Cseh világörökségek és a száztornyú Prága

Ft-tól/fő 109.000
Időpont: 2023.09.18 - 09.21
Legjobb ár: 109.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.09.18 - 09.21

Tartson velünk a Cseh világörökségek és a száztornyú Prága utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 109.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója:165914

Leírás:

?  Karlovy Vary, a gyógyító vizek vidéke
?  Elmerülünk a cseh világörökségek tengerében
?  Prágában megelevenedik Svejk, Hrabal és Menzel világa
?  Hajós városnézéssel egybekötött hangulatos vacsora

"Prága szépsége mindig mindenkit lenyűgöz. Többszöri visszatérés után sem lehet betelni vele. Utcáit járva folyton megelevenedik a történelme, bája."
Kovács Réka - Proko Travel munkatárs

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - LEDNICE - BRNO - PRÁGA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után rajkai határátkelés után érkezünk Szlovákiába. A Duna fölött átha­ladva elénk tárul a főváros, Pozsony látképe a hidakkal és a város fölé magasodó várral. A cseh határt átlépve lekanyaro­dunk Lednicébe, mely egyben első világörökségi helyszínünk. Az angol gótika és a romantikus stílus keveréke a nagyon szé­pen felújított kastély. Az itt látható fa kidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Délután, Brnóban, az ország második legnagyobb városában tartunk gyalogos városnézést. A Főtér középen egy hatalmas barokk pestis-oszlop található. Házainak stílusa a reneszánsz kortól a modernig terjed. A főtértől nem messze magasodik a házak közé szorított impozáns neogóti­kus Szent Jakab-templom jellegzetes hagymakupolájával, mely tűhegyes toronyban végződik, mely 92 méterével a legmaga­sabb a városban. A belváros egyik dombján emelkedik az impo­záns gótikus Szent Péter és Pál székesegyház. Az esti órákban érkezünk Prágába a szállásunkra. (3 éj)

2. NAP: PRÁGA - KARLOVY VARY - PRÁGA

Délelőtt gyalogos városnézés Prágában. Programunkat a Hradzsinban, a várban kezdjük. Szent Vitus hatalmas katedrá­lisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György-szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen felújították a fogalommá vált Aranyutcácskát. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a mesterek, akiknek kis üzletei manapság a nagy forgatagtól hangosak. Délután, aki­nek kedve tartja, önálló, egyéni programot szervezhet magá­nak Prága történelmi óvárosában. Másik lehetőségként egy hangulatos, kb. 6 órás fakultatív kirándulásra és időutazásra jöhet velünk a meseszép Karlovy Varyba. (Buszunk a csoport­tal, a várból egyenesen a kirándulásra indul.) A Teplá folyó mellett teraszosan kiépült város csodaszépen felújított, monar­chia-korabeli épületei között sétálunk. Karlovy Vary híres kolonnádjairól (oszlopcsarnok). Építésük célja az volt, hogy a lakosok kényelmes körülmények között tudjanak vizet venni a gyógyvízforrásokból. Ezek közül a legnagyobb, a Malomkő Kolonnád 1871-ben épült. 132 m hosszú, 13 m széles, 124 osz­lopa van, és 5 forrást ,,véd". A közelben található Csehország egyik leghíresebb szállodája a Grand Hotel Pupp, itt játszó­dott a Casino Royale film is. A 228 szobás luxusszálloda nevét a Pupp családról kapta. Nemrég a szálloda homlokzatát és belső tereit is szépen felújították. A szálloda ad helyet a híres Karlovy Vary Filmfesztiválnak. Sétánk közben valamelyik kellemes tera­szon megpihenve kóstolgathatjuk a híres gyógyító hatású vizet, melynek fogyasztását egy különleges formájú bögréből java­soljuk. Megízlelhetjük Karlsbad finom ostyáját és híres italát, a Becherovkát is. Késő délután hagyjuk el Karlovy Varyt, este érke­zünk vissza prágai szállásunkra. Fakultatív Karlovy Vary kirándulás (jelentkezés a helyszínen): 30 EUR

3. NAP: PRÁGA ÉS HAJÓKIRÁNDULÁS

Folytatjuk prágai városnézésünket. A mai nap első látványos­sága a Vencel-tér, mely a cseh történelemben többször is fon­tos szerepet játszott. Nevét az ország patrónusáról kapta, akinek lovasszobra a tér végén a Nemzeti Múzeum előtt található. Tovább sétálunk a főtérig. Itt felkeressük a híres órát, az Orlojt, mely a városháza tornyának oldalán látható. Különleges a több mint 600 éves órajátéka. A téren állítot­ták fel Husz János monumentális szobrát is. Az első reformá­tor máglya-halálának 500. évfordulójára készült a szecessziós alkotás. Gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban is. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Ezt követően folytatjuk utunkat Prága másik híres építményéhez, a Károly-hídhoz. A híd az 1350-es évek­ben épült mészkőből. Fenséges barokk szobrok díszítik. Különlegesek a két végén található hídtornyok. A hídon sétálva szép fotókat készíthetünk a műemlékekről, szobrok­ról. Meglátogatjuk a XIII. században alapított Kisoldalt, mely napjainkban a művészvilág kedvenc célpontja. A kormány­zati negyedként is működő városrészben számos nagykövet­ségi palota, hangulatos vendéglő található. Városnézésünket a zsidó negyednél fejezzük be. Ezt követően a szabadprog­ram alatt egyéni sétára, ajándékvásárlásra nyílik lehetőség. Aki gondolja megízlelheti a híres cseh söröket. Igény esetén az idegenvezető ajánlani fog hangulatos sörözőt, éttermet. A koraesti órákban szervezünk egy kellemes, kb. 2 órás fakul­tatív hajókirándulást a Moldván, mely svédasztalos vacsorával van egybekötve. A nyugvó Nap aranyló fényében gyönyörköd­hetünk a látványos folyóparti palotákban. Különlegessége a programnak a zsilipelés, mely közben el tudjuk fogyasztani a vacsorát. Akik nem választják a hajózási programot, azok­nak lehetőség nyílik önálló sétára a kivilágított belvárosban. Fakultatív hajókirán­dulás vacsorával (ital nélkül): 13.000,- Ft Este autóbusztranszfer a szállodába. Ezen a napon nincs szállodai vacsora.

4. NAP: PRÁGA - KUTNÁ HORA - TELČ - BUDAPEST

Ez a nap is a cseh világörökségekről szól, ugyanis a felkere­sendő városok mindegyike szerepel az UNESCO Világörökségek Listáján. Délelőtt Kutná Hora látványosságai közül megtekint­jük a csodaszép Szent Borbála katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségében a prágai Szent Vitus székesegyházzal vetekszik. A város peremén található a Csontkápolna, melyet szintén felkeresünk. Folytatjuk utunkat, és délután Telčben állunk meg. A város egységes han­gulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotókat készíthe­tünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közelben lévő várról. Szabadprogram után hazaindulunk és 21 óra körül érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, Kerekharaszti pihenő, MOL-kút
— kb. reggel 6:00

x Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Szállás neve: Cseh világörökségek és a száztornyú Prága

Cseh világörökségek és a száztornyú Prága utazás foglalás

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 34.000 Ft/fő (egy utas esetén)
  2. Fakultatív vacsora (2 alkalom) 15.000 Ft/fő
  3. Flexi Plus opció + Teljes Árgarancia - Csak foglaláskor kérhető 4.900 Ft/fő
  4. Utasbiztosítás - Prémium (kiemelt védelem) 4.800 Ft/fő
  5. Utasbiztosítás - Standard 3.200 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága

Cseh világörökségek és a száztornyú Prága

Csehország, Prága

Útazonosító: 165914

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága

Cseh világörökségek és a száztornyú Prága

Csehország, Prága

Útazonosító: 165914

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!