NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN ****

Ft-tól/fő 1.499.000
Időpont: 2024.04.29 - 05.12
Legjobb ár: 1.499.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.04.29 - 05.12
További árak és időpontok

Tartson velünk a NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN **** utazásra! A kiutazás repülővel történik. , félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 14 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.499.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 14 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója:178409

Leírás:

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Lima - Pisco - Nazca - Huacachina - Paracas - Ballestas-szigetek - Arequipa - Colca - Puno - Titicaca-tó - Cuzco - szent völgy - Machu Picchu - Lima

Időpont: 2024. április 29. - május 11.

Előkészületben: 2024. június 14-27. - INTI RAYMI FESZTIVÁL

Dél-Amerika legtitokzatosabb országának meghódításához egy óceánt és egy kontinenst is át kell repülni, amikor azonban szembesül az utazó azzal, hogy Peruban lenni mit is jelent, nem kételkedik többé, hogy megérte-e a fárasztó utazás. A hatalmas Andok fenséges láncolata és a Titicaca-tó rezzenéstelen, jeges tükre, az indiánok piros pozsgás mosolya és az út szélén szelíden bámészkodó lámák, a spanyol hódítók barokk templomai és az inkák nyers kőépítményei, az ízek, a színek, a ritka hegyi levegő, a csend hangjai mind egy-egy pillanatkép az emlékezet számára arról, hogy itt és most egy nem mindennapi ország látnivalóinak vagyunk tanúi. Itt még a hegyekben is istenek laknak, s szinte érezzük Pachamama, vagyis Föld Anya szellemét a Machu Picchu szó szoros értelmében szédítő látványába belefeledkezve.

A legtalálóbban perui körutazásaink nagy tapasztalattal rendelkező Dél-Amerika-specialista idegenvezetője fogalmazta meg e különleges ország lényegét: vannak a világ országai - és ott van Peru.

1. nap: Budapest - Lima

Kora reggel elutazás Budapestről repülőgéppel, átszállással Limába. Megérkezés Peru fővárosába a késő délutáni órákban, transzfer a szállodába. Szállás Limában.

2. nap: Lima - Pisco - Nazca-vonalak - Ica Huacachina - Paracas

Korai elutazás autóbusszal a kb. 3,5 órás buszútra fekvő Pisco városába. Indulás dél irányába az óceánpart mentén, a híres Pánamerikai főútvonalon, mely az amerikai kontinensen vonul végig mintegy 30 000 km hosszan, Alaszkától Patagóniáig. Piscóba érve fakultatív program: utazás kisrepülőgéppel a Nazca-vonalakhoz angolul-spanyolul beszélő idegenvezető kíséretével. A rejtélyes Nazca-vonalak különböző alakokat, állatokat formáló, gigantikus ábrák a sivatagban, amelyek csak a magasból vehetők ki. A vonalak a dél-perui partvidék legjelentősebb kultúrája, az i.e. I-VIII. század között élt Nazca kultúra idejében keletkeztek, titkukat a mai napig nem fejtették meg. A program időtartama kb. 90 perc, melyből a Nazca-vonalak fölött történő repülés 30 perces. Az utazás során a a perui táj szépsége: az Ocucaje-völgy és hegyei, Santa Cruz, Palpa, Viscas, a paracasi és nazcai kultúra bölcsője, az El Ingenio-völgy is megcsodálható. A Nazca-vonalakhoz érve repülés a híres geoglifák: a bálna, az űrhajós, a majom, a kutya, a kolibri, a spirál, a pók, a kondor, a hínár, az albatrosz, a pelikán, a papagáj, a kezek, a fa, a gyík, a virág, az utazó, a termékenység, a királyi család ábrája felett.

A programot nem választók a különleges ökoszisztémájú, látványos tájakkal tarkított Paracas Nemzeti Rezervátumot fedezhetik fel. Először a látogatóközpont, majd a vörös homokjáról híres Red Beach megtekintése, melynek szépségét a Csendes-óceán panorámája emel ki. A katedrális nevű egyedülálló sziklaképződmény a tengeri madarak fészkelőhelyéül szolgál.

A programot követően ebéd és látogatás egy helyi borgazdaságban Icában, ahol a helyi borkészítés és a pisco szőlőpárlat készítésének titkai ismerhetők meg. A rendelkezésre álló idő függvényében fakultatív program az Icától kb. 5 km-re lévő oázis-városban, Huacachinában: buggy túra a homokdűnéken. Utazás terepjárókkal a sivatag dűnéi között, majd lehetőség a sandboarding kipróbálására. Szállás Paracasban.

3. nap: Ballestas-szigetek - Lima - Arequipa

Reggel utazás motoros kishajókkal a Peruhoz tartozó csendes-óceáni természetvédelmi körzet részét képező Ballestas-szigetekhez, ahol a part mentén ritka tengeri madárfajok, flamingók, kormoránok, szulák, sirályok, szürke (perui) pelikánok, sőt, néha oroszlánfókák és Humboldt-pingvinek is láthatók. A szigeteket állatvilága miatt ,,Kis Galapagos"-ként is emlegetik. A kikötő mögötti domboldalban megfigyelhető a Candelabro, vagyis gyertyatartó geoglifája, mely a Nazca-vonalakhoz hasonlatos és kb. i.e. 200 körül keletkezett.

Visszautazás autóbusszal Limába, útközben ebéd. Limába érve elutazás repülőgéppel Arequipa városába. Megérkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába, szállás Arequipában.

4. nap: Arequipa

Félnapos városnézés Arequipában, mely Peru délnyugati részén, 2 316 méterrel a tengerszint felett emelkedik. A várost 1540-ben alapító Francisco Pizarro a Szép város (Villa Harmosa) nevet ajándékozta az alvó vulkánok által körül ölelt városnak. Fénykorát a XVII. - XVIII. században élte a gazdag hegyi bányászoknak köszönhetően, akik csodálatos templomokat és épületeket emeltek itt. A Szent Katalin kolostor, a katedrális, a monumentális főtér, a Jezsuita templom, a Carmen Alto kilátópont és a város egyéb látnivalóinak megtekintése, majd ebéd. A délután szabad pihenésre, kikapcsolódásra a gyönyörű "fehér városban".

5. nap: Arequipa - Colca

Reggel továbbutazás festői tájakon a kb.5 órás buszútra lévő, 3600 méteres magasságban fekvő Colcába. Az utazás a Salinas és az Aguada Blanca Nemzeti Rezervátumon át vezet, ahol kis szerencsével vikunyák is láthatók. Út közben megálló kokatea vagy inka tea fogyasztására. A Chucure vulkán régi kráterén és a túra legmagasabb pontján (4800 m) áthaladva érkezés Chivayba, a Colca-kanyonhoz, mely a második legmélyebb kanyon a világon. A megérkezést követően elhelyezkedés a hegyek ölelésében fekvő termálvizes szállodában. A nap hátralevő rész.ében pihenés a szállodában, kikapcsolódás és akklimatizálódás a magassághoz. Vacsora a szállodában.

6. nap: Colca Canyon - Puno

Utazás a lenyűgöző Colca Canyonhoz, amely a világ egyik legmélyebb Canyonja (3270 m), kétszer olyan mély, mint a Grand Canyon. Nevét az alatta hömpölygő folyóról kapta, a Colca az egykor itt élt indián törzs neve. Itt élnek az igen ritka kondorok, amelyek köröző röpte egy kis szerencsével a megfigyelő pontokról jól látható. Az út olyan festői, tipikus perui városkákat is érint, mint Pinchillo, Maca, Achola, Yanque és Chivay. Ebéd Chivayban, majd továbbutazás Puno városába (kb. 6 órás buszút), ahol szállás.

7. nap: Puno - Titicaca-tó

Kirándulás hajóval a Titicaca-tavon. A 3821 méteres magasságban fekvő tó Peru és egyben a világ legmagasabban fekvő, hajózható tava, 8300 m2-es kiterjedésével pedig Dél-Amerika legnagyobb édesvízi tava. A Titicaca gyönyörű látványt nyújt háttérben a havas hegyvonulatokkal, előtérben a sima víztükörrel. A legenda szerint a tó a Föld születésének és az inka civilizációnak szent helye: Viracocha, a Nap és vihar istene emelkedett itt ki, s alkotta meg a Napot, a csillagokat és az első embereket. A Titicaca-tó partján és szigetein a Peru legősibb népeihez tartozó kecsua és aymara indiánok élnek. Látogatás az Uros-szigeteken, az uros indiánok által nádból épített szigeteken, melyek a tavon lebegnek és otthonként szolgálnak az itt élők számára. Ebéd, majd visszatérés Punóba. A délután szabad pihenésre, vagy látogatás az idegenvezetővel a punói kokamúzeumba (Museo de La Coca y Costumbres), ahol a kokacserje feldolgozása és a kokalevél sokoldalú felhasználása mellett történelmi és kulturális érdekességek hallhatók és hagyományos perui öltözékek is láthatók. Szállás Punóban.

8. nap: Puno - Cuzco

Elutazás turista autóbusszal Cuzcóba (kb.380 km). Az út során az inka kultúra további kincsei láthatók: a Pukara komplexum, a 4335 méteres magasságban található La Raya hágó és szemet gyönyörködtető látképe a vadon élő vikunyákkal (dél-amerikai tevefaj), a Raqchi templom, az Andahuaylillas templom. Útközben ebéd Sicuaniban. Késő este megérkezés Peru egyik legrégibb városába, Cuzcóba, ahol szállás.

9. nap: Szent völgy - Pisac- Cuzco

Délelőtt kirándulás a szent völgybe, ahol az Urubamba, az inkák szent folyója folyik. Pisac faluban látogatás a híres indián piacon. Visszautazás Cuczóba és a Cuzco környéki régészeti központ megtekintése: Sacsayhuaman, a villám temploma, Puca Pucara, Kenko és Tambomachay inka fürdői. Ezt követően városnézés Cuzcóban, melynek jelentése: a világ köldöke. Az inkák alapították i.sz. 1100-ban (Manco Cápac) és az Inka Birodalom központja volt. A város épületei egyaránt magukon hordozzák az inkák masszív építészetének és a XVI. századi spanyol hódítók részletgazdag stílusának jegyeit. Főtere, a Plaza de Armas a híres katedrálissal, a koloniális épületek és a szűk kis utcácskák különleges hangulatot árasztanak. A Koricancha templom és a katedrális megtekintése. Este vacsora és folklór táncbemutató. Szállás Cuzcóban.

10. nap: Cuzco - Machu Picchu

Kora reggel transzfer a Poroy vasútállomásra, hogy kezdetét vegye a program talán leglátványosabb kirándulása. Utazás Peru legszebb vidékein az Andok festői vonulata mentén panoráma vonattal Aguas Calientesbe, a Machu Picchu lábához. Kb. félórás autóbuszos utazás a tengerszint felett 2400 méterrel található híres perui templomváros, a Machu Picchu romjaihoz. Az ég és az Andok között, egy szinte megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis erődített település, amelyet 1450 körül Pacsakutek Yupanki inka király parancsára építettek. A város fél évszázadig virágzott, majd kb. 400 évig nem tudott róla a világ, míg 1911-ben-ben újra felfedezték: a Yale-en dolgozó Hiram Bingham kalandos régészeti expedíciót vezetett Peruba, az utolsó inka főváros, Vilcabamba felkutatására, és egy indián földműves vezette el a sűrű növényzettel benőtt hegyhátra. A tudósok mai álláspontja szerint Machu Picchu az inka társadalom uralkodó osztályai számára épített templomokból, palotákból és obszervatóriumokból álló komplexum volt. 1983-tól a Világörökség kincseit, 2007-től a Világ Új Hét csodáját gazdagítja. A romváros megtekintése perui vezetővel. Ebéd. Délután visszautazás vonattal Cuzcóba, ahol szállás.

11. nap (június): Napisten-ünnep, Inti Raymi fesztivál a Szent völgyben

Az Inti Raymi az inkák idején a legfontosabb vallási ünnep volt, melynek hagyományait hűen őrzik ma is. Minden évben a téli napforduló után három nappal, június 24-én ünneplik Napistent látványos, jelmezes, álarcos ünnepséggel és felvonulással Cuscóban és Sacsayhuamanban. Inti Raymi, a Napisten Viracocha, a Föld teremtőjének istene után a második legnagyobb isten volt az inka kultúrában. A Napistenhez fohászkodnak a bőséges terméshozamért is. Az egésznapos, színpompás, zenés felvonulás kora reggel kezdődik a Naptemplomnál, Qorikancha templománál, majd a Plaza de Armason folytatódik és a Cuscó környéki Sacsayhuamanban ér véget a fő ceremóniával, a Napistennek való felajánlással, hálaadással és kérésekkel. A nap során hideg ebédcsomag biztosított, valamint autóbuszos transzfer Sacsayhuamanba. Délután visszautazás Cuzcóba, ahol szállás.

11. nap (április-május), 12. nap (június): Cuzco - Lima

Délelőtt transzfer a repülőtérre, elutazás repülőgéppel Limába. Délután fakultatív program: a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Larco múzeum megtekintése idegenvezetővel, ahol a mintegy 5000 évet átölelő, prekolumbián időkből származó páratlan kincsek, arany, ezüst és bronz tárgyak, kerámiák és textíliák gyűjteménye tekinthető meg. Vacsora és szállás Limában.

 

12. nap (április-május), 13. nap (június): Lima

Városnézés a királyok városában, melyet 1535. január 18.-án alapított Francisco Pizarro és már a XVII. század kezdetétől reneszánsz és barokk templomok, csodálatos épületek és paloták, egyetemek, püspöki rezidenciák és intenzív kulturális élet jellemezte. A Plaza Mayor - a főtér, a katedrális, az óváros házai jellegzetes, fedett, Mudéjar stílusú balkonjaikkal, a San Francisco kolostor - a perui koloniál építészet igazi ékköve, és lenyűgöző katakombáinak megtekintése. A program után ebéd Limában. Délután transzfer a limai repülőtérre, elutazás repülőgéppel, európai átszállással Budapestre.

 

13. nap (április-május), 14. nap (június)

Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Minimum létszám: 16 fő

A sárgaláz elleni védőoltás felvétele ajánlott!

A programok sorrendje változhat.

Az utazás a nagy magasságok miatt megviselheti a szervezetet.

Szállás:

Az április-májusi időpontban 11, a júniusi időpontban 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Ellátás:


félpanzió(11 illetve 12 alkalommal reggeli, 8 illetve 9 alkalommal ebéd, 3 alkalommal vacsora)

x NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN ****

Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel Budapest - Lima - Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon, az borszégon belül Lima - Arequipa, Cuzco - Lima útvonalon utazás helyi repülőjárattal, turista osztályon
   

 • utazás  a körutazás alatt autóbusszal, Puno és Cuzco között helyi buszjárattal, valamint Poroy - Aquas Calientes között panoráma ablakos vonattal
   

 • az április-májusi időpontban 11, a júniusi időpontban 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   

 • félpanziós ellátás a leírás szerint (április-májusban 11 reggeli, 8 ebéd, 3 vacsora, júniusban 12 reggeli, 9 ebéd, 3 vacsora; egyes étkezések hideg csomagban)
   

 • a leírás szerinti programok belépőkkel

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • fakultatív programok (minimum létszám: 10 fő)

  Utazás repülővel a Nazca-vonalak felett
  A limai Aranymúzeum megtekintése
  Buggy-túra a Huacachina-oázisban 

Szállás neve: NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN ****

NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN **** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel Budapest - Lima - Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon, az borszégon belül Lima - Arequipa, Cuzco - Lima útvonalon utazás helyi repülőjárattal, turista osztályon
   

 • utazás  a körutazás alatt autóbusszal, Puno és Cuzco között helyi buszjárattal, valamint Poroy - Aquas Calientes között panoráma ablakos vonattal
   

 • az április-májusi időpontban 11, a júniusi időpontban 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   

 • félpanziós ellátás a leírás szerint (április-májusban 11 reggeli, 8 ebéd, 3 vacsora, júniusban 12 reggeli, 9 ebéd, 3 vacsora; egyes étkezések hideg csomagban)
   

 • a leírás szerinti programok belépőkkel

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • fakultatív programok (minimum létszám: 10 fő)

  Utazás repülővel a Nazca-vonalak felett
  A limai Aranymúzeum megtekintése
  Buggy-túra a Huacachina-oázisban 


leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. illeték 0 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN ****

NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN ****

Peru, Körutazás Peruban

Útazonosító: 178409

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN ****

NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN ****

Peru, Körutazás Peruban

Útazonosító: 178409

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!