedezése egy séta keretében. Elsőként a Belfort toronyban lévő kilátóból csodálható meg a környék madártávlatból. A nyolcszögletű alaprajzzal rendelkező harangtoronyba 366 lépcső visz fel, több pihenőponttal egyes szinteken. A következő látnivaló a Miasszonyunk templom carrarai márványból készült híres szobra, a Madonna a gyermekkel. Michelangelo Mária szobrának jellegzetessége, hogy nem a megszokott bájos tekintettel ábrázolja Jézus anyját, hanem egy aggódó arcot ábrázol, Mária vonásain felfedezhető a félelem fia sorsát illetően. A szobor története is lenyűgöző; a keletkezése óta sokat őrizték és rejtegették a helyiek a háborúk során, hogy mindig visszatérjen méltó környezetébe.

A kellemes délutáni program nem lehet teljes egy hajókázás nélkül! A 30 perces csónakázás olyan szögből láttatja az épületeket, ahová sem gyalogosan, sem más járművel nem lehet bejutni, hiszen a házakat közvetlenül a csatornák partjára építették.

Az eseménydús nap levezetéseként a De Halve Maan tradicionális sörfőzdében végződik a program. A családi serfőző vállalkozás hat generációra nyúlik vissza. A család szerint a megújulás kulcsa a legjobb alapanyagok és a folyamatos technológiai innováció. A túra végén kóstolót kínálnak a Brugse Zot sörből, mely a város ,,hivatalos itala". Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

Szállás Brugge-ben.

4. nap

Utazás vonattal Belgium fővárosába, amely egyben az Európai Unió központját is jelenti. A város kiemelkedő jelentőséggel bír napjaink politikai életében, de nem szabad megfeledkezni a kulturális életben betöltött szerepéről, középkori és barokk emlékeiről, sem, melyek a kirándulás során felfedezhetők. Az érkezést követően bejelentkezés a szállodába, majd félnapos városnézés során ismerkedés a legnevesebb látnivalókkal. Az első számú látványosság a kontinens egyik legszebb tere, a Grand Place. A macskaköves teret aranyozott, barokk céhesházak ölelik körbe, melyeket a németalföldi nemesség építtetett magának a XVII. században. Itt található a gótikus Városháza is, melyet az egységes homlokzatok ellenére is könnyű észrevenni. Érdemes a környező utcákba betekinteni, ahol kávézók, butikok és apró virágüzletek váltják egymást hangulatos kavalkádban. A főtér mögött található a Napóleon alapította tőzsde épülete, mely pillanatnyilag üresen áll. Brüsszelről sokaknak a pisilő kisfiú szobra jut elsőként eszébe. A Manneken Pis igen népszerű a látványosság, az alig több, mint fél méter magas szobor különleges alkalmakkor ünnepi díszbe öltözve várja látogatóit. Kevesen tudják, hogy van kislány és kiskutya változata is.

Szállás Brüsszelben.

5. nap

Délelőtt fakultatív program: tartson idegenvezetőnkkel a Horta múzeum felfedezésére! Victor Horta belga építész az Art Nouveau jeles képviselője volt. Egykori lakóhelye látogatható, a szecesszió gyöngyszemei tetten érhetők az épület szerkezetében és a berendezési tárgyakon: tapétákon, ablakokon, korláton át egészen a használati tárgyakig egyaránt.

Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre repülőgéppel, érkezés az esti órákban.

Szállás:

3 éjszakai szállás Brugge-ben, 1 éjszakai szállás Brüsszelben helyi besorolás szerinti háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban.
A szobák nem pótágyazhatóak.

x BRUGGE, A ,,KÖZÉPKORI MANHATTAN ***

Az ár tartalmazza:

 

  • utazás repülőgéppel Budapest - Brüsszel - Budapest útvonalon közvetlen járattal, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
    

 

  • Büsszel és Brugge között utazás vonattal (kb. 1 órás vonatút)
    

 

  • 3 éjszakai szállás Brugge-ben, 1 éjszakai szállás Brüsszelben helyi besorolás szerinti háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban
    

 

  • reggelis ellátás

 

  • repülőtéri transzferek

 

  • egész napos városnézés Brugge-ben

 

  • félnapos városnézés Brüsszelben

 

  • magyar idegenvezető

            

 

Az ár nem tartalmazza:

 

  • fakultatív programok

 

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 

  • útlemondási biztosítás

 

  • fakultatív programok (Minimum létszám 12 fő):

   Brugge titkai sörkóstolóval
   A sör kóstoláson 18 év alatti vendégek nem vehetnek részt.

   Látogatás a Horta Múzeumba

 

 

Szállás neve: BRUGGE, A ,,KÖZÉPKORI MANHATTAN ***

BRUGGE, A ,,KÖZÉPKORI MANHATTAN *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:

 

  • utazás repülőgéppel Budapest - Brüsszel - Budapest útvonalon közvetlen járattal, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
    

 

  • Büsszel és Brugge között utazás vonattal (kb. 1 órás vonatút)
    

 

  • 3 éjszakai szállás Brugge-ben, 1 éjszakai szállás Brüsszelben helyi besorolás szerinti háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban
    

 

  • reggelis ellátás

 

  • repülőtéri transzferek

 

  • egész napos városnézés Brugge-ben

 

  • félnapos városnézés Brüsszelben

 

  • magyar idegenvezető

            

 

Az ár nem tartalmazza:

 

  • fakultatív programok

 

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 

  • útlemondási biztosítás

 

  • fakultatív programok (Minimum létszám 12 fő):

   Brugge titkai sörkóstolóval
   A sör kóstoláson 18 év alatti vendégek nem vehetnek részt.

   Látogatás a Horta Múzeumba

 

 


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. illeték 0 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
BRUGGE, A ,,KÖZÉPKORI MANHATTAN ***

BRUGGE, A ,,KÖZÉPKORI MANHATTAN ***

Belgium, Brugge

Útazonosító: 153344

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
BRUGGE, A ,,KÖZÉPKORI MANHATTAN ***

BRUGGE, A ,,KÖZÉPKORI MANHATTAN ***

Belgium, Brugge

Útazonosító: 153344

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!