A legek hajója: MSC Splendida

Kétség sem fér hozzá, hogy az MSC Splendida, az MSC hajótársaság új vezérhajója mind kinézetében és szolgáltatásaiban, mind statisztikai adataiban is a világ egyik leglenyűgözőbb hajója.

A hajó hossza 333,3 m, azaz hosszabb, mint az Eiffel torony hosszában. Magassága 66,8 m, tehát akkora, mint egy 23 emeletes felhőkarcoló. A súlya szinte elképzelhetetlen: összesen majdnem 138 ezer tonna. A két propellere egyenként nagyobb, mint egy kétemeletes busz, a fesztávja 6 m. Együttesen 23,3 csomóval tudják mozgatni a hajót, ami lényegében gyorsabb, mint egy londoni busz átlagsebessége. Az MSC Splendida teljes területe 450000 négyzetméter, ami kerekítve körülbelül megegyezik 60 focipálya területével. Ha hozzászámoljuk az 55000 négyzetméter használható emeleti teret is – nagyobb a területe, mint a Versailles Palotának.

kep

Az 1600 üléses Strand Színház egyedül elfoglal 2000 négyzetmétert; ami 8 teniszpályának felel meg. Közel 1700 négyzetméter területet szántak a fényűző MSC Aurea Spa-nak, további 1000 négyzetméter a Királyi Palm Kaszinónak és 400 négyzetméter kizárólag a gyermekek birodalma. Az MSC Splendida 3959 vendéget tud elszállásolni, és három emberre jut egy fő a legénységből. A vendégek igazi wellness paradicsomban érezhetik magukat. Erről 5 úszómedence, ezen belül 1 fedett medence, a lenyűgöző Aqua Park, valamint 12 pezsgő medence gondoskodik. Összesen 1637 kabin található az MSC Splendida fedélzetén. Ennyi vendégszobával még a híres New York Waldorf-Astoria Hotel sem rendelkezik. A kabinok 82% külső kabin. Összesen 1256 kabin rendelkezik saját balkonnal. A hajón 107 lakosztály található, melyből 99 a luxus MSC Yacht Club zónájához tartozik. Mozgássérültek részére 43 különlegesen felszerelt kabint alakítottak ki.

A 18 fedélzethez 25 különböző lift vezet, melyekből kettő panoráma lift. A hajó pazar díszítéséhez 43 egymással harmonizáló színt használtak fel. A 17000 négyzetméternyi szőnyeg elég lenne a londoni Trafalgar Square és a New York-i Times Square befedéséhez is. A hajó pompájának és a gyönyörű belsőépítészeti megoldások kiemeléséhez összesen 65 000 villanykörtét használtak fel. Az étkezés a nap egyik kiemelkedő fénypontja. A választék egyszerűen lenyűgöző: a 2000 különféle receptből készült ételt naponta 14 változatos menübe illesztve szolgálják fel a fedélzeten található 4 étteremben és 18 bárban.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!