Felavatták a „Csodát” – az MSC Meraviglia avatóünnepségén jártunk

Meghívott minket az MSC hajótársaság a franciaországi Le Havre kikötőbe arra az alkalomra, hogy vízre bocsátja eddigi  legnagyobb luxus tengerjáró hajóját, a Meravigliát (magyarul: Csoda).  Ott voltunk, amikor az élő legendának számító olasz filmszínésznő, Sophia Loren hagyományos hajóavatási szertartásként pezsgősüveget tört szét a hajótörzsre lökve. Nem szokványos élmény egy éppen felavatott luxushajó fedélzetére lépni az elsők között.

Az MSC hajótársaság 2014-ben jelentette be, hogy duplájára készül bővíteni korábbi flottáját. Ennek legelső lépése névrokonunk, a Vista project beindítása volt, melynek keretén belül két hatalmas hajó gyártását rendelte meg az olasz hajótársaság. Több mint 2 év alatt készült el a „Csoda”, az MSC Meraviglia. Személyesen is meggyőződhettünk arról, hogy ez a hajó tényleg valóságos csoda.

A normandiai Le Havre-ban, a legnagyobb francia kikötőbe érkezve már messziről is tekintélyt parancsolt a kikötői épületek és a város házai mögül kiemelkedő hatalmasság. A stílusosan kék szőnyeggel leterített sétány közvetlenül a hajó mellett vezetett bennünket a bejáratig. A 167 600 tonnás, 19 emelet magas luxusóriás olyan méltósággal állt a meghívottak eltörpülő sora mellett, hogy elállt a szavunk.

A rövid biztonsági ellenőrzést követően megkaptuk saját vendégkártyánkat és egy karkötőt – ez utóbbi használható a hajón szinte mindenre (vásárlásra, ajtónyitásra, stb.), így a pénztárca és a fontos iratok a széfben kaptak helyet. A hajó gyomrába vezető rámpáról lelépve szinte azonnal a plázaszinten találtuk magunkat egy fényűző komplexum kellős közepén. A fejünk felett a világ legnagyobb hajón található LED kupolája vetített varázslatosan szép témákat, miközben kellemes zene szólt a Swarowski által uralt hallból. Ezernyi kristállyal díszített lépcsők előtt a hajó profi fotósai fényképezték a vendégeket. A fedélzeti térképre pillantva egyértelművé válik mindenki számára, hogy a városnézések között bizony jól jön legalább egy teljes nap a tengeren, hogy felfedezhessük ennek az úszó szórakoztató-központnak minél több pontját.

Az avatóünnepség kezdete előtt pár órával tobzódhattunk a büfé-étterem svédasztalának végletekig kimerítő étel-kavalkádjában. Aztán megkaptuk a kabinunkat, ahol eltölthettük az éjszakát az ünnepély után. Az MSC Meraviglia kabinjai rendkívüli igényességgel kerültek kialakításra. A fürdőszoba modern és praktikus, és az ágy annyira kényelmes, hogy legszívesebben hazahoztuk volna (de hát így van ez az MSC minden egyes úszó szállodájában). Az ágyhoz párna-menü is tartozik, így mindenki az igényeinek megfelelő párnával aludhat a kabinban. Külön figyelmesség az MSC-től, hogy újdonságként a családoknak is kedvez, ugyanis ezen a hajón már többszörösen összenyitható kabinok is rendelkezésre állnak. Így nem kell a gyermekeket teljesen külön szobában elszállásolni az utazás idejére. A gyermekekre gondolva több újítás is hasznosul a hajón. Talán a legpraktikusabb, hogy a karszalagba rejtett GPS-szel a szülők meg tudják keresni az elcsatangolt gyerkőcöket. Így nem kell megrettenni a hajó méreteitől sem. Az előre letölthető alkalmazás is újdonság, mellyel még jobban személyre lehet szabni hajóutunkat.

A kabin elfoglalása után elindultunk, hogy bejárjuk a hajó fedélzeteit és kipróbáljuk a rengeteg szolgáltatást. Megcsodáltuk a Cirque du Soleil at Sea színpadát, a yacht club VIP napozóteraszát, a spa részleget, a megszámlálhatatlan medencét és jacuzzit, a 4D mozit, a színházat, a játéktermet és a kaszinót, az aqua- és kalandparkot, a bárok, tematikus- valamint büfé-éttermek garmadáját. Felsorolni is sok azt a rengeteg élményt, amit pusztán a hajón időzés tartogat számunkra, nem beszélve a tényről, hogy minden nap másik város kikötőjében ébredhetünk! Ráadásul a szórakoztató és sporteszközök többségének használata továbbra is ingyenes!

Az esti avatási ünnepségen több ezer meghívott vett részt s nagy volt a sajtójelenlét is. Az ünnepség első felében képet kaphattunk az MSC Cruises parádés fejlődéséről, hogy hogyan lett egy kis halászhajós vállalkozásból nagy szállítmányozó és tengerjáró vállalat. Az előadások fénypontja a következő MSC Cruises hajóosztály bejelentése volt (World Class). Ezek a hajók nagyobbak lesznek, mint a jelenlegi legnagyobb üzemelő utasszállító hajó, futurisztikus külsővel és ultra-modern felszereltséggel. A beszédeket a társadalmi felelősségvállalás égisze alatt egy Children of UNICEF gyermek-koncert követte, majd egy neves francia színész-énekes, Patrick Bruel fellépése zárta. A sötétedéssel egy időben megérkezett az MSC hajók „keresztanyja”, Sophia Loren limuzinja – a világsztár színésznőt a hajó kapitánya kísérte a színpadra, hogy átvághassa a pezsgősüveget tartó kék szalagot. A nagy üveg szétrobbant a Meraviglia oldalán, a hajókürt pedig földrengető mély hangjával jelezte, hogy a csoda hajó már készen áll a vendégek fogadására. Az előadók, a tisztek és a társaság vezetői tűzijátékkal kísérve hagyták el a helyszínt, a meghívottak pedig, vonulhattak vissza a hajóra, hogy kezdetét vegye az avatóünnepség utáni díszvacsora és parti.

A vacsorán ízelítőt kaphattunk a hajó konyhájának elbűvölő gasztronómiájából, rendkívüli kulináriájából és a finom olasz borokból. Ugyanilyen magas minőségre számíthat mindenki, aki az MSC hajótársaságot választja. A vacsora végeztével elszabadulhatott a meghívottak tömege: mindenkit várt a hajó számos lounge helyisége, diszkója és bárja. A felfokozott hangulatról a profi DJ-ken kívül a személyzet animátorai is gondoskodtak, akik az est fénypontjaként Gatsby estet adtak elő korhű ruhákban és táncos felvonulással.

Bizton állíthatjuk, nem mindennapi eseményben volt részünk, és a hajózás és a hajós életstílus pontosan erről szól. Legyen az egy pár napos vagy egy több hetes hajóút, szórakozásban, megdöbbentő élményekben, isteni finom ételekben, felfedezni való városokban egyáltalán nem lesz hiány! A tengeri hajóutak egy 5 csillagos szálloda, egy mindenre kiterjedő élménypark és egy változatossággal teli körutazás minden előnyét biztosítják. Hogy mi lehetne ennél is nagyszerűbb? A kiváló ár-érték arány, ami garantáltan az egyik legjobb az utazási formák sorában!

 

Kedvet kapott egy hajóúthoz? Válogasson kedvére hajós ajánlataink között!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!