Új riviéra épül az Isztriai-félszigeten

Pulától Rovinjig épül a brijuni riviéra, amely néhány éven belül több száz szálláshelyet kínál a csaknem 40 kilométer hosszan kiépülõ parti sétány mentén - tájékoztatta Pulában Isztria Megye Idegenforgalmi Hivatalának marketingmenedzsere kedden az MTI-t.

Ozren Grbavcic elmondta: a tervek szerint Pula északi részén, a kikötői öböl mostanáig katonai célra hasznosított területének rehabilitációjával kezdődik az építkezés. A még az Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb hadikikötőjeként, majd a jugoszláv  és a horvát hadsereg katonai bázisaként használt területtől kiindulva egészen Rovinjig húzódik majd a teljes egészében gyalog vagy kerékpárral is bejárható partszakasz. A horvát állami és Isztria megyei támogatással, valamint koncessziós beruházással megvalósuló építkezéseknél előtérbe helyezik a környezetvédelmi szempontokat, de arra is súlyt helyeznek, hogy ne a tömegturizmust, hanem a minőségi elvárásokat szolgálják a létesítmények. Az előírások szerint az Adria partjától legalább száz méterre, legfeljebb ötemeletes hotelek épülhetnek, amelyeket 40-60 éves bérleti szerződés keretében építenek fel a befektetők.

A 4-5 csillagos szállodák sorával nem "új Dubajt" akarnak építeni, hanem természetközeli, elsősorban a gasztronómiai adottságokra alapozó terveik vannak. A Horvátországba látogató összes turista 35 százaléka az Isztriai-félszigetre érkezik. Isztrián az elmúlt 15 évben a tömegturizmustól távolodva a minőségi kiszolgálás irányába indultak el a fejlesztések új építkezésekre csak 2010-ben 820 millió kunát fordítanak a régióban működő nagyobb idegenforgalmi cégek. (MTI)

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!