Garda-tavi kirándulások

Ft-tól/fő 140.000
Időpont: 2020.06.17 - 06.21
Legjobb ár: 140.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.06.17 - 06.21

Tartson velünk a Garda-tavi kirándulások utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 140.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Outdoor, kaland
Kiutazás:Busz
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:143981
Kívánságlistára teszem

A Garda-tó pont ott fekszik, ahol az alpesi hegyek az olasz dolce vitával randevúznak. A tündéri tóparti városkákat falként veszik körbe a szürke mészkőhegyek, a paradicsomi táj közepén pedig a Garda-tó kristálytiszta víztükre csillog. Elképzelni sem lehet ideálisabb helyszínt egy pár napos kikapcsolódáshoz. Sorba vesszük a természeti látnivalókat, a kilátópontokat, a legelragadóbb településeket és várakat. Mindezt pedig remek kirándulások, hajózás és kerékpártúra fűszerezik.

Részletes program

1. nap - Budapest - Torbole - Monte Brione - Riva del Garda - Torbole

 • Utazás: reggel 04:00 órakor indulunk Budapestről, a Syma csarnoktól. Az M7-es autópályán hagyjuk el Budapestet, majd a Ljubljana-Trieszt-Velence útvonalon utazunk a Garda-tó felé.
 • Torbole és a Garda-tó: kora délután érkezünk Olaszország legnagyobb tavához, az Alpok lábánál fekvő Garda-tóhoz, amely a természeti kincseit tekintve is egyedülálló az országban. Északi része a hegyekkel találkozik, míg déli részére a strandok jellemzőek. A parton festői kisvárosok sorakoznak, amik a természeti látnivalókkal együtt adják a Garda-tó báját. Az egyik legszebb település Torbole, a szállásunk helyszíne. Az érkezésünk után elfoglaljuk a szobáinkat, majd rövid pihenés után neki is vágunk a kalandoknak.
 • Monte Brione: az első kirándulásunk a 376 méteres Monte Brione tetejére vezet. Olajfaligetek mellett, majd erdős tájon túrázva érjük el a hegytetőt, ahol egy világháborús katonai erődítmény maradványait találjuk. A magasból remek kilátás nyílik a Garda-tóra, a legnagyobb tóparti városra, Riva del Gardára és Torboléra. Táv: 6 km, szint: fel 310 m, le 310 m, a túra nehézsége: (**).
 • Riva del Garda: a nap hátralévő részét szabadprogram keretében töltjük az elbűvölő Riva del Gardában. Egy nagy séta keretében fedezhetjük fel az óvárost és a tópartot, este pedig egyénileg térhetünk vissza a szállodánkba.
 • Szállás: szálloda.

2. nap - Torbole - Tenno-tó - Varone-vízesés - Arco - Torbole

 • Tenno-tó és gyalogtúra: egész napos kirándulásra indulunk a Garda-tó északi részén. Egy rövid utazást követően a Tenno-tó mellett szállunk ki a buszunkból. Egy hosszú lépcsősoron közelítjük meg a festői tavat, ahonnan egy rövid kirándulásra indulunk. Először a tóparton teszünk egy sétát, majd rátérünk egy túraösvényre, amely először a közeli Ville del Monte kisvárosába vezet. Végighaladunk a kőből épült házak között, majd átsétálunk Calvolába, amely szinte összeépült az előző városkával. Itt is macskaköves utcákat és középkorias épületeket találunk. Folytatva a túrát áthaladunk Tenno kisvárosán egészen a Varone-vízesésig, ahol a buszunk várakozik ránk. Táv: 5 km, szint: fel 100 m, le 500 m, a túra nehézsége: (**).
 • Varone-vízesés: a túra után megnézzük a Garda-tó környékének egyik legnagyszerűbb természeti látnivalóját, a Varone-vízesést. Egy barlangszerű sziklakürtőben alázúduló, 80 m magas, többlépcsős zuhatagról van szó, ahol a szűk szurdokban több kilátópontból is szemügyre vehetjük a zúgókat.
 • Arco: kora délután érkezünk a tóparttól néhány kilométerre északra fekvő Arcóba, amely hangulatos óvárossal és főtérrel, keskeny sétálóutcával, egy botanikus kerttel és egy sziklára épült várral rendelkezik. Arco a környező sziklafalaknak köszönhetően igazi sziklamászó paradicsom. A buszunkból kiszállva rögtön megcélozzuk a Castellót, amely csaknem 120 méterrel magasodik az ódon városka fölé. A 10. századi várból páratlan panoráma nyílik a környék hegyeire és a Garda-tóra. Miután beteltünk a kilátással, egy élvezetes ösvényen, öreg olajfák között sétálunk le a várból Arco óvárosába. A túra nehézsége: (*). Délután szabadprogram keretében fedezhetjük fel Arcót, ahol egymást követik a fagylaltozók, pizzériák­ és­ túraboltok.­
 • Torbole: kora este érkezünk vissza a szállodánkba.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli.

3. nap - Torbole - Malcesine - Monte Baldo - Limone - Torbole

 • Malcesine: a reggeli után Malcesine kisvárosába utazunk, hogy megismerkedjünk a Garda-tó egyik legelragadóbb településével. Hosszan sétálhatunk az üzletekkel teli, macskaköves sikátorokban és megnézhetjük Malcesine két híres épületét, a Scaligero kastélyt és a Palazzo dei Capitanit. Érdemes a városka melletti tengerparti sétányon kicsit eltávolodni az óvárostól, hogy távolabbról is élvezhessük Malcesine panorámáját.
 • Monte Baldo: egy fakultatív program keretében a magasból is megcsodálhatjuk Malcesinét és a Garda-tó északi részét. Malcesinéból indul ugyanis a Monte Baldóra vezető felvonó, amely 1752 méteres magasságba röpít minket. A hegytetőn igazi magashegyi környezet és lélegzetelállító panoráma fogad. Ha körbenézünk, gyönyörű magashegyek csúcsait láthatjuk, letekintve pedig majdnem az egész Garda-tavat láthatjuk.
 • Hajóval Limonéba: kora délután Malcesine kikötőjében hajóra szállunk és a Garda-tavat átszelve Limone kisvárosába hajózunk. A citromültetvényeiről híres, festői városka utcái meredeken kapaszkodnak fel a hegyoldalba. A tágas tóparti sétány, a víz felől látható citromkertek, a középkori épületek és a háttérben húzódó impozáns sziklafalak a Garda-tó egyik legszebb települései közé emelik Limonét. A városnézés után a buszunkkal utazunk vissza Torboléba.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli.

4. nap - Torbole - Arco - Dro - Torbole

 • Kerékpártúra: délelőtt a szállodánktól egy közeli kerékpárkölcsönzőhöz sétálunk, ahol erre a napra bringákat bérlünk. Nyeregbe pattanva először a Torbole és Arco között vezető, idilli kerékpárúton tekerünk végig. A kerékpárút a Sarca folyót követi és virágzó leanderek, szőlőültetvények és gyümölcsöskertek között halad. Hamarosan megérkezünk a már jól ismert Arcóba, ahol rövid pihenőt tartunk. Innen tovább Dro felé tekerünk és egy rövid szakaszt közúton teszünk meg. Dro főterén ismét tartunk egy pihenőt, majd egy hídon átkelünk a Sarca folyó fölött és egy másik úton visszabringázunk Arcóba. Innen Torboléba vezet az utunk, egyenesen egy borászat udvarába. Táv: 25 km, a túra nehézsége: (**).
 • Borkóstolás: a kerékpártúra legutolsó szakaszában a Madonna delle Vittorie pincészetnél teszünk látogatást. Először megismerkedünk Torbole leghíresebb borászatával, majd megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk az itt készült díjnyertes borokat. A pincészet olívaolajokat is készít, amiket szintén megkóstolunk. A kóstoló után már csak egy rövid szakaszt kell - lehetőleg balesetmentesen - megtennünk a kerékpárkölcsönzőig.
 • Riva del Garda: aki a délután folyamán szeretne még néhány kilométert gyűjteni, a tóparti kerékpárúton eltekerhet Riva del Garda óvárosáig, majd este egyénileg viheti vissza a kerékpárt a kölcsönzőbe.
 • Torbole: a napot pihenéssel vagy egy esti sétával zárhatjuk.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli.

5. nap - Torbole - Sirmione - Budapest

 • Sirmione: kora reggel elhagyjuk a szállásunkat és a Garda-tó déli részén fekvő Sirmione kisvárosába utazunk. Szabadprogram keretében járjuk be a bájos óvárost, ahol elragadó utcákon sétálhatunk egyet.
 • Utazás: a rövid városnézés után nincs más hátra, mint a hazautazás. Beszállunk a buszunkba és egészen Budapestig utazunk. Útközben csak rövid pihenőkre állunk meg benzinkutak pihenőiben. A késő esti órákban érkezünk Budapestre, a Syma csarnokhoz.
 • Étkezés: reggeli.

Fotók: Serfőző Zoltán

Fontos tudnivalók

Indulás és érkezés

 • Indulás: Budapestről, a Syma (BOK) csarnok elől reggel 04:00 órakor. Cím: XIV. kerület, Dózsa György út 1.
 • Érkezés: Budapestre a Syma csarnokhoz a késő esti órákban.

A túrák nehézsége

 • Az utazás programja két könnyű gyalogtúrát tartalmaz és egy kerékpártúrát. A túrák útvonalai jól járhatóak, egyes szakaszok azonban meredekek lehetnek. A túrákat átlagosan sportos résztvevőknek ajánljuk, a sikeres teljesítéshez azonban ugyanilyen fontos a túrázási tapasztalat és a megfelelő felszerelés.
 • A kerékpártúra távolsága összesen 25 kilométer, komolyabb szintemelkedés nélkül. A túra nehézsége könnyű, szükséges azonban hozzá kerékpározási tapasztalat. A résztvevőknek tisztában kell lenni a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, valamint magabiztosan kell tudni használni a kerékpárokat.
 • Az aktív programokon kizáró ok a tériszony és bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
 • A gyalogtúrák és kerékpártúrák nehézségét ötös skálán adjuk meg.

Szükséges felszerelés

 • Túraöltözet: strapabíró túraöltözet, kényelmes túrabakancs, tartalék meleg ruha, jó minőségű, lélegző anyagból (pl. Gore-Tex) készült esőkabát és esőnadrág, kerékpározásra alkalmas ruházat.
 • Túrafelszerelés: kisméretű hátizsák a napi túrákhoz, kulacs, fejlámpa, napszemüveg, túrabot.

Szállás

 • Az utazás 4 éjszakáját a tóparti Torbole kisvárosában, egy háromcsillagos szállodában töltjük. A kétágyas szobákhoz saját fürdő tartozik. A hotel közel fekszik a tóparthoz és Torbole központjához, de Riva del Garda is elérhető kb. 30 perces sétával.

Utazás

 • Az utazáshoz 44-48 fős, légkondicionált autóbuszt veszünk igénybe.
 • Az utazás során átlagosan 3-4 óránként tartunk 15-30 perces szüneteket benzinkutak pihenőhelyein. Nagyobb és színvonalasabb pihenőkben szoktunk megállni, de nem mindenhol adottak erre a lehetőségek. A megállókat a sofőrök vezetési idejét meghatározó szabályok is befolyásolhatják.

Étkezés és ivóvíz

 • Az utazás részvételi költsége tartalmazza a reggelit, a többi étkezést azonban nem. Az első nap étteremben tudunk ebédelni, a többi nap viszont ebédre célszerű valamilyen hideg élelemmel készülni. A túrákon legyen nálunk egy szendvics, csokoládé- vagy müzliszelet. A szállodához közel fekszik egy élelmiszerüzlet, ahol beszerezhetjük az ebédre valót.
 • Vacsorázni Torbole valamelyik éttermében vagy pizzériájában célszerű. Egy átlagos vacsora ára kb. 12-18 EUR.
 • Olaszországban iha­tó a ve­ze­té­kes ivó­víz, de vá­sá­rol­ha­tunk pa­lac­ko­zott ás­vány­vi­zet is. Más­fél li­ter víz ára: kb. 1 EUR.

Időjárás

 • Az utazás időpontjában kellemes nyári idő várható. A nappali legmagasabb hőmérséklet 25-30 °C körül várható, az esti órákban 18-22 °C valószínű. A Monte Baldo túrán hűvös lesz, körülbelül 14-18 °C.
 • Rövid esők előfordulhatnak, ezért mindenképpen legyen nálunk esőkabát.
 • Ezeken az oldalakon ellenőrizheted Torbole, Arco és a Monte Baldo aktuális időjárását.

Kommunikáció

 • A hi­va­ta­los nyelv az olasz, az angolt azonban majdnem mindenhol használhatjuk.
 • A szállodában wifin keresztül érhető el az internet.

Útiokmányok

 • Ma­gyar ál­lam­pol­gár­ok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Olaszországba.

Egészségügy

 • Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.
 • Az irodánk túravezetői elsősegélynyújtásban tudnak segíteni, gyógyszert nem tudnak biztosítani a résztvevőknek.

Elektromos áram

 • A szállodában a magyar szabvánnyal megegyező elektromos csatlakozó áll rendelkezésre.

Va­lu­ta

 • Olasz­or­szág­ban az euró (EUR vagy EUR) a hi­va­ta­los fi­ze­tő­esz­köz, ezért leg­cél­sze­rűbb ezt a pénz­ne­met vin­nünk. A piacok és a kis üzletek kivételével szinte mindenhol fizethetünk bankkártyával is.
 • Készpénzben célszerű kisebb címleteket magunkkal vinni (20-50 EUR).

Ajánlott költőpénz

 • Körülbelül 100-150 EUR + a belépők költségei.

Helyszínen fizetendő költségek

 • Varone-vízesés: 6 EUR
 • Arco, vár: 4 EUR
 • Monte Baldo felvonó: oda-vissza 25 EUR
 • Malcesine, vár: 6 EUR
 • Torbole, kerékpárkölcsönzés: 18 EUR
 • Torbole, borkóstolás: 5 EUR
 • Borravalók: 5-10 EUR
 • A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Csomagolás az autóbuszra

 • Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe, amely kellőképpen strapabíró. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni.
 • A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit magunkkal vihetünk a napi kirándulásokra és túrákra, valamint az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolványod (vagy az útleveled), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép, stb.

Biztosítások

 • Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza. A túrához legmegfelelőbb balesetbiztosítást az Európai Utazási Biztosító nyújtja, amit a jelentkezési űrlapon igényelhetsz.
 • Váratlan betegségek vagy balesetek esetén az útlemondási biztosítás nyújthat segítséget. Ilyen esetben a biztosító 10% önrész levonása után visszafizeti az utazás árát.

Nyilatkozat

 • Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tői fenn­tart­ják a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sák a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén - a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében - módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Eb­ben az eset­ben min­den­kép­pen igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.
 • Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.
 • Az utazás ajánlott korhatára: 7-60 év.
x Garda-tavi kirándulások

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • 4 éjszaka szállást a tóparti Torbole kisvárosában, háromcsillagos szállodában, kétágyas szobákban.
 • 4 reggelit.
 • A hajózást Malcesine és Limone között.
 • Irodánk túra- és idegenvezetését.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A további étkezést.
 • A belépőket, a fakultatív programokat és a kerékpárbérlést.
 • A biztosításokat.
Szállás neve: Garda-tavi kirándulások

Garda-tavi kirándulások utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:

 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • 4 éjszaka szállást a tóparti Torbole kisvárosában, háromcsillagos szállodában, kétágyas szobákban.
 • 4 reggelit.
 • A hajózást Malcesine és Limone között.
 • Irodánk túra- és idegenvezetését.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A további étkezést.
 • A belépőket, a fakultatív programokat és a kerékpárbérlést.
 • A biztosításokat.

leírásánál jelzett szolgáltatások

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Garda-tavi kirándulások

Garda-tavi kirándulások

Olaszország, Garda-tó, Garda

Útazonosító: 143981

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Garda-tavi kirándulások

Garda-tavi kirándulások

Olaszország, Garda-tó, Garda

Útazonosító: 143981

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!