OMÁN ÉS AZ ARAB EMÍRSÉGEK ****

Ft-tól/fő 789.800
Időpont: 2024.12.06 - 12.14
Legjobb ár: 789.800 Ft-tól/fő Utazás időpontja: 2024.12.06 - 12.14
További árak és időpontok

Tartson velünk a „OMÁN ÉS AZ ARAB EMÍRSÉGEK ****” utazásra! A kiutazás repülővel történik Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 789.800 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója:184198

Program leírás

Az Egyesült Arab Emirátusok a világ egyik legérdekesebb országa, ahol teljes harmóniát alkotva keveredik az Ezeregyéjszakából elképzelt arab mesevilág napjaink legmagasabb színvonalú technikai fejlettségével. A nyüzsgő városokban rejlő változatos programlehetőségek révén minden nap más és más élményben részesülhetünk! Az Ománi Szultánság varázslatos, a tömegturizmustól még mentes, lebilincselő vidék az Arab-félsziget keleti partjainál. Természeti adottságai - drámai hegyvonulatok, mély kanyonok, termékeny oázisok, lélegzetelállító homokdűnék, és mintegy 2000 km hosszú, szinte érintetlen tengerpartja - különböztetik meg Ománt a többi térségbeli országtól. Omán a mai Közel-Kelet egyik legvonzóbb úticélja, a modern értelemben vett keleti paradicsom, ahol tökéletes harmóniában egyesül a kényelem és gazdagság az évezredes hagyománnyal és kultúrával. Ománban az arab hagyományokat ápolva tárt karokkal fogadják a kultúrájuk és tájaik iránt érdeklődő, őket megismerni szándékozó utazókat.

Utazás: Budapest - Dubaj - Budapest útvonalon az Emirates légitársaság menetrend szerinti járatával, a programok során légkondicionált autóbusszal és metróval.
Elhelyezés: 5 + 1 éjszaka Dubajban és 2 éjszaka Muscatban, 4* szállodák 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s szobáiban.
Ellátás: Dubajban büféreggeli és négy alkalommal büfévacsora, Ománban teljes ellátás a programleírás szerint.

 

1. nap: Budapest - Dubaj
Elutazás Dubajba a délutáni órákban. Érkezés késő este, majd transzfer a szállodába. Szállás.

2. nap: Dubaj - a kezdetektől napjainkig & Dubai by Night
DUBAJ nem tartozik a régi műemlékektől, történelmi negyedektől, évszázados építészeti csodáktól hemzsegő városok közé, ahová ,,szokványos" városnéző túrákat lehetne szervezni. Itt nincsenek klasszikus értelemben vett építészettörténeti műremekek, melyek a világ művészettörténetének evolúcióját vonultatnák fel, ami tökéletesen érthető, ha figyelembe vesszük azt a tényt: maga a város is csak alig 150 éve létezik, fejlődésnek pedig alig 50-60 éve indult. Mégis Dubaj maga az a csoda, ahol a XXI. század (sőt, a jövő!) gyakran még a legvadabb képzeletet is felülmúló építészeti gyöngyszemei sorakoznak. Városnézésünk során igazi ,,időutazásban" lehet részünk: a délelőtt folyamán Dubaj óvárosi részén megismerkedünk a város múltjával és rohamos fejlődésével (Al Shindagha negyed, a Creek, Aranypiac, Fűszerpiac), délután pedig a legmodernebb építészeti csodákat, leghíresebb felhőkarcolókat, leglátványosabb lakónegyedeket keressük fel. Rövid megállót teszünk a híres Burj Al Arab szállodánál, majd a naplementét a Pálmakilátóból (The View at the Palm) csodáljuk meg, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a Pálma-szigetre (Palm Jumeriah). Sötétedés után, a nap zárásaként a világ legmagasabb felhőkarcolóival rendelkező elegáns negyedében, a Dubai Marinán sétálunk. Vacsora és szállás.

3. nap: Abu Dhabi
Városnézés az Egyesült Arab Emírségek ultramodern fővárosában, ABU DHABI-ban. A hét emírség legnagyobb és egyben leggazdagabb tagországa Abu Dhabi, melynek azonos nevű fővárosát egyedi hangulat jellemzi. Első programunk a lenyűgöző, 54 hófehér márványkupolával díszített, hatalmas Zayed sejk mecset megtekintése. A mesebeli Nagymecset díszítőelemei között megtalálható a világ legnagyobb kézi csomózású szőnyege, valamint a világ egyik legnagyobb, Swarovski kristályokkal díszített csillárja is. Az alig több mint egy évtized alatt elkészült mecset azért épült, hogy megtestesítse a békét és a toleranciát, és hogy mindenféle hitű embert szívesen fogadjon. A Qasr Al Watan elnöki palota az arab építészet és művészet legkimagaslóbb alkotása. A Nemzet Palotájának megtekintése során az Emírségek hagyományaihoz, értékeihez és kulturális örökségéhez kerülnek közelebb a látogatók, impozáns épületét elképesztő pompa, elegancia és az arab építészetre jellemző csillogás övezi. Visszaúton rövid látogatást teszünk egy datolyapiacon. Vacsora és szállás Dubajban.

4. nap: Dubaj - a Jövő Múzeuma és sivatagi jeep safari BBQ vacsorával
Egész napos pihenés, szabadprogram, vagy részvétel a fakultatív kirándulásokon. Fakultatív program keretében az Emirátusok egyik lejújabb szenzációját, a 2022.02.22-én megnyitott Jövő Múzeumát keressük fel. A múzeum nemcsak Dubaj, hanem az egész bolygó egyik legkorszerűbb és leggyönyörűbb látványossága. Egy építészeti és mérnöki csoda, amely a múltból a jelenbe ível át, ötvözve a modern technológiákat a hagyományos művészeti formákkal, bemutatva, hogy milyen lesz a világ 50 év múlva. A hét emeletből álló, különleges épület egyes szintjei különböző élményekkel szolgálnak a vendégek számára, a mesterséges intelligencia és a legmodernebb technikai megoldások segítségével. Délután fakultatív sivatagi szafarin vehetünk részt. A program során terepjárókkal utazunk a homokdűnéken keresztül: felejthetetlen élmény, ahogyan a kavargó homokfelhőkben szánkázik a dzsip a vörös és arany minden árnyalatában izzó sivatag hegyein-völgyein. A beduin stílusú sivatagi táborban jellegzetes arab élmények várnak ránk: tevegelés, hastáncos show, tanura- vagy tűztánc szórakoztatja a vendégeket, kipróbálhatjuk a henna-festést és a vízipipázást is! Ahogy leszáll az est, kezdetét veszi az ízletes arab grillvacsora: sültek, kebab, hummusz, saláták és édességek bőséges svédasztalos választékával. A tartalmas program után visszautazás a szállodába terepjárókkal. Szállás Dubajban.

5. nap: Dubaj - a Miracle Garden és a Burj Khalifa
Egész napos pihenés, szabadprogram, vagy részvétel a fakultatív kirándulásokon. Délelőtt fakultatív látogatás a Miracle Gardenben, amely kétezer négyzetméteres alapterületével és több milliónyi növényével ,,a világ legnagyobb virágos kertje" címét viseli. A kert a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült az életnagyságú Airbus A380-at formázó virágszobrával. A Miracle Gardenben minden évben új egyedi koncepcióval és formatervezéssel kínálnak élményt a látogatóknak. A délután folyamán látogatást tehetünk (fakultatív) a világ legmagasabb épületében, a Burj Khalifában. Utolsó dubaji naplementénket a felhőkarcoló 125. emeletén kialakított panoráma kilátóból csodálhatjuk meg, utána pedig a világ legnagyobb szökőkútrendszerének fény- és vízjátékával búcsúzunk az Emirátusoktól. Vacsora és szállás Dubaiban.

6. nap: Dubaj - Hatta - Al Hazm - Rustaq - Muscat
Reggeli után indulás Omán felé. Határátlépést követően utazás délre, útközben ebéd egy helyi étteremben (vagy ebédcsomag). Kora délután érkezés AL HAZM városába, ahol megtekintjük az 1708-ban épült Al Hazm kastélyt, mely az iszlám építészet egyik remekműve. Következő megállónk a gyógyhatású, melegvizű forrásairól híres RUSTAQ, ahol az Al Kasfah forrásnál tartunk rövid fotószünetet. Ezt követően továbbutazás a Hajar-hegység impozáns vonulatainak árnyékában a tengerpart irányába. Este érkezés MUSCAT-ba, vacsora és szállás.

7. nap: Muscat
Reggeli után a főváros felfedezésére indulunk. A kissé hivalkodó emirátusi szomszédokhoz képest, Omán fővárosa egészen más léptékű. Az Ománi-öböl partján fekvő kikötőváros mögött a látványos Hajar-hegység húzódik, festői hátteret adva a településnek. A főbb látnivalók közé tartozik a Sultan Qaboos nagymecset, az Operaház, a szultáni palota, megtekintjük a palotát őrző Mirani és Jilali portugál erődöket, és a Maszkati-öblöt, ahol egykor Arábia legforgalmasabb kikötője volt. Városnézésünket a Muttrah-i kikötőben és az ott található bazárban zárjuk. A városnéző program során ebéd egy helyi étteremben. Este vacsora és szállás Muscatban.

8. nap: Muscat - Nizwa - Al Hoota barlangrendszer - Dubaj
Kora reggel utazás NIZWÁ-ba, részvétel a híres állatvásáron, melyet péntekenként tartanak a város legendás piacán. Ezt követően ismerkedés a várossal, mely a belső országrész központja, az imámok egykori székhelye, Omán vallási központja. Ezt követően a városképet uraló Nizwa erőd megtekintése. A masszív, kerek tornyának köszönhető jellegzetes erődöt Imam Sultan Bin Saif Al Ya'rubi építtette a XVII. században. A toronyba keskeny fa csigalépcsőn lehet feljutni, azonban a torony tetején, a városra nyíló panoráma kárpótol a fáradalmakért. A helyi bazárban tett látogatást követően ebéd (vagy ebédcsomag), majd utazás észak felé. Útközben megálló a Omán egyik legszebb természeti csodájánál. Az Al Hoota cseppkőbarlang földalatti kanyonja több mint 5 km hosszan húzódik a Hajar-hegység alatt. A barlanglátogatást követően továbbutazás Dubajba. Vacsora és szállás.

9. nap: Dubaj - Budapest
Reggeli transzfer a repülőtérre, hazautazás a menetrend függvényében. Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Tudnivalók

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programok sorrendje az aktuális ünnepek és nyitvatartások függvényében változhat. Amennyiben Abu Dhabiban az Elnöki Palota hivatalos rendezvény miatt nem látogatható, helyette más nevezetességet tekintünk meg. Az ománi látnivalók, erődök többsége időszakosan zárva tart. Amennyiben a kiírt programban szereplő valamely erőd éppen nem lesz nyitva utazásunk idején, helyette másik, hasonló kastélyt tekintünk majd meg.

A részvételi díj minimum 25 főtől érvényes, 20-24 fő utazása esetén a felár 170 USD / fő.

Az árakat 1 USD = 370 Ft árfolyamig garantáljuk.

Az útlevél lejárati idejére és a vízummentességre vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett utazás végétől számított min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/oman

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/egyesult-arab-emirsegek 

 

Vélemények

Kedves Haris Travel!

December 1-6 közötti Dubaj - Abu Dhabi útjukon vettünk részt. Az úttal minden szempontból - program, kommunikáció, szervezés, időbeosztás - teljes mértékben elégedettek voltunk. Külön köszönjük mindkét idegenvezető munkáját. Tudásuk,  nyugalmuk, rugalmasságuk, pontosságuk elismerésre méltó!!!!

Örülünk, hogy részt vettünk az úton!

Békés, boldog ünnepeket kívánunk!

Ü. Árpád és Ü. V. Judit

Árak

A teljes ár a belépőjegyek árát (a fakultatív programok kivételével) és a Metró-kártyát (NOL Card) tartalmazza!

Egyágyas felár: 186.000 Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 3 %

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Fakultatív programok
A kirándulásokra itthon kell jelentkezni és a forintos összegeket befizetni.

A Jövő Múzeuma (metrójeggyel, belépővel) 18.000 Ft 
Sivatagi szafari (4x4-es dzsippekkel, BBQ vacsorával) 26.000 Ft
Miracle Garden (buszos transzferrel, belépőjeggyel) 19.000 Ft (minimum 15 fő részvétele esetén)
Burj Khalifa ,,At the top" (metrójeggyel, belépővel) 29.000 Ft

Szervízdíj / borravaló: 45 USD (Helyszínen fizetendő!)

x OMÁN ÉS AZ ARAB EMÍRSÉGEK ****

OMÁN ÉS AZ ARAB EMÍRSÉGEK **** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Fakultatív kirándulás: Burj Khalifa ,,At the top" (metrójeggyel, belépővel) 29.000 Ft/fő
  2. Fakultatív kirándulás: Jövő Múzeuma (metrójeggyel, belépővel) 18.000 Ft/fő
  3. Fakultatív kirándulás: Miracle Garden (buszos transzferrel, belépőjeggyel) 19.000 Ft/fő
  4. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
OMÁN ÉS AZ ARAB EMÍRSÉGEK ****

OMÁN ÉS AZ ARAB EMÍRSÉGEK ****

Egyesült Arab Emirátusok, Dubai

Útazonosító: 184198

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
OMÁN ÉS AZ ARAB EMÍRSÉGEK ****

OMÁN ÉS AZ ARAB EMÍRSÉGEK ****

Egyesült Arab Emirátusok, Dubai

Útazonosító: 184198

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!