Hotel The Peak - Húsvét az elbűvölő és sokszínű Isztambulban!

Ft-tól/fő 103.324
Időpont: 2021.04.01 - 04.04
Legjobb ár: 103.324 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.04.01 - 04.04
További árak és időpontok

Tartson velünk a Hotel The Peak - Húsvét az elbűvölő és sokszínű Isztambulban! utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 103.324 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója:153943

Hotel The Peak - Húsvét az elbűvölő és sokszínű Isztambulban! ****

1. nap: Budapest- Isztambul
Elutazás Budapestről menetrend szerint közlekedő repülőjárattal Isztambulba az utazási iroda által bérelt helyeken. Érkezés Isztambulba, találkozás helyi képviselőnkkel majd transzfer (amennyiben a szerződés tartalmazza) a szállodába. Szálláshely elfoglalása, szabadprogram.

2. nap: Isztambul
Reggeli a szállodában majd szabadprogram.
Fakultatív programlehetőség: Gyalogos városnézés Isztambul óvárosában: a történelmi városrész leghíresebb helyszíneinek gyalogos felkeresése, magyarnyelvű idegenvezetéssel. A napi program során kb. 14 km távolságot teszünk meg gyalog, a látnivalók között szerepel:  Hagia Sophia mecsetet, az Elsüllyedt Palota (az egyik legnagyobb föld alatti víztározó melyet I. Justinianus bizánci császár építtette 532-ben), a Topkapi Szeráj, a Kék mecset, és a Hippodrome (mai nevén Sultanahmet tere). A program transzfert és étkezést nem tartalmaz, minimum 4 fő jelentkezésekor kerül megszervezésre. A túra indulópontja a jelentkezéskor vagy a szállodai érkezést követően kerül meghatározásra. A belépőjegyek költsége a helyszínen fizetendő kb. 40 euró. A program időtartama: kb. 7 óra. A részvételi díjról lent a kalkulációban tajékozódhat.

3. nap: Isztambul
Reggeli a szállodában, majd szabadprogram. Fakultatív, szervezett csoportos idegenvezetős programok, felár ellenében foglalhatók.

4. nap: Isztambul - Budapest
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre menetrendszerinti repülőjárattal (érkezés a menetrend függvényében).

Szállás: választás szerinti helyi besorolásnak megfelelő 4*-os, történelmi városközpontban vagy annak közelében található városi szállodákban.

 

Részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

 • 4 nap/3 éjszaka szállás, az egyéni választás szerinti szállodákban (4*)
 • Reggelis ellátás
 • Repülőjegy Budapest - Isztambul - Budapest útvonalra
 • Személyenként 1 db kézipoggyász: max. 55x40x23cm max. 8 kg
 • Személyenként 1 db feladható poggyász max. 20 kg
 • Helyi asszisztencia (angol nyelven)

Igény esetén, külön fizetendő:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • Fakultatív programok

Ellátás: reggeli, a programban feltüntetettek szerint.

Utazás: közvetlen repülőjárattal Budapest-Isztambul -Budapest útvonalon.

Menetrend (tájékoztató): BUD 13:20 IST 16:25 // 11:25 BUD 12:40

Minimális utaslétszám: 20 fő

Idegenvezetés, helyszíni asszisztencia: angol nyelven

 

Programjavaslat, látnivalók (egyéni városnéző program összeállításához):

 • Chorai Megváltó Templom - A városfalakon belül található a Chorai Megváltó Templom, más néven a Kariye Camii. Gyönyörű mozaikjainak és csodaszép freskóinak köszönhetően Isztambul egyik legpompásabb vallásos épülete. Nyitva, szerda kivételével, minden nap, belépőjegy ára ~ 70 TRL.
 • Hagia Sophia - A több mint ezer évig keresztény templomként működő Hagia Sophia kötelező látványosság Isztambulban. Ez a csodálatos templomból mecsetté, majd múzeummá lett épület hatalmas, rózsaszínes kőből épült kupoláival és körülötte lévő négy minarettel Isztambul egyik legnagyobb látványossága. Nyitva, hétfő kivételével, minden nap, belépőjegy ára ~ 100 TRL.
 • Kék mecset - Ahmed szultán által épített híres Kék mecset tökéletesen tükrözi Isztambul nagyszerűségét, eleganciáját, gazdagságát és felsőbbrendűségét. Minden nap nyitva van, de az imádkozások idején, ill. azelőtt fél órával a turisták előtt zárva. Ingyenes a belépés!
 • Szulejmán mecset - Isztambul legnagyobb mecsete. A mecsetet Szulejmán-szultán parancsára, 1550-1558 között építették. Minden nap nyitva van, de az imádkozások idején, ill. azelőtt fél órával a turisták előtt zárva. Ingyenes a belépés!
 • A Nagy Bazár és a Fűszerbazár - A keleti kézműves áruk, illatok és kelmék különleges világával csábít az isztambuli Nagy, vagy más néven Fedett Bazár, mely a világ egyik legnagyobb ,,piactere", szinte egy kisváros a nagyvárosban, ahol közel 4000 üzlet található. Innen nem messze található a 17. század óta létező egyiptomi fűszerpiac. Itt színes és turistacsalogató fotókat lehet készíteni, alkudozhatunk a helyiekkel, isteni datolyát vagy olívabogyót kóstolhatunk, vagy egyszerűen elmerülhetünk a nyüzsgő és tarka forgatagban. Ingyenes a belépés!
 • Elsülyedt palota - Hagia Sophia közelében elhelyezkedő 150 méter mélységben fekvő, 134×54 méteres, 336 oszloppal rendelkező ciszternarendszer a legnagyobb az Isztambul alatt fekvő ősi víztározók közül, meglátogatása hatalmas élményt nyújt. Nyitva minden nap, belépőjegy ára ~ 80 TRL.
 • Topkapi Szeráj - Isztambul egyik "kötelező" nevezetessége. A világhíres palota az oszmán kultúra meghatározó épületkomplexuma, mely több száz évig az Oszmán birodalom adminisztratív központja volt. Nyitva - kedd kivételével- minden nap, belépőjegy ára ~100 TRL, ha a hárembe is be szeretnénk menni további ~50 TRL.
 • Dolmabahce Szeráj - A Boszporusz nyugati, európai partján fekvő leglátványosabb palota a Dolmabahce sarayi, mely 1843-1856 között, I. Abdul-Medzsid szultán rendeletére épült. Nyitva - hétfő kivételével - minden nap, belépőjegy ára ~100 TRL, ha a hárembe is be szeretnénk menni további ~40 TRL.
 • Galata-torony - Az egyik legpáratlanabb panorámáját minden bizonnyal az Aranyszarv-öböltől északra elterülő Beyoglu negyed csúcsán magasodó Galata-torony (Galata Kulesi) nyújtja. A Galata-toronyba lift visz fel, de a liftezés után további lépcsősor gyaloglás szükséges. Nyitva minden nap, belépőjegy ára ~ 30 TRL.
 • Beyoglu-negyed - Beyoglu negyede olyan, mint egy kis francia hatású ékszerdoboz, sokan úgy is nevezik, mint a Kelet Párizsa. A turisták között rendkívül népszerű kerület az Aranyszarv-öböltől északra terül el, különválva így a régi városrésztől, mellyel a Galata-híd köti össze.

 

Javaslat, egyéni utazásra, tömegközlekedéssel

A tömegközlekedési (autóbusz, metró, villamos, sikló, libegő) jegyárak ~ 2.6 TRL összegbe kerülnek, a jegyek (zsetonok) automatákból vagy trafikoknál vásárolható meg és egy útra szólnak. Lehetőség van ún. gyűjtőjegy vásárlására is, ami 5 utazásra szól. A jegyeket felszállás előtt érvényesíteni kell. Jóval kényelmesebb és olcsóbb megoldás, ha érkezést követően Istanbulkart-ot (érintőkártyás okos-fizetőrendszer) vásárolnunk. Ez szintén a megállóknál vagy állomásokon található automatákból (sárga színű) vagy trafikoknál vásárolható meg, költsége ~ 10 TRL. A vásárlást követően a kártya tetszőleges összeggel (credit) tölthető fel. A feltöltött kártyával a tömegközlekedési eszközök jelentős árengedménnyel használhatóak, a kártyát érvényesíteni kell felszállás előtt, leolvasó elé tartva, ekkor kerül a viteldíj levonásra. Egy kártyával akár több jegyvásárlásra is lehetőség van (nem szükséges minden utazónak saját kártyával rendelkezni).

Összehasonlítva a szóló jegyárakat és az Istanbulkart viteldíjakat:

 • Busz, metró villamos, sikló, libegő: jeggyel ~5.00 TRL // Istanbulkarte-val ~2.60 TRL (fő/utazás)
 • Hajó: jeggyel ~5.00-7.80 TRL // Istanbulkarte-val 2.60-4.00 TRL (fő/utazás)

Városszerte a nagyobb állomásokon és megállóknál ingyenes turista térképeket találhatunk melyek jelentősen megkönnyíthetik a tájékozódást. A közúti forgalom a városban szinte jelentős emiatt szinte mindig közlekedési dugó van, ezért inkább javasoljuk a kötöttpályás közlekedést (villamos, metró). A történelmi óváros nevezetességei egymástól bejártható távolságnyira találhatók azok gyalogosan is elérhetők.

 

Hasznos tudnivalók

 • Ország: Törökország
 • Beutazás, vízum:
  Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Törökországba. Beutazáshoz szükséges dokumentumok: Útlevél (beutazást követően 150 napig érvényesnek kell lennie) Az épp aktuális, országonként eltérő, ideiglenes beutazási vagy visszautazási szabályozásokról (pl. koronavírus), kérjük az utazás előtt tájékozódjanak.
 • Repülési idő: kb. 2 óra 5 perc
 • Hivatalos nyelv: Török
 • Fizetőeszköz: Török líra (1 török líra kb.42-45 forint)
 • Hívószám: +90
 • Időeltolódás: + 1 óra nyáron, + 2 óra télen
 • Hotelek távolsága a repülőtértől: ~ 40 km. (kb. 60-80 perc transzfer, közúti forgalomtól függ)
 • Kötelező védőoltás: Nincs
 • Hasznos információk:
  Muszlim ország lévén a hölgyeknek tanácsos konzervatívan öltözködni, a vállat, hátat, lábat és a dekoltázst szabadon hagyó ruhadarabok viselése nem ajánlatos az utcán. A mecsetekben fokozottan figyeljünk az öltözködési szabályokra - a templomok bejáratánál mindig feltüntetik, hogy milyen öltözékben lehet belépni. Törökországban szabad alkoholt fogyasztani, a legtöbb étteremben és bárban szinte bármilyen italt megvásárolható. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott.

Fekvés:

Fekvése:
Isztambul Taksim kerületében található modern szálloda, a város egyik legősibb negyedében a Pyra (Beyoglu) negyedben épült, mely leginkább a nyüzsgő éjszakai életéről, hangulatos vásárlóutcáiról és divatos éttermeiről híres.  A környéken több híres mecset, történelmi épületek (pl. Galata-torony, közfürdők), múzeum található, a mellékutcák sűrű labirintusában bárok, régiségboltok, és a Boszporuszra nyíló kilátással rendelkező panorámás tetőteraszokon kialakított éttermek várják az ide látogatókat. Isztambul óvárosrésze gyalogosan és tömegközlekedéssel is könnyedén elérhető (kb. 3km).

Szobák:
minden szoba egyedi kialakítású és berendezésű, légkondicionálható, pótágyazható, fürdőszobával (fürdőköpeny és szobapapucs), hajszárítóval, Lcd tv-vel, telefonnal, vízforralóval (tea és kávékészítési lehetőség), ingyenes Wifi kapcsolattal és szobaszéffel felszerelt. Minibár és vasaló térítés ellenében igényelhető. A szobákhoz többségéhez franciaerkély tartozik, utcai vagy belső udvarra néző kilátással.

Szolgáltatás:
recepció, lift, étterem, bár, ruhatisztítás, pénzváltás, tetőterasz medencével (szezonálisan üzemel), Wellness és Spa részleg: gőzfürdő, szauna, edzőszoba. Egyes szolgáltatások igénybevétele térítéshez kötött.

Ellátás:
reggeli büfé rendszerben. Felár ellenében félpanzió foglalható.

Ellátás: A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.

x Hotel The Peak - Húsvét az elbűvölő és sokszínű Isztambulban!
Szállás neve: Hotel The Peak - Húsvét az elbűvölő és sokszínű Isztambulban! ****

Hotel The Peak - Húsvét az elbűvölő és sokszínű Isztambulban! utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Telepített magyar nyelvű képviselet
Repülőtéri illeték
Transzfer
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
üzemanyag felár
Foglalási díj

Felárak*:
 1. Félpanziós felár 18.180 Ft/fő
 2. Foglalási díj 500 Ft/fő
 3. Repüléssel kapcsolatos díjak 36.360 Ft/fő
 4. Repülőtéri parkolás (Budapest) 6.060 Ft/fő
 5. Transzfer díj 12.120 Ft/fő
 6. Útlemondási biztosítás 3.100 Ft/foglalás* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Hotel The Peak - Húsvét az elbűvölő és sokszínű Isztambulban!

Hotel The Peak - Húsvét az elbűvölő és sokszínű Isztambulban!

Törökország, Isztambul

Útazonosító: 153943

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Hotel The Peak - Húsvét az elbűvölő és sokszínű Isztambulban!

Hotel The Peak - Húsvét az elbűvölő és sokszínű Isztambulban!

Törökország, Isztambul

Útazonosító: 153943

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!