Jordánia - Holt-tenger és sivatag - Jordán körút

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Amman | Jerash | Ajloun | Holt-tenger | Madaba | Nebo-hegy | Kis-Petra | Petra | Wadi Rum | Amman

Jordániában helyi kísérővel adott időkeretben biztosan többet látunk, mert a nevezetességek közötti tömegközlekedés bonyolult, nem igazán megbízható. A régmúltat és a jelent is személyes kiegészítésekkel, sztorikkal érdekesebben ismerhetjük meg, nem kell minden egyes csúcsprogramnál izgulni, hogy jó idegenvezetőt fogunk-e ki, vagy valami kóklert. Wadi Rumban a sivatagi éjszaka bizonyosan felejthetetlen élmény, a holt-tengeri kirándulást okos dolog kombinálni a Nebo-hegy
és a madabai templomok meglátogatásával. Petra romvárosa mindenki számára a jordániai utazás csúcspontja, és ott még inkább praktikus alapos terepismerettel rendelkező helyire bízni az időbeosztást.

Ellátás: félpanziós ellátás

Indulás minden szerdán és vasárnap!
Éjszakázás a sivatagban!

 

 

Program:

1. nap
Érkezés Jordániába, transzfer Amman városába. Este a hotelszobák elfoglalása, vacsora.

2. nap: Amman - Jerash – Ajloun – Holt-Tenger

Reggeli után egy vezetett túra során megcsodálhatjuk a panorámát Amman városából, majd ellátogatunk a románkori városba, Jerashba, a kővel kirakott, oszlopokkal szegélyezett utcák, a római mintára épült templomok, színházak, közterek, fürdők, szökőkutak és városfalak közé. A városhoz hasonlóan “kötelező” látnivaló az ideutazók számára az Ajloun dombján álló vár, melyet 1184-ben építtetett Saladin tábornok a helyi bányák ellenőrzésére. A vár szerepe a keresztes hadjáratok alatt tovább nőtt, fekvésének köszönhetően uralta a kereskedelmi és kereskedelmi útvonalakat Jordánia és Szíria között. Este érkezés a Holt-tengerhez, szállás elfoglalása, vacsora.

3. nap: Holt-tenger

Szabad program a Holt-tengernél.

4. nap: Holt-tenger – Madaba – Nebo – Little Petra - Petra

Reggeli után ellátogatunk Madabába. A város híres az ókoriból fennmaradt, különleges bizánci stílusú mozaikjáról, amely Jeruzsálem és a Szent Föld térképét ábrázolja. Utunkat folytatva a bibliából ismert Nébó hegyhez érünk, ahonnan Mózes megpillantotta az ígéret földjét. Little Petra, más néven Al Beidha vagy Siq al-Barid a következő állomásunk. A Petrától északra eső "hideg kanyon" a kövekbe faragott épületek és szobrok fakó színéről kapta a nevét. Este érkezés Petrába, szállás elfoglalása, vacsora.

5. nap: Petra

A reggelit követően ellátogatunk a világ hét csodájának egyikébe, az UNESCO világörökség részét képező Petrába. A városba 1 km-es séta vezet a Szik szurdokon át, és a két oldalunkon a 80 méter magas homokkő fal víz által vájt formái és élénk színei varázsolják el a látogatókat. Az út teljesen biztonságos, így teljes nyugalommal élvezhetjük Petra román stílusú templomainak, szentélyeinek, oszlopsoros utcáinak hangulatát. Éjszakázás, vacsora Petrában.

6. nap: Petra - Wadi Rum

Reggeli után egy másfél órás dzsipút alatt felfedezzük Wadi Rum természetvédelmi területet. A jordán sivatag színe javát a helyiek a Hold Völgyének is nevezik. Éjszakázás, vacsora Wadi Rumban.

7. nap: Wadi Rum - Amman

Reggeli után indulás Ammanba, hotel elfoglalása és szabad program.

8. nap

Reggeli után transzfer a Queen Alia Reptérre, hazaindulás.

 

Szállás neve: Holt-tenger és sivatag - Jordán körút
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Jordánia - Holt-tenger és sivatag - Jordán körút

Jordánia - Holt-tenger és sivatag - Jordán körút

Jordánia, Amman

Útazonosító: 117826

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Jordánia - Holt-tenger és sivatag - Jordán körút

Jordánia - Holt-tenger és sivatag - Jordán körút

Jordánia, Amman

Útazonosító: 117826

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!